Haydi çocuklar koroya

İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi tarafından “Haydi Çocuklar Koroya” sloganıyla oluşturulan TSM Çocuk Korosu Nisan ayı sonunda gerçekleştirecekleri konser için çalışmalara başladı.

Yayınlama: 09.02.2015
744
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz Cumartesi günü gençlik merkezine giderek, çocuk korosunu ziyaret etti. Aktaş, günün anısına çocuklarla selfie yaparak anı ölümsüzleştirdi.

 

YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI






Ziyaretin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak her alanda çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürürken, kültür-sanat etkinliklerine de ayrı bir özen gösteriyoruz. Biz prensip olarak sağlıklı bir toplumun sanat ve sporla beslenmesi gerektiğine inanıyoruz ve bu kapsamda belediye olarak imkânlar dâhilinde birçok çalışma gerçekleştirmekteyiz. Bunlardan biriside ‘İnegöl Belediyesi Türk Müziği Koromuz’. Türk Müziği Koromuz bünyesinde barındırdığı; THM Korosu, THM Gençlik Korosu, TSM Korosu, TSM Gençlik Korosu, Tasavvuf Korosu ve Çocuk Korosuyla bugüne kadar birçok başarılı çalışmaya imza atmıştır. Bugüne kadar binlerce çocuğun, ruhsal ve toplumsal gelişimlerine olumlu katkı yaparak çocuklarda birlik duygusunun oluşmasında önemli rol oynayan çocuk koromuz, yeni dönem çalışmalarına başladı.” Dedi.

 

HAYDİ ÇOCUKLAR KOROYA

“Haydi Çocuklar Koroya” sloganıyla, İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinde çalışmalarına başlayan 8-10 yaş arası tüm çocuklara, her Cumartesi saat 11.00 -12.30 saatleri arasında ses eğitimi, nefes açma teknikleri ve repertuar dersleri ile müzik eğitimi verildiğini aktaran Aktaş, “Şef diler yalaza yönetimindeki İnegöl Belediyesi çocuk koromuz 24 Ocak Cumartesi günü Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi icra salonunda çalışmalarına başlamış olup, kayıtlar halen devam etmektedir. Müziğe yeteneği olan çocuklarımızın velileri, Kültür Sanat Gençlik Merkezimize Pazar günü hariç haftanın 6 günü sabah 08.00 ile 17.00 saatleri arası kayıt için başvurabilirler. Yaklaşık 60 kişilik çocuk koromuz, hicaz makamında çocuk şarkıları ile Nisan ayı sonunda verecekleri konser için hazırlanmaktadırlar. Koroya katılan çocuklarımız aldıkları eğitimin sonunda 23 Nisan tarihinde verecekleri konserle çalışmalarını sonlandırmış olacak. İnegöl’de yaşayan çocukları koro kültürü ile tanıştırma amacındayız. Bu tür faaliyetler çocuklarımıza şarkı söylemeyi öğretirken özgüven ve iletişimlerine de olumlu katkı sağlamakta. Ben buradan müziğe gönül vermiş bütün çocuklarımızı, İnegöl Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz Türk Sanat Müziği Çocuk Korosunun çalışmalarına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmanın ardından Başkan Aktaş, çocuklara hikaye kitapları hediye etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş