Hıdrellez etkinlikleri start aldı

9 Yıldan beri İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen hıdrellez etkinlikleri, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirildi. Sihirbaz Apturi’nin nefes kesen gösterisinin ardından etkinlikler müzik eşliğinde devam etti.

Yayınlama: 07.05.2015
861
A+
A-

Dün saat 20.30’daki Hıdrellez ateşi yakma etkinliğine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK parti Bursa Milletvekili Adayı Nihat Nasır, AK parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ŞİDDETLE İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU İFADE EDİYORUM






Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Küçükten beri biliyoruz hıdrellezi. Hızır aleyhisselam ile İlyas aleyhisselamın yer yüzünde buluşması, baharın müjdecisi… eskiden İnegöl sokaklarında hatırlarsınız; fraklı farlı yerlerde lastikler yakılırdı, çerçöp yakılarak maalesef bu hava kirliliğine sebep olurdu. 9 seneden beri biz bunu zapturapt altına aldık ve bir düzen içerisinde Kültür parkta kutluyoruz. Her sene olduğu gibi sizlerde bu etkinliklere coşkulu bir şekilde katılıyorsunuz. Bu işin bahanesi geleceğimiz olan yavrularımızı düzenli bir şekilde bir araya gelmesi, kaynaşması ve beraberinde de her ne kadar bizi geçmişte sağ sol diye, alevi Sünni diye, Kürt-Türk diye bölmeye çalışmış olsalar da hepimizin kardeş olduğunu, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu, hepimizin aynı gemi içerisinde olduğunu ve dostluğumuzu, arkadaşlığımızı, hemşerilik ruhumuzu daha fazla artırmamız gerekliliğini ortaya koşmak adına bu etkinlikleri yapıyoruz. Buna şiddetle ihtiyacımız olduğunu ifade ediyorum. Biz çok güzel memlekette yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde üretiyor, kazanıyor, harcıyoruz. Dayanışma ve kaynaşmamızı da her geçen gün artırıyoruz. Dolayısıyla bu günlerin, bu etkinliklerin bir amacı var; o da dostluğumuzu, arkadaşlığımızı, birlik ve beraberliğimizi artırmak.” Dedi.

 

EFSANE HİZMETLER

AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Nihat Nasır ise “İnegöl’ü öteden beri çok beğenirdim ama bu geldiğim de Alinur Aktaş’ın efsane hizmetlerini gördüm. 7 Haziran’da seçim yapılacak. Dua etmenizi istiyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri meşalelerle hıdrellez ateşini yaktılar.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş