AKTAŞ VE ŞAHİN’E TEŞEKKÜR SÜRGÜN ANITI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl gündeme gelen ve ardından bu yıl yapılacağı açıklanan Ahıska Parkı ve Ahıska Sürgün Anıtı projesini için çalışmalar başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Mehmet Taş, “Ahıska Parkı ve Ahıska Sürgün Anıtı projesini geçtiğimiz yıl gündeme gelmiş ve Bursa AK Parti Milletvekilimiz Hüseyin Şahin ve Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a iletmiştik. Ben Milletvekilimize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yayınlama: 06.10.2016
1.863
A+
A-

Geçtiğimiz yıl gündeme gelen Ahıska Parkı ve Ahıska Sürgün Anıtı projesinin yapımına başlandı. İnegöl Belediyesi Ekipleri geçtiğimiz gün projenin çalışmalarına başladı.

                                

AKTAŞ VE ŞAHİN’E TEŞEKKÜR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Mehmet Taş, “Ahıska Parkı ve Ahıska Sürgün Anıtı projesini geçtiğimiz yıl gündeme gelmiş ve Bursa AK Parti Milletvekilimiz Hüseyin Şahin ve Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a iletmiştik. Ben Milletvekilimize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çok geniş bir alanda anıt park yapılıyor. Burada bugüne kadar bizim yaşadıklarımı ve bundan sonraki hedeflerimiz hepsi yer alacak. Ve çocuklarımıza, bilenlere bilmeyenlere, Ahıskalıların 1944 sonrası neler yaşadığını en güzel bir şekilde, kalıcı bir şekilde anlatacaktır” dedi.

 

EN İYİSİNİ İNEGÖL BELEDİYESİ YAPIYOR

İnegöl Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların Türkiye’de eşi benzeri bulunmadığını belirten Taş, “Türkiye’de bir kaç bölgede anıt park yapıldı. Sürgün anıtı yapıldı. Ama İnegöl Belediyesi’nin yapacağı bu proje kadar hiç biri büyük değil.  Çok mükemmel bir proje. Bu proje bizim bugüne kadar çalışmalarımızın bir meyvesidir. Biz bugüne kadar hep kalıcı bir şeyler yapmak için mücadele verdik. Yerelin haricinde sorunların çözümü için uğraştık. Bir kaç yıl önce biliyorsunuz sağlık problemleri ile alakalı çok ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Ahıskalılar yabancı statüsünde olduğu için her zaman 4-5 katı ücret ödüyordu. Bu yerel bir sorun değildi. İnegöl olarak yaptığımı çalışmalar neticesinde çözüme kavuşturuldu. Ve şimdi de Ahıskalılar normal fiyatlarla fiyatlandırılıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş