Turizm Haftasına yoğun kutlama

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası İnegöl’de yoğun bir şekilde kutlanacak. Kutlamaların bu yılki merkezi yine Ticaret Meslek Lisesi olacak.

Yayınlama: 18.04.2014
1.767
A+
A-

Bu yıl 38’incisi kutlanacak turizm haftası ile ilgili faaliyetlerin yer aldığı bildiri İnegöl Kaymakamlığınca yayınlandı.

 

AMAÇ İÇ TURİZMİ CANLANDIRMAK






İnegöl Kaymakamlığı tarafından yayınlanan ‘Turizm Haftası’ başlıklı bildiride şu ifadelere yer verildi: “Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı arttırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan turizm haftası bu yıl 38’inci kez kutlanacaktır. Turizm haftası, Valiliklerce il ve ilçelerde kurulacak komisyonlar tarafından belirlenecek program çerçevesinde törenlerle açılacaktır. Hafta süresince radyo, televizyonlar ile görsel basında etkinlikler tanıtılarak, makale ve diğer yazılarla desteklenecek, Bakanlık ve turizm sektörü yetkilileri tarafından röportajlar yoluyla turizm ile ilgili bilgilerin verilmesi sağlanacaktır. Üniversiteler ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak; konferans, seminer, panel ve benzeri toplantılar düzenlenecektir. Toplumda turizm farkındalığının arttırılmasına katkısı olan turizm sloganlarını içeren bez afişler, yerleşim birimlerinin giriş ve çıkışlarına otobüs terminallerine, tren istasyonlarına, meydanlara, okul girişlerine, spor salonlarına ve varsa hava alanlarına asılacaktır. Halk arasında yöresel el sanatları, yöresel yemek yarışmaları, sergi ve benzeri etkinlikler düzenlenecektir. Öğrenciler arasında (ilköğretim, lise, üniversite) kültür ve turizm ile ilgili resim, afiş, şiir, kompozisyon, fotoğraf, hikâye, makale ve benzeri yarışmalar düzenlenecektir. İlin kültür, tarih turizm ve değerlerini tanımaları amacıyla müze, ören yeri, sanat galerisi, kütüphane ve çevre-doğa gezi ve ziyaretleri yapılacaktır. Valiliklerce kurulacak komisyonlar tarafından belirlenecek hafta ile ilgili benzeri faaliyetler yürütülecektir.

 

Öte yandan, İnegöl’de Turizm Haftası kutlamalarının 21 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 11.00’da Ticaret Meslek Lisesi’nde gerçekleştirileceği bildirildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş