“İnsülin kullanan oruç tutmasın”

Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Aylin Türkay, insülin kullanan şeker hastalarının oruç tutmamasını önerdi.

Yayınlama: 09.07.2014
1.955
A+
A-

Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Aylin Türkay, ramazan ayında oruç tutan şeker hastalarına önerilerde bulundu.

 

DOKTORUNUZA DANIŞIN






Ramazanın gelmesiyle birlikte bazı şeker hastalarının dini vecibenin yerine getirilmesi ve hastalıkları arasında tercih yapmak zorunda kaldıklarını belirten Aylin Türkay şöyle konuştu: Bu tercih, sağlıklarını da tehlikeye sokabiliyor. Bu nedenle şeker hastaları öncelikle oruç tutup tutamayacaklarını mutlaka kendi takiplerini yapan doktora danışmaları gerekiyor. Eğer oruç tutmalarında sakınca görülmez ise; iftarla sahur arasında 3 defa yemek yemeleri, tek öğünde aşırı yemek yememeleri, doktoru ile mutlaka irtibat halinde olması, özellikle orucun ilk günlerinde sık sık kan şekerinizi ölçtürerek doktoruna bilgi vermesi, kan şekerinde aşırı dalgalanma olduğunda sebebinin araştırılması, iftarda şekerin aşırı yükselmesine neden olan aşırı hamur kökenli ve yağlı yiyeceklerden kaçınılması, sahuru mümkün olduğunca geç yapılması, yemeklerin şeker yükseltici oranları konusunda bilgi sahibi olunması, dini inancınızın yanı sıra sağlık gerçeğinin de göz ardı edilmemesi ve sağlığını tehlikeye atacak zorlamalardan kaçınılması gerekiyor. Son olarak hasta insülin kullanıyorsa, oruç tutmasını önermiyor ve herkese sağlıklı Ramazanlar diliyoruz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş