Engelsiz yardımseverlere plaket

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bulunan 23 Yaş Üstü Engelliler Kurs Merkezi’nde yapılan tadilata destek veren hayırseverlere İnegöl Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon Derneği tarafından plaket takdim edildi.

Yayınlama: 25.10.2016
1.571
A+
A-

 

Eski Halk Eğitim Merkezi binasında hizmet veren 23 Yaş Üstü Engelliler Kurs Merkezi’nde yapılan programın ardından aşure ikramı da gerçekleştirildi.

 






HAFTANIN 5 GÜNÜ EĞİTİM VERİLİYOR

Programda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir; “İnegöl’de bulunan 23 yaş üstü engelli bireylere, Mesleki Eğitim Merkezinin bir katında 3 sınıfta, haftanın 5 günü, 8 saatlik kurslarla bir özel eğitim okulu gibi eğitim vermeye başladık. 2014 Eylül ayında eski binamızda 4 sınıf, 2015 Eylül ayında 5 sınıfta 23 yaş üstü engelli bireylere eğitim veriyoruz. 4 yıldır öğle yemekleri İnegöl Belediyesi tarafından, taşıma hizmetleri de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ihalesiyle servis aracıyla sabah evlerinden alınıp, akşam teslim edilerek yapılmaktadır. 23 yaş üstü engelli bireylere, bu eğitim şekliyle Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlar içinde örnek ve tek projedir. Velilerimizle birlikte kahvaltılar, geziler, spor etkinlikleri düzenlenmektedir” dedi.

 

100 BİN TL’YE YAKIN HAYIRSEVER DESTEĞİ

İnegöl Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Murat Gültekin ise, “Dernek olarak birçok etkinlik yapıyoruz. Bu etkinliklerimizin hepsini duyurmuyoruz. Bugün hem bizlere destek olan hayırseverlere plaket takdim edeceğiz hem de aşure ikramımız olacak. Çevre düzenlememiz geçtiğimiz yıl İnegöl Belediyemiz tarafından yapılmıştı. Hayırseverlerimiz de bizlere destek oldu. Bu binada 100 bin TL’ye yakın yatırım yapıldı ve tamamı hayırseverler tarafından karşılandı. Hacı Muzaffer Samda amcamız destek verdi. Kapı Dünyası, Leta Sandalye, Sultan Su, Hakan Ergül, TEB destek veren kişi ve kuruluşlarımız. Engelli öğrencilerimizi ayrıca Bosna’ya götürdük. Allah hayırlarını kabul etsin” şeklinde konuştu.

 

DOWN KAFE

İnegöl’de Down Kafe projesini hayata geçirmeyi planladıklarını aktaran Gültekin; “Bu konuda da hayırseverlerimizden destek bekliyoruz. Çarşı esnafımıza, halkımıza hizmet vereceğiz. Bu konuda bu bina da müsait… Fakir engelli ailelerine de katkımız olacak bu sayede” diye konuştu.

 

ÖNEMLİ BİR HİZMET

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Güzel hayırlı bir hizmetin programındayız. Ayrıca aşure ikramı da olacak. Allah kabul etsin diyoruz. Kurum müdürümüz ve dernek başkanımız çok güzel anlattılar. Burası bir nevi okul hizmeti veriyor. Türkiye’de örneği olmayan bir hizmet veriliyor. Engelli bireylerimizin hem kişisel gelişimi hem de mesleki eğitimi adına önemli bir hizmet. Bu eğitimin verilmesi konusunda da birçok kişi ve kurum destek oluyor. Allah hepsinden razı olsun. İnegöl’de eğitime yapılan yatırımlar oldukça fazla. Bunların içinde de hayırseverler yatırımları önemli noktalarda. Cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Hacı Sevim Yıldız Eğitim ve Öğretim Külliyesi’ni açtık. Hayırseverlerimizin yaptırdığı çok sayıda okul da var. Bunlar sadaka-i cariye hükmünde. Yani o eserler yaşadığı müddetçe kişilerin amel defterlerine artı yazıyor. Allah hayırlarınızı kabul etsin.”

 

Konuşmaların ardından merkezin tadilatında destek veren hayırseverlere plaket takdim edildi. Program aşure ikramı ile son buldu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş