Kızılay’dan bayram öncesi davet

Türkiye Kızılay Derneği’nin her yıl düzenlediği kurban bağış kampanyası bu yılda başladı. Türk Kızılay’ı İnegöl Şubesi Başkanı Gündoğdu Arıyürek, kampanya ile ilgili bilgiler vererek vatandaşların kampanyaya katılmaya davet etti.

Yayınlama: 11.09.2014
1.950
A+
A-

Dernek binasında açıklamalarda bulunan Türk Kızılay’ı İnegöl Şubesi Başkanı Gündoğdu Arıyürek, vatandaşları kurban bağışına davet etti.

 

GAZZE’YE 170 TIR YİYECEK YARDIMINDA BULUNDUK






Dernek binasında basın açıklaması yapan Gündoğdu Arıyürek, “146 sene önce kurulmuş olan Kızılay, o günden bu güne kadar Dünyanın her tarafından dil, din, ırk gözetmeksizin insanlara yardım eden bir dernek haline gelmiştir. Türk Kızılay’ı sadece fakirlere yardım etmekle kalmıyor, nerede deprem, sel, hastalık, felaket varsa mağdur olan vatandaşların yanına koşmaktadır. Şu anda Gazze’ye 170 Tır yiyecek yardımında bulunduk. 50 Tır’da Irak’a gönderdik. Suriyelilerin her birine 70 lira yardım veriyoruz. Sağlık hizmeti de veriyoruz. 187 devlet arasında ilk 5’e girmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BİRER PARÇA ETLERDE, KURBAN SAHİPLERİNE İLETİLİYOR

Konuşmalarını sürdüren Arıyürek, “4 seneden beri vatandaşların vermiş olduğu vekaletlerle kurbanları onların adına kesiyoruz. Kurban vekaletinin ardından kesilen kurbanın bilgisi, kampanyaya katılan şahsın telefonuna bilgilendirme mesajı olarak gönderiliyor. Ayrıca, noter imzalı teşekkür belgeleri veriliyor. Birer parça etlerde, kurban sahiplerine iletiliyor. Kıyma ve kavurma haline çevrilen etler, 12 ay boyunca ihtiyaç duyulan Türkiye’nin her yerine dağıtılmaktadır. Kesilen kurban etleri, Pakistan, Somali, Etiyopya, Bagladeş, Filistin, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. İnegöl’de ki ihtiyaç sahiplerine de kurban etleri ulaştırılmaktadır” şeklinde konuştu.

 

456 AİLEYE KURBAN ETİ DAĞITABİLDİK

Kurban bağış rakamlarından bahseden Arıyürek, “Yurtiçi 650 lira, yurtdışı 350 lira bağış alınmaktadır. Ne kadar bağış yapılırsa, İnegöl’deki ihtiyaç sahiplerine o kadar yardımcı olabiliriz. Önceki sene 38, geçtiğimiz yıl da 17 kişi yardımda bulundu. 456 aileye kurban eti dağıtabildik. kurban bağışında bulunmak isteyenler, bankalara giderek Kızılay hesabına paralarını yatırabilirler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş