CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, Hükümet Konağı’nın güvenlik ve dış cephe gibi sıkıntılar ile baş başa bırakıldığını belirterek özellikle güvenlik konusunda birçok tehdide açık konumda bulunduğunu belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, Hükümet Konağı’nın mevcut dış cephe görünümü ve güvenlik zafiyeti ile ilgili açıklamalarda bulunurken Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da bazı eleştirilerde bulundu.
HÜKÜMET KONAĞIMIZI GÖRDÜĞÜMÜZDE ÜZÜLÜYORUZ
CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, “Hepimiz İnegöl’ümüzü düşünüyoruz. İnegöl’ümüzün daha gelişmiş, daha güzel bir kent olması için mücadele veriyoruz. Dün Belediye Başkanımız İnegöl’ü düşündüğünü, bazı konuların siyaset üstü olduğunu söylemiş. Kendisine katılıyoruz. Terör, teröristlerin ülkemizin masum vatandaşlarını, güvenlik görevlilerini katletmesi, bunlar siyaset üstü konular. Biz de tam bu noktada hükümet konağımızı gördüğümüzde açıkçası üzülüyoruz. İnegöl’ün en güzel yerinde, 250 bin nüfuslu bir kentin Hükümet Konağı’nın durumu içler acısı. Tabi ki bu belediyenin işi değil. Belediye dışı bir yapıdan bahsediyoruz fakat İnegöl Belediyesi her konuşmasında güçlü bir belediye olduğunu iddia eden bir belediye. Bizler Büyükşehir’e geçtiğinden bu yana İnegöl Belediyesi’nin çok da bir gücünün kalmadığını, bir taşeron ofis olduğunu her seferinde tekrar etmemize rağmen Belediye Başkanımız bu konuda gönlünün müsterih olduğunu, 1 Nisan 2014’ten bu yana İnegöl Belediyesi’nin Büyükşehir’den iyi hizmetler aldığını iddia ediyor. Biz de diyoruz ki, Belediye Sarayı yapmak için 220 bin lira ödül veriyoruz. Hükümet Konağı bizim konağımız. İnegöl’ün meydanında. En azından Belediyemiz nasıl ki, AVM’ye giden yolda binaların dış cephelerinde güzelleştirme yapabiliyorsa, Hükümet Konağı’nda da yapabilir. Fakat Hükümet Konağımızın en büyük sorunu güvenlik açığı. Etrafında herhangi bir güvenlik tedbirinin olmadığı, Belediyenin okul çıkışının o istikamete olduğu yerde bireysel otoparklara izin vermesi. Bu da bölge otoparklarından kaynaklanıyor. Orada iki memur arkadaş sabah-akşam nöbet tutuyor. Ve bir şahıs oraya gelip her türlü faaliyette bulunabilir. Hükümet Konağının bir an evvel bir güvelik çemberinin içine alınması lazım. Okul çıkış yolunun da farklı bir yöne alınması lazım.”
“82” ISRARI
“Belediye Başkanımız mahallelerde 559 araçlık otopark yaptıklarını açıklamış. Hafızamı yokladığımda 16 PA ile başlayıp, PZ ile biten İnegöl plakalarının sayısı yaklaşık 30 bin, F ile Y’yi koyduğumuz da 50 bin, K serisine de geçtiğimiz de 60 bine yakın araçtan bahsediyoruz. 12 yıldır Belediye Başkanıyız 559 araçlık otopark yapmışız, büyük başarı. CHP’nin Bölge otoparklarından kastı mahalle aralarında 3-5 araç park edecek yer değildi. İnegöl’ün değerli alanlarını profesyonel otoparklarla donatmak lazım. Dolayısıyla 559 araçlık otoparkın İnegöl’e değil, o bölgede yaşayan mahalle sakinlerine araçlarını koyacak garaj gibi faydası olmuştur. Hepimiz İnegöl’ü düşünüyoruz. İnegöl’ü daha iyi nerelere getiririz diye düşüyoruz. Biz açıkçası bu kaotik ortamda Güneydoğu’daki Büyük Ortadoğu Projesi’ne eşlik edenler tarafından orada bazı ilçelerin il yapılması, bazı illerin o ilçeye bağlanması gibi projeler yerine 250 bin nüfuslu katma değeri yüksek, bölgede bir ekonomik güç olmuş İnegöl’ün ısrarla 82 plakasını almasını, 82 plakasının da İnegöl’den başkasının hakkı olmadığın düşünüyoruz.”
“GÖVDE GÖSTERİSİ”
“Geçtiğimiz günlerde muhalefet partisindeki ilçe başkanlarımız bir açıklama yaptılar; ‘Belediye sarayının yapılmasını engelleyeceğiz’ diye. Maalesef Büyükşehir Belediye meclisinde muhalefet partilerinin sandalye sayıları, mevcut iktidar partisinden fazla değil. Dolayısıyla bu meclis kararının durdurulmasının tek yolu vardı. O da Büyükşehir Meclisinden geçirtmemekti. Bu da matematiksel olarak mümkün olmadığından tüm İnegöl halkının istemediğini bildiğimiz belediye sarayı artık oraya meclis kararlarıyla alındı. Halkımızın vergileriyle yapılacak. Bizim de herhangi bir şekilde engel olma şansımız matematiksel ve hukuksal olarak yok. Dolayısıyla biz CHP olarak boş vaatler ve sözler peşinde olmadığımızdan belediye sarayıyla ilgili öncesinde her türlü mücadeleyi ve açıklamayı yaptık. Büyükşehir meclisinden geçmesi de engellenemedi. Belediye sarayı halkımızın vergileriyle Belediye Başkanımıza hiç de ihtiyaç yokken gövde gösteri yapacak bir alan olarak basında servis edildi. Şimdi deniyor ki, yurtdışında mimari ödüle aday gösterilen 13 eserden biriymiş. Yurtdışında mimari bir ödül alması belediye sarayının ihtiyaç olup olmadığını ispatlamaz ve doğrulamaz. Halkımızın takdirine bırakıyoruz. Bence İnegöl’ün son boş alanı olan eski Devlet Hastanesi alanının belediye sarayı yapılmaması için halkımızın da, kamuoyunun da bize destek vermesi ve hatta şiddetle buna karşı çıkması gerekir. İnegöl’ün öyle bir saraya, öyle bir yere ihtiyacı yok. İnegöl’ün alt yapıya ve hizmete ihtiyacı vardır.”
HÜKÜMET KONAĞI’NIN TÜRKİYE’YE AİT OLDUĞU BELLİ DEĞİL
“İnegöl’ün merkezinde çok büyük, yapı olarak sağlam bir Hükümet Konağımız var fakat Hükümet Konağımızın İnegöl’e ait olduğunu gösterecek, Türkiye Cumhuriyeti’nin Hükümet Konağı olduğunu gösterecek bir tabelası dahi yok. Oraya bir tabela takılması çok önemlidir” ifadelerini kullandı.