‘Evrensel barış’a hep beraber kucak açalım’

CHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Nebahat Yılmaz, “Barışın savaşa üstün geldiği, silahların susup, insanların konuştuğu bir dünya için evrensel barışa hep beraber kucak açalım” dedi.

Yayınlama: 01.09.2014
781
A+
A-

CHP binasında gerçekleşen basın toplantısında, CHP İnegöl Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz, barışın önemine değindi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Nebahat Yılmaz, “İnsanlığın geleceği için en önemli ve anlamlı günlerden biri olan “1 Eylül Dünya Barış Günü”nde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesini bir kere daha hatırlatmak istiyoruz. Komşularımızda yaşanan savaşın ve yıllardır terörün acısını yüreğinde hisseden ülkemin duyarlı insanları, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, dünyanın değişik coğrafi bölgelerinde, farklı isimler altında insanlık suçu işlemeyi sürdüren ve dünya barışını tehdit eden bütün terör örgütlerini lanetlemektedirler. Savaşlarda ve terör olaylarında payı olan tüm dünya devletlerine sesleniyoruz. Birleşmiş Milletlerin de aralarında olduğu bütün uluslararası kurumlara çağrıda bulunuyor, ‘katliamlara göz yummayın’ diyoruz. Savaşlardan ve terörden en çok etkilenen kadınların ve çocukların da eşit ve özgürce yaşadığı bir toplum inşa etmek ve yeni bir geleceği kurmak için her dilden, kültürden, inançtan ve halktan kadınlar olarak birlikte mücadeleye devam etmemiz gerekmektedir. Dünyada barışın kıymetini hatırlatmak adına kutladığımız Dünya Barış Günü’nde Ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyanın barışa katkı vermesi gerekir. Tüm ülkelerin el ele vererek bu güne kadar göstermiş oldukları çabadan çok fazlasına vermesi gerekir” dedi.






 

SADECE TEK GÜN İÇİN KONUŞULMAMASI, KUTLANMAMASI GEREKEN GÜN

1 Eylül Barış Günü’nün tek bir güne sığdırılmaması gerektiğini ifade eden Yılmaz, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Barış; Vicdanın konuşmasıdır. Körelen yüreklerin görmesini sağlamaktır. Nefretle buluşan inanları, sevgiyle buluşmayı tercih etmektir. Özgürlüklerin korkuyla yer değiştirmediği, aydınlığın karanlığa üstün geldiği bir umut çiçeğidir barış. Savaşın yıkıcılığını, acılarını bilmek, bilmeyenlere “anlatmaktır” barış, unutulurken hatırlamaktır. Ölüme, ölüm severlere direnmektir, barış. En başta da, “benden olmayan” ayrımı olmak üzere tüm ayrımcılıkları dışlamak, farklılıkların zenginlik olduğunu ayırt edebilme olanağıdır barış. Barış için cesaret, barış için özveri, barış için gayret gereklidir. Barış için önce, yüksek sesle “savaşa hayır” diyebilmektir. İnsanların her konuşmasında dile getirdiği “dünyada barış”, “savaşlar olmasın”, “kimse ölmesin” günü sadece tek gün için konuşulmaması, kutlanmaması gereken gün. An itibariyle kim bilir ülkemizde ve dünyada kaç kişi öldü. İnsanoğlu çok nankör ki böyle bir günü bile özel hissettirmeyi bilmiyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde terörden arınmış bir dünyada, mutluluğa, huzura, sevgiye, hoşgörüye, kardeşliğe, özgürlüklerin korkuyla yer değiştirmediği, barışın savaşa üstün geldiği, silahların susup, insanların konuştuğu bir dünya için evrensel barış’a hep beraber kucak açalım.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş