İFSAD’ta yeni dönem

2008 yılında kurulan, kısa adı İFSAD olan İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği’nin 3. Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta içerisinde yapıldı ve başkanlığa Dinçer Dışbudak seçildi.

Yayınlama: 29.01.2015
905
A+
A-

İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Dinçer Dışbudak, dernek ve fotoğrafçılıkla alakalı açıklamalarda bulundu.

 

DERNEĞİ TANITTI






İFSAD’ı tanıtan Dışbudak, “Derneğimiz 2008 yılında İnegöl’de fotoğrafa gönül vermiş kişiler tarafından kuruldu. İnegöl’de fotoğraf denince akla gelen ilk isim olan İbrahim PEYNİRCİ başkanlığında kurulan derneğimizde yapılan etkinliklerde, Türkiye’de fotoğraf sanatının duayenleri diyebileceğimiz bir çok önemli ismi İnegöl’de ağırladık ve eğitim gezileri, gösterileri yaptık. Daha sonra görev süresi biten hocamız İbrahim PEYNİRCİ görevi Resul GÜMÜŞ arkadaşımıza teslim etti ve onursal başkanımız olarak İbrahim Peynirci, İFSAD ta görevine devam ederek dernek faaliyetlerine desteğini sürdürmektedir” dedi.

 

FAALİYETLER

Faaliyetler hakkında bilgi veren Dışbudak, ” Fotoğraf görsel sanatlar içinde en dikkat çekici ve en çabuk kitlelere ulaşan bir araç oldu. İnegöl’ün konumu itibarı ile doğal güzellikleri ormanları, şelaleleri ve el sanatları ile çekilen karelerimiz internet ve çeşitli sosyal ağlarla tüm Türkiye ve dünyaya servis edildi ve edilmeye devam ediyor. Fotoğraflarımızdan feyiz alan doğasever ve fotoğrafa gönül veren değerli fotoğrafçıları zaman zaman fotoğrafladığımız bölgelere götürüp bu güzellikleri fotoğraflamalarını ve daha fazla kitlelere ulaşmalarını sağlıyoruz. Zaman zaman gerek karma gerek bireysel fotoğraf sergilemeleri yapıp İnegöllü fotoğraf severlerle buluşturuyoruz. İnegöl’de çeşitli kamu kuruluşlarının düzenlediği yarışmalara fotoğraf seçimi ve sergilenmesi konusunda da yardımda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

DIŞBUDAK’IN HEDEFLERİ

3 Yıllığına göreve geldiğini belirten Dışbudak, “Kurulduğu günden beri bir lokalimizin olmayışı bizleri çok geride bıraktı. Şöyle ifade etmek gerekirse; ortak noktası fotoğraf ve sanat olan kişilerin bir araya gelip fotoğraf değerlendirmeleri, fotoğraf okumaları ve dernek faaliyetlerini yerinde görmeyişi bizim gibi fotoğrafla ilgilenen kişilerin bizden bihaber olmasını sağladı. Bu yüzden ilk yapmamız gerekenin İnegöl e yakışır merkezi bir yerde bir dernek lokali bulmak ve ivedi bir şekilde hayata geçirmek oldu. İshakpaşa camii mevkiinde şimdilik ihtiyaçlarımıza cevap verebilen bir daire tuttuk ve faaliyetlerimize hızlı bir şekilde başladık. Şimdilik haftanın belirli akşamları (19.00 – 24.00) saatleri arasında açık olacak bir program yaptık. Lokalimizde fotoğraf değerlendirmeleri, başlangıç ve ileri seviye fotoğraf kursları açmayı planlıyoruz. Fotoğraf sergileri ve yarışmalar yine yapacağımız etkinlikler içinde olacaktır. Dernek faaliyetlerimiz arasında onbeş günde bir yakın bölge ve ayda bir de uzak bölgelerdeki kültürel ve doğal güzellikleri izlemek ve fotoğraflamak için geziler düzenleyeceğiz. Geziler ve birlikte yapılan fotoğraf etkinliklerinin fotoğraf çekmeyi pratik ve daha kolay öğrettiğini biliyoruz. Aramızda olan usta arkadaşlarımızın ve İnegöl dışından davetimiz üzerine İnegöl’e gelecek olan bir çok fotoğraf sanatçısı ve akademisyen hocalarımızın zaman zaman gösterileri ve fotoğrafta kompozisyonun, renklerin, mekan-kişi ilişkilerinin önemini anlatan ve fotoğrafların verdiği mesaj üzerine sohbetlerini gösterilerini izleme imkanı olacaktır. Ayrıca yapılan faaliyetlerimizden haberdar edeceğimiz içinde fotoğraf söyleşileri, fotoğraf teknolojisindeki ilerlemeler, ayın fotoğrafı, ayın portfölyesi gibi konuları içeren bir dergi çıkarmayı planlıyoruz. İnegöl’de fotoğrafa gönül veren arkadaşlarımızı derneğimize üye kaydedebilir ve böylelikle yapılan etkinlerden de en güzel şekilde yararlandırabiliriz” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL’ÜN KENDİNE HAS ÖZELLİKLERİ VAR

Konuşmalarını sürdüren Dışbudak, “Her il ve ilçenin kendine has özellikleri vardır.Mimarisi ,insanı ,doğal dokusu gibi.. Farklı illere veya ilçelere gittiğimizde İnegöl’ümüzün kıymetini anlıyoruz.İnegöl konumu itibarı ile doğal güzelliklerin ormanların akarsuların ve içinde barındırdığı endemik bitki ve hayvanların varlığı ile biz doğa sever fotoğrafçıların ilgi noktasıdır.Dağ köylerimizin güzelliği ve insanlarımızın doğallığı fotoğraflarımızda hayat bulmaktadır.İnegöl’ün merkezinde eski camii ve medreseleri ile de harika mimari fotoğrafların çıktığını söyleyebiliriz.Mobilyası ile de adından söz ettiren İnegöl’ümüzde ilginç mekan ve imalathanelerde çok güzel kareler bulabiliyoruz.Hala dokusu bozulmamış eski evleri ile ayakta duran bir kaç sokağımızda güzel kareler çıkarabiliyoruz” dedi.

 

YENİ BAŞLAYANLARA TAVSİYELER

Fotoğraf çekmeye yeni başlayanlara tavsiyelerde bulunan Dışbudak, “Bize genelde şu sorular geliyor, ”Ne kadarlık bir makine alayım?, ya da pahalı makinelerden alayım mı ? daha güzel çekerim” gibi… Aslında fotoğrafı çeken makine değil sizsiniz. Yani çok iyi bir makine çok güzel fotoğraf çekiyor diyemeyiz, çünkü onu yönlendiren ona bir kadraj ayarlayan ve ışığı iyi kullanacak olan sizsiniz. Çok iyi makineleri olup ta güzel fotoğraflar çekemeyen fotoğrafçılar olduğu gibi, aramızda çok düşük bütçeli kompakt makinelerle ödül almış arkadaşlarımızda vardır. Fotoğrafı fotoğrafçı çeker ve makine bunu kaydeder. Tabii ki bunda fotoğrafçının teknik bilmesi ve öğrenme isteği olması önemli bir unsurdur” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş