Hüsnü hat eserleri Konukoğlu caminde

İlçe Müftülüğü ile Çevre ve Kültür Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen hüsnü hat sergisi dün Sani Konukoğlu Camii’nde izlenime açıldı. 14 hattatın 39 eseri Cuma gününe kadar cami içerisinde sergilenecek.

Yayınlama: 16.04.2014
2.371
A+
A-

 

İlçe Müftülüğü ve Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD) işbirliğinde Sani Konukoğlu Camii’nde Hüsnü Hat sergisi açılışı gerçekleştirildi.

 






CUMA GÜNÜNE KADAR GEZİLEBİLECEK

Sergi açılışının ardından bir konuşma gerçekleştiren İlçe Müftüsü Bayram Canbey şöyle konuştu: ÇEKÜD ile Kutlu Doğum Haftası’nda bu tür bir sergi açmak istedik. Uygun bulundu ve gerekli yerlerden de izin alarak 14 hattatımızın 39 tane eser sergileniyor. Bugün açılışını yapıyoruz. Tamamına yakını hanım kardeşlerimizin elinden çıkmış vaziyette. Bizler hocayız, yazı yazarız ama böyle güzel bir eser ortaya çıkarmak çok maharet isteyen bir şey. Mutlaka bizde de olması gerekir ama bugüne kadar pek çok arkadaşımız çıkmadı. Bu bir örnek olur. Bundan sonra çıkar. Ben bu eserlerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sergimiz Cuma günü akşamına kadar açık kalacaktır. Tüm ilçe halkımızı sergimize davet ediyorum.

 

ÇEKÜD HAT KURSUMUZA DEVAM EDİYORUZ

İnegöl’de İlçe Vaizi olarak görev yaparken hat sanatı kursunda ders veren ve sonradan ataması çıkan Kestel Müftüsü Mustafa Mesten ise yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: Peygamber Efendimize sevgimizi değişik şekilde göstermeye çalışıyoruz. Hat sanatı da bunlardan birisi. Çünkü arkadaşlarımızın yazmaya çalıştığı şeyler Rabbimize, Peygamber Efendimize sevgisini ve muhabbetini arz etmeye çalıştığı yazılardır. Hattatlık böyle oturup yazılabilen veya kopya çekilerek yazılabilen bir olay değildir. Uzun bir süreçtir. Hoca-talebe ilişkisini gerektiren bir süreçtir. Hat hocanın taliminde, öğretmesinde gizlidir. Hocanın dizinin dibine oturmadan, meşk edilmeden hat öğrenilmez. Kıvama gelmesi, elinin oturması, yazının düzene girmesi de çok çalışmakla olmaktadır. En önemli noktası da devam etmesi de hatta çalışan talebenin dini İslam üzere daim olmasıdır. Bunu gerektirir. Çok çalışan bir öğrenci 4-5 senede icazet aşamasına gelebilir. İcazetini aldıktan sonra da artık kendisi hattat olmuştur, hattat unvanını almıştır. Yazılarının altına ketebe imzasını atabilir ve başkalarına da öğretebilir. Bizler de bu noktada 2006 yılında İnegöl’de vaizken böyle bir eksikliği fark ettik. Dedik ki her yerde bu güzellik var İnegöl’ümüzde niye olmasın. İnegöl Diyanet Vakfı ile birlikte 2006 yılında İshakpaşa Medresesinde derslere başladık. O dönemde gelen arkadaşlarımız şuanda icazet aşamasına geldiler. Çok ciddi aşamalar kat ettiler. Biz burada ayrıldıktan sonra da arkadaşlarımız devam ettiler. Ektiğimiz tohum filizlendi. Ben emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Şuan da ÇEKÜD hat kursumuza devam ediyoruz. Yeni başlayan arkadaşlarımız var, epey mesafe kat eden arkadaşlarımız var. Bunlarla birlikte hakikaten güzel bir ortamda derslerimiz devam ediyor. Katılmak isteyen kardeşlerimiz olursa yine öğrenci kabul edilir.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TELEKÜR ETTİ

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi: Çevre Kültür Derneğimizin ve Müftülüğümüzün birlikte hazırladıkları bu programda az önce biz de gezerek eserlerimizi inceleme fırsatı bulduk. Gerçekten bununla alakalı olarak geçmişte ecdadımızın yapmış olduğu tarihi eserleri gezdiğimizde de bunların örneklerini orada ciddi manada gördük, müşahede ettik. Ama tabi bunun bu hale nasıl geldiğini burada hocamızdan daha iyi öğrenmiş olduk, anlamış olduk. Burada katkısı olan, emeği geçen ve bu hazırlığı yapan arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ederiz. İnşallah rabbim sayılarını arttırır. Programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

 

Son olarak konuşan ÇEKÜD Başkanı Selahattin Arslan ise çalışmaya destek veren herkese teşekkür etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş