“Bizim rakibimiz Başbakan”

CHP Heyeti, dün Ertuğrulgazi Konağı’nda yapılan kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplara yönelik yapılan kahvaltı programında konuşma yapan CHP İnegöl İlçe Başkanı Turan Neşe, “Bizim diğer partiler ile ilgili hiç rakibimiz yok. Bizim rakibimiz Başbakan, bizim rakibimiz AKP” diye konuştu.

Yayınlama: 09.03.2014
1.905
A+
A-
Ertuğrulgazi Konağı’ndaki kahvaltı programına CHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Şevket Mollaer, CHP İnegöl İlçe Başkanı Turan Neşe, CHP Belediye Meclis Üyesi Adayları ve basın mensupları katıldı.

EZBER BOZACAĞIZ

Kahvaltıdan sonra ilk olarak açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, “Bizim diğer partiler ile ilgili hiç rakibimiz yok. Bizim rakibimiz Başbakan, bizim rakibimiz AKP. Biz İnegöl’de onları bu seçimlerde alt edeceğiz. Çünkü herkes bizim yanımızda. Biz önceki dönemde MHP’li dostlarımız ile bir arada olduk, Demokrat Partili dostlarımız ile bir arada olduk, HAS Parti’li dostlarımızı bir araya getirdik, Bağımsız Türkiye Partisi mensuplarını bir araya getirdik. Dışarıda konuşulanın ne olduğu bizi hiç ilgilendirmiyor. Kendi gücüne güvenemeyen insanlar başka bir siyasi partiden medet umar. Biz halkımızın oylarına talibiz, biz herkesin oyuna talibiz. Bir başka siyasi partinin de çalışmasına ve düşüncesine saygımız var. İnegöl’de bu seçimlerin 2 rakibi var. Bu iki rakip de CHP ile Sayın Başbakan’dır. Bunu herkes böyle bilsin. CHP’nin 18 bin 200 oyu var aradaki bu fark nasıl kapanacak diye düşünürseniz size bir örnek vermek istiyorum. Gemlik’te 2 bin 300 oyumuz vardı. 17 bin 843 oy ile Mehmet Fatih Güler ile Gemlik’i aldık. Orayı nasıl aldıysak İnegöl’ü de alacağız ve ezberleri bozacağız” dedi.

TUTUCU ANLAYIŞI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında kullandığı “İnegöl’ün muhafazakâr yapısından kurtulması lazım” sözü ile neyi ifade etmek istediğinin sorulması üzerine konuşan Turhan Neşe, “Tutuculuğu öyle bir hale getirdiler ki yerel yöneticiler belli siyasi erki elinden alınca sadece kendi anlayışlarının hâkim olduğu siyasi örgütlenme biçimini oluşturdular. Biz bunun öyle olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bakıyorsunuz sadece İmam Hatipler ile ilgili dernekler oluşmuş. Nilüfer Kadın Derneği var ama KOSGEB’in devlet kaynaklarının sadece AKP üyelerinin hizmetine girdiği tutucu bir yapı var. Biz halkımız ile bütünleşmeyen, sadece parti üyelerine hizmet eden bu tutucu anlayışı değiştireceğiz. Sistematik bir şekilde siyasi otoritenin kazanca dönüştürüldüğü bir anlayışı değiştireceğiz anlamında söylüyoruz. Yoksa insanların inançları ile ilgili bir derdimiz yok. Allah’a şükür bizler de inançlıyız, hepimiz inancımızı ve ibadetimizi yerine getiriyoruz. Şunun altını çizmek istiyoruz, İnegöl’de yardımlar toplanırken sadece Suriye’de fakir varmış, Suriye’de ihtiyaç sahibi varmış gibi hareket eden yerel yönetimi de kınıyoruz. O yapı devlet ile müştereken çalışıyor. Biz Suriye’ye yardım yapacaksak devletin Kızılay’ı ile oraya gidip Türkiye Cumhuriyeti’nin sıcak elini, yardım hizmetini sunmuyoruz da İHH yolu ile götürüyoruz? Bu da bir tutucu ve kendi parti örgütlenmesinin temel bir göstergesi değil midir? Bunlar değişmeli. Böyle bir sivil anlayış olamaz. Onun dışında başka bir sivil yapının gelişmesine imkân verilmiş mi? Çocuklar ile ilgili bir dernek var mı? Türkiye’nin Konya’dan sonra en çok bisiklet kullanan yurttaşı olan ilçeyiz. Acaba bir Bisiklet severler derneğimiz var mı? Siyasi bir söylemimiz yok, sadece vatandaşımız adına bununla ilgili bir çalışması var mı belediyenin? Yok. Çocuklar adına bir çalışması var mı? Yok. Müzik derneği belediyeye geçti, bizler de o müzik derneğinin kurucuları arasındayız. Sosyal yaşam olmadan belediyeciliğin olmayacağını son dönemde anladılar. O anlamda bu muhafazakâr yapıyı değiştireceğiz, insanlara özgürce oturup kalkabileceği, eşi dostu ile bir arada olabileceği ortak mekânları oluşturmak istiyoruz” dedi.

YAPILAN BİR UYGULAMA YOK

CHP İnegöl İlçe Başkanı Turan Neşe’nin konuşmalarından sonra açıklamalarda bulunan CHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Şevket Mollaer, “İnegöl Belediyesi kentsel dönüşüm ile ilgili haritalarını hazırlatmış, Kocaeli Üniversitesi’ne 1 yıldan beri kentsel dönüşüm planlarının yapılma işini ihale etmiş. Kocaeli Üniversitesi şuanda İnegöl’ün kentsel dönüşüm planlarının yapımı ile ilgili bir çalışma yürütüyormuş. Bugüne kadar bu çalışmalar yürütülmüş ama ortada herhangi bir şey yok. Vatandaş razı olmazsa idareye verilen kamulaştırma hakkından dolayı birtakım mağduriyetler yaşanacak bu da AKP’ye oy kaybında bulunduracağından dolayı yapılan bir uygulama yok” dedi.

5-6 KAT VERİYORLAR, YOLLAR DAR DİYORLAR

Kat sınırlaması ilgili konuşan Mollaer, şu ifadeleri kullandı: Kat sınırlaması ile alakalı şeyler ayaküstü olarak, zemin etütlerini incelemeden değerlendirilecek şeyler değildir. Bu konuda bazı siyasi partilerimiz 5-6 kat veriyorlar, yollar dar diyorlar, yolların genişlemesi lazım diyorlar. Artık bu yolları tretuarları daraltarak mı genişletecekler yoksa binaları her iki taraftan yıkarak mı genişletecekler bilemiyoruz. Bunları hangi bütçe ile yapacaklarını sormak lazım. Bu da yetmiyor, İnegöl’de caddeler açmak lazım diyorlar. Bu hangi bütçe ile yapılabilir. Bunların hiçbirine gerek yok. İnegöl’ün imar planı zamanında yapılmış, şuan yollar yeterli. Ama yollar park etmek için yapılmaz, düşünülmez. İmar planları hazırlanırken yol genişlikleri araçların park etmesi düşünülerek yapılmaz. Yollar ulaşım içindir ya yaya yoludur ya da trafik yoludur. Ama şuan bizde hiçbiri trafik yolu değildir. Maalesef bütün yollarımız araçların işgali altında. Çoğu yerde 2 taraflı park etmiş durumda. Bu park eden araçları kaldırdığımızda İnegöl ulaşılabilir hale gelecektir.

KARARLARA BAKTIĞIMDA UYKUM KAÇTI

İnegöl Belediye Meclisi’nin aldığı kararların uykusunu kaçırdığını ifade eden Mollaer, “Kararlara baktığımda uykum kaçtı. İnegöl’ün bu kadar el yordamı ile bakkal dükkânı yönetilir gibi belediye meclisinin yönetilmesini içime sindiremedim. Belediye Meclisinde öyle konular gündeme gelmiş, öyle evraklar komisyonlara havale edilmiş ki eğer bu basın açıklamasından sonra komisyon raporlarını değiştirmezlerse; inşaat alanının yeterli olmamasından dolayı ruhsat verilemeyen bir parsele ruhsat verilmesi için belediye meclisinde imar komisyonuna havale etmişler. Anayasa Mahkemesi’nin ‘3194 sayılı imar kanununa ve imar mevzuatına aykırı planlama ve karar alma yapamaz’ maddesi iptal edildi. Aynı şeyi burada İnegöl Belediyesi yapıyor. Böyle bir yetkisi olmamasına rağmen… 5393 sayılı belediye kanununda belediyenin, belediye meclisinin yetkileri tek tek sıralanmıştır. Belediye Meclisi’nin böyle bir yetkisi yok. İmar mevzuatı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanmış planlı alanlar tip imar yönetmeliği vardır. Belediyeler bu tip imar yönetmeliğine uygun olarak inşaat ruhsatı verilebilecekse parselleri verirler, parsel alanı kurtarmıyorsa o imar alanına göre gerekli planları ve imar uygulamalarını yaparlar ve o şekilde o parsel inşaat ruhsat alabilecek hale gelir. Belediye Meclisi’nin, parsel küçük, meclis kararı ile ruhsat vereyim gibi bir yetkisi yoktur. Yarın müfettiş gelse görevi kötüye kullanmaktan, böyle bir kararı mecliste yazmaktan dolayı mutlaka gereğini yapacaktır. Bunun dışında planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde binaların açık çıkmaları, kapalı çıkmaları, ne kadar yapılacağı, komşulardan ne kadar çekileceği ile bu yönetmelikte tüm hükümler vardır. Hiçbir belediye bu hükümleri bırakıp da belediye meclisinden karar alarak veremez. Bu yasayı çiğnemek demektir. Aynı şekilde böyle bir konuda belediye meclisine sevk edilmiş. Binanın derinliği yeterli olmadığından dolayı ‘Bina derinliği imar mevzuatı gereğince yeterli değil diyerek ruhsat vermek için Belediye Meclisine sevk etmişler. Hep aynı çerçevede yapılan konular. Bu aynı çerçevede imar mevzuatını çiğnemektir” şeklinde konuştu.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş