Denetimler tam gaz devam ediyor

İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçemizde bulunan fırınlar, marketler ve gıda üretimi-tüketimi yapan bölgelere yoğun bir şekilde denetimler gerçekleştiriliyor.

Yayınlama: 09.06.2016
731
A+
A-

İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından dün ayrı ayrı gıda denetimleri gerçekleştirildi.

 

ZABITA 63 FIRINI DENETLEDİ






İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayında halk sağlığına yönelik tehditleri azaltmak, vatandaşların hijyenik ortamda, güvenilir bir şekilde pide ve ekmeklerini almaları için ilçede faaliyet gösteren 63 fırına yönelik denetim gerçekleştirdi.

 

9 İŞ YERİNE YASAL İŞLEM UYGULANDI

30 Mayıs ile 8 Haziran tarihleri arasında 9 farklı ekiple gerçekleştirilen denetimlerde 9 iş yerine yasal işlem uygulandı. Denetimlerde bazı fırınlarda küçük eksiliklere rastlanırken, fırınların büyük çoğunluğunun kurallara tam anlamıyla uyduğu gözlendi.

 

“HALK SAĞLIĞI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZDİR”

“Halk Sağlığı birinci önceliğimizdir” diyerek konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Alper Taban; “İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli sektörlere yönelik işletmeleri sürekli denetim altında tutuyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız; vatandaşların hijyenik ortamlarda ve güven içerisinde ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamaktır. Gıda üretimi yapan işyerlerinin şartlara uygunluğunu denetlemek ve halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek işyerlerinin faaliyetlerini kontrol altında tutmak için titizlikle çaba gösteriyoruz” dedi.

 

CEZALAR EKSİK GRAMAJDAN KAYNAKLANIYOR

İlçede faaliyet gösteren tüm esnaflara yönelik bu tür denetimlerin rutin olarak yapıldığına dikkat çeken Taban; “İlçemizde bulunan 63 fırına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde etiket, eksik gramaj ve işyeri genel temizliği kontrol edildi. Denetimlerde 9 fırına eksik gramajdan dolayı yasal işlem yapılmış ve bu fırınlarda tespit edilen gramajı eksik 180 ekmek ekiplerimiz tarafından toplanmıştır. Toplanan bu ekmekler ise Huzurevi Müdürlüğümüze teslim edilmiştir” şeklinde konuştu.

 

Taban ayrıca hijyen şartlarına uygun olarak üretim yapan ve kurallara uygun olarak çalışan işletme sahipleri ile çalışanlarına teşekkür etti.

 

SORUN GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN ALO 174’Ü ARAYIN

İlçemizdeki alışveriş merkezlerinin unlu mamulleri ve restoran bölümlerini denetleyen İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ise, “Gıda denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Muhtelif yerlerde denetimlerimizi yapmıştık. Bugün de İnegöl’ümüzde toplu tüketim ve alışveriş yapılan güzide bir mekândayız. İnsan sirkülasyonunun fazla olduğu yerde denetimlerin sık olması gerekiyor. 5996 sayılı kanunun bize verdiği yetkiye dayanarak ekiplerimizle 24 saat zarfında denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda İnegöl’ümüzde 2016 yılında 2 binin üzerinde kurumumuza kayıtlı gıda tüketimi ve satışı yapan işletme mevcuttur. Ekiplerimiz yoğun bir denetim yapıyorlar, bir sıkıntı olursa tüketicilerimizi uyarıyoruz. Bunun yanı sıra Alo 174 hattımız var, 24 saat boyunca tüketicilerimiz hattımızı arayabilirler. Biz de anında incelemelerimizi gerçekleştiririz. Özdilek firmamız geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da İnegöllü tüketicilerine nezih bir ortamda gıda, unlu mamulleri ve diğer ortamları hijyenik bir şekilde aktarıyor. Örnek alınacak bir işletme. Gerek çalışanların gerek işletmelerin mevcut durumu açısından son derece güvenli. İnegöl’ümüz gerek unlu mamuller gerekse diğer restoran ürünleri ölçüsünde geçmiş yıllara göre büyük bir yol kat etti. Özellikle fırınlarda büyük başarı elde ettik. Belediyemizle yoğun bir işbirliği içerisindeyiz. Sayın Kaymakamımızın ve İl Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda iş birliği yaparak denetimlerimizi yapıyoruz. Şuana kadar 35 bin TL civarında ceza-i müeyyide uyguladık. Bin 444 TL ile 14 bin 440 TL arası cezalar uygulanıyor. Bu cezalar tüketicimizin menfaati içindir. İnegöl geçmiş yıllara göre güzel bir şekilde artış sergiliyor. Gıda ihmale gelmez. Olumsuz bir durumda bize ulaşıldığında 24 saat içerisinde gerekeni yaparız. Ramazan boyunca ve diğer 12 ay zarfında 2 bin işletmeyi 6 ayda bir olmak üzere ziyaret ediyoruz. İlçe Müdürlüğü olarak 2 ekiple 6 gıda mühendisi, veteriner hekim ve ziraat mühendisimizle beraber elemanlarımızı sırf bu işe ayırdık.”

 

SAĞLIKLI DEMEK MÜMKÜN DEĞİL

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sokaklarda gerçekleştirilen tatlı satışları hakkında konuşan Doğru, “İlçe Müdürlüğü olarak biz sabit yerlerden sorumluyuz. Gıda işletmesi olarak Bakanlığımızda kayıtlı olması gerekiyor. Diğer konu Belediyemizin Zabıta Müdürlüğü’nü ilgilendiriyor. Geçmiş yıllara göre sokakta tatlı satışı yok denecek kadar azaldı. Burada bir kontrol dışı satış var. Hepsi sağlıklıdır demek mümkün değil. Sonuçta elle, parmakla çıplak bir şekilde gıda maddesine dokunsanız bile görmediğiniz yüzlerce mikrobun bulaşması söz konusu. Sunum şekli, kullanılan malzemeler, mevcut ortam, belli bir hava sıcaklığı olması gerekiyor. Açıkta satılan, markası belli olmayan, nerede üretildiği belli olmayan, üzerinde üretim ve son kullanma tarihi bulunmayan gıda maddelerini kesinlikle almasınlar. Herhangi bir olumsuzluk durumunda nereden alındığı belli olmadığı için sıkıntılar yaşanıyor” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş