ÇİFTÇİLERE BİR DESTEK DAHA

Geçtiğimiz günlerde 19 kırsal mahallede 190 üreticiye toplam 3800 adet ceviz fidanı dağıtan İnegöl Belediyesi, dün ise 16 kırsal mahallede 160 üreticiye 20’şer adet olmak üzere toplam 3200 adet kestane fidanı dağıttı.

Yayınlama: 06.12.2016
769
A+
A-

Önceki gün İnegöl Belediyesi Mesudiye Şantiyesi’nde çiftçilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çiftçilere kestane fidanlarını dağıttı.

 

BELEDİYE ÇİFTÇİLERİ UNUTMUYOR






Çiftçilerle bir araya gelen Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak çiftçilere sürekli destek verdiklerini belirterek, “İnegöl Belediyesi olarak tarımsal kalkınmaya katkı sağlayacak, çiftçimize destek olacak, tarımsal faaliyetlerde çiftçimize kolaylık sağlayacak birçok projeyi hayata geçiriyoruz. İnegöl bir ticaret şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri diyoruz ve İnegöl tarımını ileriye taşıyacak hizmetlere projelerimizde yer vermeye çalışıyoruz. Bu manada köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahallelerimizi kalkındırmaya yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Tarımsal kalkınma hedefiyle kırsal mahallelerimizde yürüttüğümüz çalışmalar ile alt yapıdan yol çalışmalarına, tretuvar çalışmalarından mahalle konaklarına, köprü yapım çalışmalarından meydan düzenlemelerine kadar pek çok konuda kırsal mahallelerimizde fiziki iyileştirme sağlarken, düzenlediğimiz eğitim seminerleri ile çiftçimizi daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz. Tüm bunlara ilave olarak Çiftçi Mallarını Koruma adına oluşturduğumuz Çiftçi Malları Koruma Kurulu ile üreticilerimizin yetiştirdiği ürünlerin zarar görmesini önleyerek çiftçimizin göreceği zararı asgari seviyeye indiriyoruz. Yine bildiğiniz üzere şimdiye kadar Erken Uyarı Sistemlerini oluşturarak çiftçilerimizin üründen en iyi şekilde verim almasını sağlarken, Ürün Toplama Merkezlerini kurarak tarımsal üretimin daha etkili yapılmasına öncülük ediyoruz. Ayrıca sera örtüsü, ceviz soyma makinesi, salça çekme makinesi, yonca ve arı kovanı dağıtımları yaparak kırsal mahallelerimizde çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Kırsal mahallemizi şehir standartlarına ulaştırmak için tüm gücümüzle etkili ve donanımlı bir şekilde çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz” dedi.

 

3200 ADET KESTANE FİDANI DAĞITILDI

Geçtiğimiz günlerde ceviz fidanı dağıtıldığını hatırlatan Aktaş, “Bildiğiniz gibi geçen haftada 19 kırsal mahallede 190 üreticiye toplam 3800 adet ceviz fidanı dağıtımını gerçekleştirmiştik. Bugünde İnegöl Belediyesi olarak bölgemiz için önemli bir geçim kaynağı olan kestane üretimine bir nebze olsun destek olmak adına çiftçilerimize kestane fidanlarını dağıtmak için bir araya geldik. Yıllık ortalama 5.000 dekar arazide 2300 ton kestane üretiminin yapıldığı şehrimiz kırsalında ekonomik değeri yüksek olan kestane üretimini desteklemek ve üreticilerimize gelir desteği sağlayabilmek anlamında; aşılı, yeni söküm, pasaportlu, sertifikalı, arazinin bitki örtüsüne uygun sarı aşlama ve şekerci türü kestane fidanı dağıtımı yapıyoruz. İnayet, Kestanealan, Kıran, Mezit, Osmaniye, Lütfiye, Paşaören, Sarıpınar, Süle, Akıncılar, Çayyaka, Çaylıca, Çiftlik, Fevziye, Hayriye ve Hilmiye olmak üzere toplam 16 kırsal mahallede 160 üreticiye 20’şer adet olmak üzere toplam 3200 adet kestane fidanı dağıtımını gerçekleştiriyoruz.  Kırsal Mahallerimizin kalkınması ve tarımın öncü bir sektör olması yolunda İnegöl Belediyesi olarak her türlü çalışmayı ortaya koyacağını buradan bir kez daha belirtmek isterim. Yürütülen bu çalışmaların kırsal mahallelerimizde sürdürülen tarımsal faaliyetlerinin gelişmesine ve üretim standartlarının yükseltilmesine önemli bir katkısı olacağı ümidiyle, tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarımızın ara vermeden devam edeceğini hatırlatarak, Kestane fidanlarımızın çiftçilerimize ve kırsal mahallelerimize hayırlı olmasını diliyor, her daim üreticimizin, çiftçimizin yanında olduğumuzun altını bir kez daha çizmek istiyor, hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş