Sohbetli ameliyat

Safra kesesi ameliyatına giren 82 yaşındaki Saniye Şen, doktorlarla sohbet ederek ameliyat oldu.

Yayınlama: 09.07.2014
2.735
A+
A-

Hamidiye Mahallesinde ikamet eden 82 yaşındaki Saniye Şen; mide bulantısı, kusma ve teninde sararma şikayeti ile Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerin sonunda safra kesesinde taş tespit edildi. İleri yaşından dolayı solunum sıkıntısı tespit edilen hastanın, genel anestezi ile ameliyatının çok riskli geçeceği düşünülerek yaşlı kadının Epidural (bölgesel anestezi) uygulaması ile ameliyat olmasına karar verildi.

 

HASTAMIZIN DURUMU DA ŞUAN GAYET İYİ






Başarılı geçen ameliyatın ardından konuşan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kurtuluş Urgur, Saniye Şen isimli hastalarının ileri yaşı ve diğer hastalıkları sebebiyle genel anestezi almasının riskli olduğundan dolayı, epidural anestezi yöntemi ile uyutulmadan bilinci açık bir şekilde yaklaşık 35 dakika gibi kısa süren bir operasyon ile ameliyat edildiğini söyledi. Urgur, “Halkımızın kapalı olarak bildiği Laparoskopik Safra kesesi ameliyatını başarılı bir şekilde yaptık. Hastamızın durumu da şuan gayet iyi. Ayağa kalktı, yürüdü ve sulu yemek yedi. 1 gün sonra da taburcu olacak” dedi.

 

BU YÖNTEM NADİREN UYGULANIYOR

Anestezi Uzmanı Dr. Mahmut Gül de Torakal Epidural Anestezi ile ilgili bilgi verdi. Gül “Torakal epidural anestezi hastanın sırt ve omuzları arasına işlem yapıp epidural aralığına geçici bir kateter yerleştirerek yapılan bir anestezi yöntemidir. Kateterden verilen ilaçlar sayesinde hastanın boyun seviyesinin altındaki bölgesinin uyuşturulup, hastanın ağrı duyması engellenmektedir. Özellikle KOAH gibi akciğer ve kalp hastalığı bulunan hastalarda güvenle kullanabileceğimiz bir anestezi şeklidir. Ayrıca ameliyat sonrasında yine aynı kataterden ilaç verilerek hastanın ameliyat sonrasında ağrı duyması engellenir” dedi. Mahmut Gül, bazı büyük merkezlerde nadiren uygulanan bu yöntemi başarılı bir şekilde Saniye Şen’e uyguladıklarını da belirtti.

 

AMELİYATTA HİÇ AĞRI DUYMADIM

Hasta Saniye Şen ise “Doktorlarımdan Allah razı olsun, beni bu sıkıntılarımdan başarılı bir ameliyat ile kurtardılar. Ameliyatta hiç ağrı duymadım ve doktorumla sohbet ettim” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş