Logolar beğenilmedi

İnegöl Belediye meclisi tarafından alınan kararla İnegöl Belediyesinin yeni logo yarışması tamamlandı. Yarışma sonucunda yapılan değerlendirmeye göre yeni bir belediye logosu bulunamadı. 909 logo arasında jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede birinci logo seçilemezken, ikinci ve üçüncü logolar belirlendi. Belediye Başkanı Alper Taban, yeni bir yarışma düzenlemeyi düşünmediklerini söyledi.

Yayınlama: 29.12.2017
11.698
A+
A-

İnegöl Belediyesi yeni logo yarışması sona erdi. Belediye Başkanı Alper Taban, derece alanları açıkladı. Belediye Encümen salonunda Jüri üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda derece alan logolar açıklandı.

 

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl’ümüz için güzel bir logo tasarlayalım istedik. Bu düşünce ile yola çıktık. Mobilyası, kaplıcası, köftesiyle ünlü 256 bin nüfusa sahip, ihracatıyla önemli bir noktada olan bir İnegöl’den bahsediyoruz. İnegöl gün geçmesin ki yeni bir işletme açılmasın, gerçekten bereketli topraklar üzerinde olduğumuz için hamd ediyoruz. bu şehre yöneticilik yapmak bizler için kıvanç verici. Belediyemizin bu gelişmeler karşısında günün şartlarına uygun bir logo tasarlamak istedik. Eylül ayında başlattığımız süreci 8 Aralık tarihi itibariyle sonuçlandırdık. Jürimiz başvuruları değerlendirdi.” Dedi.






 

909 LOGO DEĞENDİRİLDİ

Belediyeye 493 kişi üzerinden 909 adet logo tasarımının ulaştığını ifade eden Taban, “909 farklı tasarım jürimiz tarafından incelendi. 61 sayısına düşürüldü. 61 tasarım üst değerlendirme süzgecinden geçirildi. Şehrimize değer olabilecek bir eser çıkartamadık. Çok ciddi emeklerin olduğunu gördük. Tasarımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Şehrimize gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Birinciyi seçemedik ama beraberinde 3 mansiyon ödülü ve 2. Ve 3.’yü seçtik. Sadece birinciyi seçemedik. 3. Ünsal Satar, ikinci ise Nurcan Tarhan oldu. Her birinin emeğine teşekkür ediyorum. Ülkemizin dört bir köşesinden yarışmamıza katılım oldu.” diye konuştu.

 

ŞUAN YENİ BİR YARIŞMA DÜŞÜNMÜYORUZ

İnegöl’ü tasarlayacak olan kişilerin İnegöl’ü araştırdığını vurgulayan Taban, “Her bir değeri tasarımın üzerine koymaya çalışan da var. Veya sadece İnegöl yazarak içine bir şey katmaya çalışan var. Jürimizin belirleyeceği çalışmayı belki beğenenler olmayabilir. Biz bu anlamda mutmain olamadık. Devamında kendi logomuz üzerinden bir değişiklik düşünebilir miyiz? Yine çalışmalarımız devam edecek. Şuan yeni bir yarışma düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmanın ardından Taban, mansiyon ve ikinci ile üçüncüyü açıkladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş