Baş: “Evet demeden önce düşünün”

Acıbadem Adana Hastanesi Psikologu Hande Nacar Baş, evlenme telaşında olan ya da evlenme kararı alan çiftleri uyararak, “evet demeden önce düşünün” dedi.

Yayınlama: 23.07.2018
7.528
A+
A-

Sonsuz mutluluk yeminlerinin ardından umulanın bulunamadığını söyleyen Baş, ‘evet’in altında yatan anlamlar hakkında bilgiler verdi. 

Sadakatin fiziksel ve duygusal anlamda kişinin tek eşli olması olarak tanımlayan Hande Nacar Baş, “Çiftlerin beraber yaşamaya alışma süreci sancılı geçebilir. Birbirinin farklı yönünü tanımaya başlayan çiftlerin, evlenmeden önce heyecan duydukları çoğu duygu ve davranışlar evlilik sonrasında kendini alışkanlığa bırakabilir. Birbirlerine karşı hissettikleri arzu da eskisi kadar yoğun olmayabilir. Çünkü kadın her zaman bakımlı, erkek her zaman çekici değildir evin içinde. Yalnız evlilik, akşam pijamasıyla karşınızda oturan partnerinize karşı tutkunuzu devam ettirme sözüdür. Dış dünyaya duvar örmeniz ve hem kalbiniz hem de bedeninizle kendinizi tek insana adamanızdır. Aksi takdirde evliliğin güven halkası kırılmış olur” diye konuştu. 



Aşkı canlı tutma sözüdür 

Psikolog Baş, yatırım yapılmayan hiçbir ilişkinin canlı kalamayacağını kaydederek, “Evlilik de yatırımlar ile ayakta kalır. Çiftleri evlilik kararına götüren duygulardır. Duygulara yatırım yapmak ve kişinin birbirine duyduğu sevgiyi arttırmak için çaba harcamak, mutlu ilişkinin anahtarı olacaktır. Sürprizler ihmal edilmemeli, flört imza atılmadan öncede kalmamalıdır” ifadelerini kullandı. 

Özellikle evliliğin ilk yıllarında çiftlerin arasında bir taht kavgası olduğunun görüldüğünü söyleyen Baş, “Bu kavgalar çoğunlukla kalp kırıcı sözleri ve küslükleri yanında getiriyor. Evliliğin en büyük düşmanı olan gurur, çiftlerin önce kendilerini düşünmelerine sebep oluyor. Birbirlerini cezalandırma isteklerini arttırıyor. Gururlarına yenilip yatakları ayırdıklarında ise yalnızlık hissi kalpleri kaplıyor. Gurur kapının öte yanında kalmazsa, egolar savaşıyor. Gurur, evliliğe olan inancı yok ediyor” şeklinde konuştu. 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş