“Aktaş’ın arkasında Recep Tayyip Erdoğan var”

Kulaca Mehmetbey Camii ve Alanyurt Botanik Park açılışlarına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe, aynı günün akşamı Kurşunlu ve Yenice’de vatandaşlara seslendi. Yenice’de düzenlenen programda konuşan Altepe, “Alinur Aktaş’ın arkasında Recep Altepe ve Recep Tayyip Erdoğan var” dedi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 19.03.2014
1.184
A+
A-

Seçim çalışmalarına devam eden AK Parti Heyeti, önceki gün gerçekleşen programda Recep Alptepe’nin de katılımıyla Kurşunlu ve Yenice’de halka seslendi.

 

PROJELERİ BİR BİR HAYATA GEÇİRECEĞİZ






Büyükşehrin de bütçesini kullanarak büyük hizmetlerin yapılacağını söyleyen İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bugüne kadar Yenice Köyü Belediyesine hizmet etmiş tüm büyüklerimizi ölenleri rahmetle hayatta olanları sağlık ve sıhhatle anıyorum. Ben biliyorum ki 1-2 aydır aşırı derecede kafanızı karıştırıyorlar. Hatta ve hatta işi helallik boyutuna getirdiler. Daha birkaç gün önce Dünya Kadınlar Günü’nde Yenice Köyü Belediye Başkanımız Hasan Bey hanımefendilere, ‘Sizleri mahalleye dönüştüren partiye oy verirseniz hakkımı helal etmiyorum’ dedi. Ben de ona soruyorum, yıllardır sen bu milleti susuz bıraktın, yıllardır ulaşımda çile çektirdin, yıllardır arıtma tesisinin kokusu ile milletin burnunu sızlattın. Bu millet senin hakkını nasıl ödeyecek? Özellikle şehirlerimize kim hizmet ettiyse Allah razı olsun diyoruz. Lakin inşallah göreceksiniz 31 Mart sabahından itibaren Büyükşehir Belediye Başkanım ile hepsini detaylı bir şekilde paylaştım, 1 aydır burada gezdiğimi söyledim, su ile ulaşım ile kanalizasyon ile arıtma tesisi ile bazı fabrikalar ile çok ciddi sıkıntıların olduğunu söyledim. Köprülü Kavşak ile Yenice arasının sıcak asfalt olması gerekiyor dedim. Pazar yeri aşağıda ve kapalı değil. Burada insanların sosyal faaliyet alanları yok, İNESMEK kurslarının burada da açılması gerekiyor. Buranın acilen doğalgaza ihtiyacı var ve çöpler toplanıp maalesef vahşi depolama olarak araziye bırakılıyor. Bakın İnegöl olarak düzenli depolama yaptık, Belediye Başkanımıza da davetiye çıkardık. Buyurun bizim düzenli depolamamızı kullanın dedik lakin buradan oraya çöpleri getirmeyi sıkıntı gördü ve araziye bırakmak daha kolay geldi. İnşallah 31 Mart sabahından itibaren o çöplerden de sizi kurtaracağız. Burada derenin ıslah edilmesi gerekiyor, restore edilmesi gereken projeleri hazır olan hamamımız var. İnşallah onu da restore edip bir kültür merkezine çevireceğiz. Yenice Köylüler bizleri çok iyi tanıyorlar. Benim rahmetli anneannemin mezarı burada, dedemin burada, dayımın burada, annem buralı olması hasebi ile de ben kendimi buralı gördüğüm için söz veriyorum, her zaman sizinle beraber olacağız. İnegöl’de nasıl milletin düğününde, cenazesinde, her anında berabersek hep sizlerle beraber olacağız ve inşallah bu hizmetleri Büyükşehir Belediye Başkanımızın da gücünü, bütçesini kullanarak bir bir hayata geçireceğiz. Hepinize saygılar sunuyorum.

 

ALİNUR AKTAŞ İNEGÖL’Ü GELİŞTİRDİ

Başkan Aktaş’ın İnegöl’ü 10 yıldır geliştirdiğini belirten Altepe, artık Alinur Aktaş’ın yalnız olmadığını ifade ederek şunları dile getirdi: Bugün İnegöl’de güzel şeyler yaptık. Tarihi eserler açtık, çevre yatırımları açtık. İnegöl gelişiyor. Alinur Aktaş başkanımız çalışıyor. 10 yıldır İnegöl’ü geliştiriyor. Şimdide geliştirmeye devam edecek. Görüyorum ki, her yerde büyük bir teveccüh var. Görüyorum ki, 31 Mart akşamı üçüncü defa Alinur Aktaş İnegöl’e belediye başkanı oluyor. Hayırlı uğurlu olsun. Halkımız hizmet edenler biliyor. Alinur Aktaş bugüne kadar hizmet etti. İnegöl’ün çevresini değiştirdi. Her alanda hizmet etti. Alt yapıyı da, üst yapıyı da yaptı. Parkları da, spor tesislerini de yaptı. Tarihi eserleri de onardı. Ama şimdiden sonra daha fazla yapacak. Niye? Arkasında Büyükşehir Belediyesi var. Arkasında artık Recep Altepe var. Şimdiden sonra İnegöl’ün, Yenice’nin gelişmesi bizimle birlikte olacak. Artık Alinur Başkanımız yalnız değil. Biz burada hizmet eden başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Yenice’ye kim çivi çaktıysa şuan eski Başkanınız Ramiz Yiğit değerli arkadaşımız. Yine mevcut Başkanınız Hasan Aksu, emeği geçen Yeniceköy’e, İnegöl’e hizmet eden herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Herkes çalıştı. Ama imkânlar bu kadar. İmkânlar kısıtlı. Ama şimdi dönem değişti. Artık sistem değişti. Artık Büyükşehir var. Büyükşehir’de ne varsa, Osmangazi’de, Yıldırım’da, Nilüfer’de ne varsa İnegöl’de de o olacak, Yeniceköy’de de o olacak. Artık yatırımlar birlikte yağacak. Şimdiden sonra başkanımızın yanında Büyükşehir var. Arkasında da hükümet var, Recep Tayyip Erdoğan var. Bundan iyisi Şam’da kayısı… Yenice’nin beklediği yatırımlarda yağacak. Büyükşehir Belediye Başkanı niye burada? Yenice’ye hizmet etmek için. Bu görev bize verilmiş. Bizde bu görevi seviyoruz. Biz işin delisiyiz. Buralarda hizmetin en güzeline layık. Burada restore edilecek tarihi eserler var. Biz bu tarihi eserlerin Bursa’da kökünü bitirdik. Restore edecek tarihi eser kalmadı. Bu işi dünyaya öğrettik. Yeniceköy’de ki hamamda neymiş, hepsini yaparız. Tüm İnegöl bölgesinde bulunan tarihi eserleri 4 sayfalık listesi var. Biz bu işin sevdalısıyız. Biz hizmet için varız” dedi.

 

SUYUNUZU EN KISA ZAMANDA KALİTELİ HALE GETİRECEĞİZ

Yenice’nin suyunun kalitesiz olduğunu ifade eden Altepe, “Biz geldik artık. Suyunuzu en kısa zamanda kaliteli hale getireceğiz. Ulaşımla ilgili İnegöl ile buranın arasında sıkıntılar var. Onu hemen halledeceğiz. 30 Mart akşamından sonra ne gerekiyorsa yapacağız. Kanalizasyonla ilgili sıkıntılar var denildi. Zaten o bizim işimiz. Yetkililerimiz hemen ay başından sonra gelip, burada ne lazımsa başlar en kısa zamanda da bitirilip, Büyükşehir neymiş bunu da Yeniceliler görür. Arıtma tesisi çalışmıyormuş. Olabilir, arıza yapmıştır, sıkıntısı vardır. Belediyenin de gücü yetmemiştir. Belde belediyesi gücü yetmez. Zaten parasının çoğu personele gidiyor. Yatırıma da az bir şey kalıyor. Başkanları suçlamamak lazım. Fazla yapacak bir şeyleri yok. Bunları yapmak için Büyükşehir olarak geldik. Arıtma tesisimizin ne eksiği varsa onu da yapıp çalıştırırız. Çevreyi kirleten tesisler var dediler. Artık bu işlere biz bakıyoruz. Bu konuda çevre yetkilerinin bize verilmesini istiyoruz. Ve bu konuda yetkileri adım adım alıyoruz. Çevreyi kirleten tesislere diyoruz ki, git arıtmanı kur. Yapmazsa kapatırız. Ben kendi arkadaşımın fabrikasını kapattım. 55 tane fabrika kapattım. Herkes gereğini yapacak. Üretim yaparken çevreyi kirletmeyecek. Almanya’da da fabrikalar var ve tarlaların ortasında. Ama ne zehir akıtıyorlar ne de bacalarından zehir çıkıyor. Hepsi adam gibi çalışıyorlar. Bizimkiler de öyle olacak. Çoğunluk kurala uyuyor. Buradakiler de uyacak. Herkes uyacak. Uymayan ne olacak, belediyeye çarpılacak ve kapatılacak. Başka çaresi yok. Bunun gereğini de biz yapacağız. Herkes insana saygılı olacak. Önce insan, sonra yaptığımız iş. Diyorlar ki, yolumuz güzel asfalt olsun. Biz zaten bu işi biliyoruz. Bursa’da ilk defa dünya standartlarında asfaltlar oluyor. İnşallah Yeniceköy’ün de asfaltını biz yapacağız. Doğalgaz da geliyor, programa alınmış. Memleket bugüne kadar hizmetleri aldı” diyerek konuşmalarını tamamladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş