Aktaş oylarını %8,6 arttırdı

Yerel seçimler kesin sonuçları açıklandı. Yerel seçimler sonrası, Adalet ve Kalkınma Partisi %55.32, Milliyetçi Hareket Partisi %32.62, Saadet Partisi %5.25, Cumhuriyet Halk Partisi %3.85 ve diğer partiler ise %2.69 kesin sonucu aldı. Bu sonuca göre bir önceki seçimde 46,7 oranında oy alan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş oylarını %8,6 oranında arttırarak %55.32’e yükseltmiş oldu.

Yayınlama: 04.04.2014
890
A+
A-

Yerel seçimler sonrası şimdiye kadar kesin sonuçlar açıklanamamıştı. Dün itibariyle açıklanan sonuçlarda mahalle, köy ve beldelerde kullanılan oylar açıklandı.

 

Buna göre AK Parti’nin en çok oy oranı aldığı mahalle; Kemalpaşa Mahallesi oldu. AK Parti’nin en az oy oranı aldığı köy ise Şehitler Köyü oldu.






 

Milliyetçi Hareket Partisi en az oy yüzdesi ise Huzur Mahallesi oldu. Huzur Mahallesi’nde %2.94 oy oranı alan MHP,  en çok oy yüzdesini ise %63,31 ile Gündüzlü Köyü’nden aldı.

 

Saadet Partisi’nin en çok oy yüzdesine sahip olduğu yer %16.95’le Dönmez Köyü olurken, Karahasanlar ve Bahariye Köylerinde %0 yüzdesiyle kötü bir sonuç aldı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin en çok oy yüzdesini %34.73 Şehitler Köyü olurken, Hamidiye Mahallesi, Tüfekçikonak, Saadet, Muratbey, Mesruriye, Kocakonak, Karahasanlar, Hilmiye, Hamitabat, Gülbahçe, Bahçekaya ve Bahariye köylerinde ise %0 yüzdesinde kaldı.

 

Seçim sonrası AK Parti 2009 yerel seçimlerine göre oylarını  %10 artırdı. Milliyetçi Hareket Partisi 2009 yerel seçimlerine göre oylarını %18 arttırırken, Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi oy yüzdesinde ise düşüşlerin olduğu gözlendi.

 

BELDELERDE AK PARTİ HÂKİMİYETİ

Kurşunlu’da Adalet ve Kalkınma Partisi %43,16, Milliyetçi Hareket Partisi %42 oy yüzdesine sahipken, Cerrah’ta ise açık ara farkla (%53,92-%37,61) AK Parti hâkimiyeti vardı. Eski Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit’in AK Parti saflarına geçmesiyle, Tahtaköprü’de de AK Parti oy yüzdesi ise %61,09 oldu.  Eski Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu’nun MHP saflarına geçmesinin arından yenicede oy yüzdesinin en fazla olduğu parti Milliyetçi Hareket Partisi olacağı konuşulurken, %51,37 oy yüzdesiyle Yenice’de de Ak parti üstünlüğü oldu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş