Zincir marketler her an mühürlenebilir

Yayınlama: 08.12.2022
677
A+
A-

İnegöl Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 2 zincir market şirketinin bazı mağazaları, fahiş fiyat ve etiket oyunu nedeni ile kapanma sınırına geldi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, şu ifadeleri kullandı: “Bazı marketler mühürleme sınırına geldi. Önümüzdeki günlerde eğer bu zincir marketler tutumlarını devam ettirirse, belirtilen kurallara uymazlarsa Zabıta Ekiplerimiz tarafından mühürlenecek” dedi.

Alınan bilgilere göre yurt genelinde başlayan zincir marketlerdeki denetimler sonucunda, mağazalara mühür vurulmaya başlandı. Özellikle fahiş fiyat ve etiket oyunu ile vatandaşlar mağdur olurken, bunun önüne geçmek isteyen belediyeler denetimlerini sıklaştırdı.

Ağrı’da başlayan mühürleme işlemleri, yurt geneline yayılırken gözler İnegöl’e döndü. Geçtiğimiz günlerde bir zincir market mağazasında bir vatandaşın yaşadığı etiket oyunu haberimizi okuyucularla paylaşmıştık. Gelinen süreçte İnegöl Zabıta Müdürlüğü Ekiplerinin gözlerden ırak denetimlerinin hat safhada olduğu öğrenildi.






MECLİS KARARI VAR

İnegöl’de de özellikle vatandaşlar maruz kaldıkları etiket-kasa fiyatı tutarsızlığı ve fahiş fiyat nedeni ile ‘İnegöl’de de kapanma olacak mı?’ sorusunu sorarken, bu konu ile ilgili yapılan araştırmalarda birçok zincir market mağazasının sınırda olduğu ve her an kapanabileceği öğrenildi.

Farklı illerde ruhsatsız bir şekilde açılan zincir market mağazaları, belediye kararı ile ruhsatı olmadığı için mühürlenebiliyor. Ama İnegöl’de tüm marketlerin ruhsatı bulunduğu için mühürleme işlemi meclis kararı ile 3 defaya mahsus fahiş fiyat ve etiket-kasa tutarsızlığının yaşanması durumunda 1-15 gün arasında mühürlenebiliyor.

YENİ BİR KARAR SADECE ZİNCİR MARKETLERİ ETKİLEMİYOR

Öte yandan İnegöl Belediyesi’nin alacağı yeni bir kararla 3 kez değil de 1 kez fahiş fiyat ve etiket-kasa tutarsızlığı olan marketleri mühürleme işlemi yapabilecek ama bu sadece zincir marketleri değil İnegöl’deki bütün esnafları etkiliyor.

SINIRDALAR

Öte yandan İnegöl’deki zincir marketlerin bazı mağazalarına şimdiye kadar 2 kez fahiş fiyat ve etiket-kasa tutarsızlığı nedeni ile ceza kesildi. Zabıta Ekipleri bu denetimlerini sürdürürken, 3’üncü hatada marketler mühürlenecek.

3-15 GÜN KAPATILABİLİYOR

Belirlenen kanun çerçevesinde 3’üncü kez aynı işlemini sürdüren market, Zabıta Ekipleri tarafından 3 ila 15 arasında mühürlenebilecek.

BAŞKAN TABAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Özellikle yurt genelinde basına da yansıyan kapanmalarla ilgili sözlerine başlayan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şu ifadeleri kullandı:

“Bizlerde basından takip ediyoruz. Bazı illerimizde bu zincir marketlere yönelik mühürleme işlemleri gerçekleştirildi. Bu marketlerin temelde kapanmalarının nedeni ruhsatları olmaması. Yani ruhsatı olmadığı için direk kapatılabiliyor. Bu noktadan baktığımızda İnegöl’de ruhsatsız hiçbir markete zaten satış yaptırmayız. Bu anlamda satış yapan her marketin ruhsatı var. İnegöl’de de bir kanun var. Bu kanun da 3 kez aynı sebeplerle ceza kesiliyorsa 3-15 gün arasında mühürleniyor”

Bazı marketlerin mühürlenme sınırına yaklaştığını da belirten Başkan Taban, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

“Bazı marketler mühürleme sınırına geldi. Önümüzdeki günlerde eğer bu zincir marketler tutumlarını devam ettirirse, belirtilen kurallara uymazlarsa Zabıta Ekiplerimiz tarafından mühürlenecek”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş