Özel Aritmi İnegöl Hastanesi hekimi Op. Dr. Adem Cömert, birçok hastalığın tedavisinde uygulanan lazerin aynı şekilde hemoroid yani basur hastalarının tedavisi için de uygulandığını belirterek, “Tek seçenek olmayan bu yöntem diğer tekniklere göre alternatif olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
“Bir anlamda ışıkla tedavi olarak da bilinen lazer yüksek ısı taşıyan ışık, basur memesine odaklanıp, ısınan memede 2-4 milimetre derinlik ve 6-8 milimetre genişliğinde doku hasarı oluşur” diyerek konuşmasını sürdüren Cömert, “Ağrı sinirlerinin bittiği alanda çalışıldığı için hasta bu yanmayı hafif bir şekilde hissedecektir. Hemoroid memesindeki bu yanma aynı zamanda o bölgedeki genişleyip varisleşmiş damarları da yaktığından hacmi küçülecektir. Derin plana ilerleyen bu kontrollü yanık zayıflamış bu alanda yeni ve sağlıklı bir doku oluşmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Lazerle hemoroid tedavisi esnasında aynı zamanda kalın bağırsağın son kısmının çevresel dokuya yapışmasıyla hemoroide eşlik eden makat sarkmasının da düzelmiş olacağını belirten Cömert, “Hemoroid kanama varsa kanayan damarlarda pıhtı oluşacağından kanama uygulama anında duracaktır. Birçok yöntem avantaj sağladığını göreceksiniz” diye konuştu.
Tedaviden sonra ağrı olmadığı için kişinin aynı gün içinde sosyal hayatına geri dönebileceğini ifade eden Adem Cömert, “Uygulama tamamen ağrısız ve acısız olduğundan anestezi gerekmez. Kanama genellikle hiç olmaz ya da ameliyata kıyasla belirgin ölçüde az olur. Neşter gibi kesici alet kullanılmadığından kaslar hiçbir şekilde hasar görmez. Makat kasları kesilmediğinden dışkı ve gaz tutamama problemi yaşanmaz. Geniş doku çıkarmak gerekmediğinden makat darlığı gelişmez” açıklamalarında bulundu.