AH ŞU SOSYAL MEDYA…

Değerli okurlar, zamanımızın olmazsa olmazı arasına giren sosyal medya, artık çok farklı boyutlara yelken açmış durumda. Öyle ki küçük büyük demeden her kesimden insan artık sosyal medya bağımlısı durumunda. Bu da bir çok olumsuzluğu beraberinde getiriyor.  Farklı siyasi düşüncedeki insanların laf kavgaları, yaşı küçük olmasına rağmen çocuklarımızın yaşına uymayan cümleleri, gençlerimizin popüler olma istekleri, gerçek […]

Yayınlama: 11.01.2017
2.583
A+
A-

Değerli okurlar, zamanımızın olmazsa olmazı arasına giren sosyal medya, artık çok farklı boyutlara yelken açmış durumda. Öyle ki küçük büyük demeden her kesimden insan artık sosyal medya bağımlısı durumunda. Bu da bir çok olumsuzluğu beraberinde getiriyor. 

Farklı siyasi düşüncedeki insanların laf kavgaları, yaşı küçük olmasına rağmen çocuklarımızın yaşına uymayan cümleleri, gençlerimizin popüler olma istekleri, gerçek dışı olan fotoğraf ve sözlerin paylaşımları, yalan haberlerin anında yayılması, bozulan evlilikler…

Bunların hepsi sosyal medya üzerinden yaşanan ve hemen hemen hepimizin de şahit olduğu konular.






Eeeeee sosyal medya kullanıcısı olmayalım mı yani? Diye içinizden geçirebilirsiniz. Kullanmayalım demiyorum ama amacı dışında kullanmayalım. 

Çokça rastladığımız konulardan biri de aslında insanların aile hayatlarını bile sosyal medyaya taşıması. Bir çok insan aile içinde ne varsa resimleyip sosyal medyada paylaşıyor. “Bırakın aile içinde paylaştığını özel şeyler sizinle kalsın” diye demeden edemiyorum.

Eskiden bazı büyüklerimiz tespih sallardı. Şimdi ise bazı büyüklerimiz ellerinden telefon sosyal medyadan sallıyorlar. Bunlara dikkat edilmesi lazım!

Gelelim anne babalara…

Çocuklarımız anne babalardan bağımsız olarak sosyal medyada gerçek dışı bir hayatta yaşıyor. Sosyal medya da yaşanan olayları gerçek olarak algılayıp, her denilenin doğru olduğu bilinci ile büyüyor.

Anne babaların çocuklarının dışarıdaki hayatı ile birlikte artık sosyal medyadaki yaşantısını da takip etmek zorunda… Çünkü sosyal medya da paylaştığı cümleler ve yaptığı paylaşımlar çocukların ruh halini en iyi anlama metodu.

Bu nedenle anne babaların en azından gelecek nesillerin iyi yetişmesi için, sosyal medyayı yasaklaması ve sosyal medyanın yerine çocuklarının kendilerini geliştireceği ve geliştirirken de eğleneceği alanlar üretmesi gerekiyor.

Tabiatın boşluk kabul etmediği gibi, anne babalarında çocuklarını sosyal medya boşluğuna bırakmadan, o boşluğun yerini eğitimle tamamlaması gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde bir kardeşim ile bu konuda fikir alış verişinde bulunmuştuk. O sürekli sosyal medya ile ilgili siyasileri konuşmuş ve eleştirmişti. Şimdi o kardeşimizin de notunu vereyim. Tebessümle 10 üzerinden 5… Çünkü bizim işimiz gücümüz millet…



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş