YRP’den ‘beton yol’ eleştirisi

Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan, İnegöl Belediyesi tarafından özellikle kırsal alanlara uygulanan beton yol çalışmalarından bir süre sonra beton yollarda deformasyonlar meydana geldiğini iddia ederek, “Eğer teknik bir problem yoksa belediye bu yanlıştan vazgeçmeli” dedi.

Yayınlama: 01.11.2021
447
A+
A-

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı İlhan Baykan, İnegöl Belediye tarafından Bursa bölgesinde ilk olarak İnegöl’de denenen beton yol uygulaması ile ilgili eleştirilerde bulundu.

 

Baykan, tasarruf edilmesi planlanırken daha büyük maliyetlerin çıkacağını ve beton yol uygulamasında çok kısa sürede ciddi deformasyonlar oluştuğunu iddia etti.






 

Konuya ilişkin yazılı basın açıklamasında bulunan Baykan, şu ifadeleri kullandı:

 

“İnegöl Belediyesi, Bursa bölgesinde ilk olarak uygulanan beton yol çalışmasını İnegöl’ün çeşitli mahallelerinde hizmete soktu. Beton yol çalışmasının, asfalta oranla yüzde 50 bir tasarruf sağlayacağı belirtildi ancak çok kısa sürede bu çalışma tepki aldı. Bu uygulamanın ilk denendiği yer olan Mesudiye-Alanyurt bağlantı yoluyla alakalı vatandaşlardan olumsuz yönde geri bildirimler geldi. Bölgeye gidip inceleme yaptığımızda, daha yolun yapıldığı 2 sene olmadan yolda çok ciddi deformasyonlar gözlemledik. Ayrıca yolun çok konforsuz oluşu da başka bir olumsuz tarafı. Bozulmaların birçoğu yolun tam ortasından çizgi halinde kırılmalar şeklinde. Tabi yüzeysel bozulmalar da gözle görülür derecede yoğun”

 

Konuşmalarını sürdüren Baykan,

 

“Diğer bir incelediğimiz yer ise geçtiğimiz yılın Eylül ayında beton asfaltı dökülen OSB bölgesi. OSB 5’inci Cadde’nin 12. Cadde ile 2. Cadde arasında kalan 500 metrelik alanında uygulanan beton yol uygulaması, aradan geçen kısa süreye rağmen neredeyse kullanılmaz hale gelmiş durumda. Seyahat halindeyken yolun kalitesizliği bir kenara dursun, bozulan yerlerin asfalt ile yama yapıldığı bile gözlemlenebiliyor. Daha çok yeni olan bir yolda bu denli yamalama çalışması yapmak ne kadar doğru?” dedi.

 

Baykan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“İl olmasını istediğimiz ve gelecek yıllarını buna göre planlamamız gereken İnegöl’ümüzde, planlamalarımızı ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapmamız gerekir. Şehrimizi yönetenlere soruyorum; masraftan kaçalım derken kaliteyi bu kadar düşürmek doğru mudur? Bir iki senede dağılan beton üç beş senede yok olur ve yine şehrimizi yönetenler ile vatandaşın başına dert olur. İnegöl’de yaygınlaşan bu uygulamayla alakalı, belediye yetkililerimizin bir daha düşünmesini, inceleme yapmasını eğer varsa teknik aksaklık gidermesini yoksa da bu yanlıştan bir an evvel dönmesini talep ediyoruz. Tek derdimiz, birlikte yaşadığımız şehrimiz İnegöl ve geleceğidir”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş