Küçük objeler büyük hayaller sergisi açıldı

İNESMEK el sanatları öğretmenleri Hülya Şimşek ve Salih Peşteli ile kursiyerlerinin hazırladığı ‘Küçük Objeler Büyük Hayaller’ adlı minyatür yaşam sergisi izlenime açıldı.

Yayınlama: 09.03.2018
571
A+
A-

Geçtiğimiz gün  Kent Müzesi Serdar Rubacı Sergi Salonunda düzenlenen serginin açılışına Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ve vatandaşlar katıldı.

 

KADINLARIMIZLA HAYATIMIZ GÜZELLEŞİYOR






Kurdele kesimi öncesinde bir konuşma yapan Başkan Alper Taban, “Bizler, tarihini yaşatarak koruyan bir belediyeyiz. Bu kentin değerlerini ve ruhunu diri tutmayı birinci vazifelerimizden addediyoruz. İnegöl Kent Müzemiz birçok kültür etkinliğinin merkezi haline gelerek, İnegöl’de açılan sergilerin merkezi konumuna gelmiştir. Bugün de İnesmek El Sanatları Öğretmenleri Hülya Şimşek, Saliha Peşteli ve Kursiyerlerinin el emeği, göz nuru ürünlerden oluşan ‘Küçük Objeler Büyük Hayaller’ adlı minyatür yaşam sergisinin açılışı için bu güzel mekandayız. Kadınlar günü münasebetiyle sabah Ak Partili bayanlarla bir kahvaltı programı gerçekleştirdik. Çarşı merkezinde çiçeklerimizi dağıttık ve son olarak saat 16.30’da Belediyemizde çalışan bayan personellerimizle bir araya geleceğiz. İnegöl Belediyesi olarak bizler de kadınlarımızı her konuda destekliyoruz. Özellikle kadın girişimcilerimize elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Beylik Hanı Kadınlar Çarşısı başta olmak üzere bayan esnaflarımıza yaptığımız ziyaretlerle bayan esnafımızın sorunlarına kulak veriyoruz Her yeni günle birlikte yeni mucizelere imza atan, her adımda dünyamızı güzelleştiren kadınlarımızla hayatımız güzelleşiyor. İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata ve daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegâne koşuludur” dedi.

 

6 YILDA 17789 KİŞİ EĞİTİM ALDI

İNESMEK’te bugüne kadar 6 yıllık süreçte ön kayıt olarak 28 bin 243 başvuru kabul edildiğini ifade eden Taban, “17 bin 789 vatandaşımız da kurslara başlayarak çeşitli branşlarda eğitim almışlardır. Sonuç olarak, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde bünyesinde bulunan 38 usta öğretici ile 56 farklı branşta, 108 grupla 2328 kursiyere hizmet veren İNESMEK yoluna emin adımlar ile devam ediyor. İNESMEK kurulduğu günden bu yana pek çok insan için umut olmuş, pek çok insanın da hayalini gerçekleştirmiştir. İnegöllülerin sanatsal becerilerini geliştiren, daha önce kendilerinde fark edemedikleri yetenekleri ortaya çıkaran İNESMEK, aynı zamanda mesleki eğitim ihtiyacını da karşılayan adeta bir OKUL durumunda. İNESMEK kursiyer ve öğretmenlerinin hazırlamış oldukları bu masalsı sergi Kent Müzemizde gerçekleştirilen 94. sergi. Bu güzel mekanda şimdiye kadar her alanda kültür sanat çalışmalarını siz değerli misafirlerimizin izlenimine açmıştık. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sergimizde; İNESMEK El Sanatları Öğretmenleri Hülya Şimşek, Saliha Peşteli ve kursiyerlerinin, doğadan topladıktan nesneleri, geri dönüşüm malzemelerini ve çeşitli materyalleri bir araya getirerek hazırlamış oldukları 130 parça ürün siz kıymetli halkımızın izlenimine sunulmuştur. Hatırlanacağı üzere Kent Müzemizde açılan bir önceki sergimiz yine İNESMEK kursiyerlerinin hünerleri ellerinden çıkan ‘Geçmişten Geleceğe Dantelin Yolculuğu’ ev tekstili sergisiydi. 28 Mart Çarşamba günü açılışını açmayı düşündüğümüz bir sonraki sergimiz de yine İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) eğitmenleri ve öğrencilerinin çalışmalarından oluşacak ‘Bir Ağaç Bin Değer’ adlı ahşap yakma sergisi olacak. ‘Küçük Objeler Büyük Hayaller’ adlı ev tekstili sergimiz 08 – 15 Mart tarihleri arasında İnegöl Kent Müzesi Serdar Rubacı sergi salonunda ziyarete açık kalacak” ifadelerini kullandı.

 

Kadınlar Günü münasebetiyle Başkan Taban ile birlikte ilçe protokolünün pasta kesmesinin ardından kurdele kesimiyle ‘Küçük Objeler Büyük Hayaller’ adlı minyatür yaşam sergisi izlenime açıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş