Adayımızı seçilebilir sıraya koyacağız

İnegöl Abhazlar Kültür Derneği, yeni göreve gelen CHP İnegöl İlçe Başkanı Engin Ekinci Başar’ahayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Engin Ekinci Başar, “İsim vermek istemiyorum. Bir Milletvekili adayımızı seçilebilir sıraya koyacağız” dedi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 21.01.2015
764
A+
A-

Ziyarette açıklamalarda bulunan Abhaz Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdoğan Alakan, CHP Bursa Milletvekili Aday Adayı Turan Neşe’nin meclise girmesi durumunda, İnegöl’ün büyük kazanç duyacağını ifade etti.

 

HER TÜRLÜ HİZMETİ GÖTÜRECEĞİNİZE İNANCIMIZ SONSUZDUR






Ziyarette ilk olarak açıklamalarda bulunan Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Alakan, “Öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Zaman ayırdınız. Biliyorsunuz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte Cumhuriyet’i kurmuştur. Onun için CHP Türkiye siyasal alanda çok etkin, seçkin ve etkili bir partidir. Bu nedenle sayın başkanım ayrılmasından sonra yerine gerek ilçe teşkilatının, gerek genel merkezin büyük çoğunlukla kabul ettiği ve CHP İnegöl İlçe Başkanlığına seçilmesinden dolayı kendilerine başarılar diliyorum. Abhaz Kültür Derneği Yönetimi adına başarılar diliyorum. Ben inanıyorum ki değerli başkanımız, CHP’nin hangi kademesinde olursa olsun çalışmak görev almak bir şereftir. Bende sizin şerefli bir insan olduğunuzu biliyorum. Başkanımız İnegöl İlçe Teşkilatı’nda görev yaparken, gerek İnegöl’ü olsun, İnegöl halkı olsun, Köyler olsun, çiftçisi olsun, emeklisi olsun, her türlü hizmeti götüreceğinize inancımız sonsuzdur” dedi.

 

PROJELERİ MECLİSE DE YANSITACAĞINI İNANIYORUM

Turan Neşe’ye başarı dileklerini ileten Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Alakan, “CHP Bursa Milletvekili Aday Adayı Turan Neşe’ye seçimlerde başarılar diliyorum. Eğer eski balkanımızı meclise gönderebilirsek, hem İnegöl adına hem de İnegöl halkına büyük katkılar yapacağına inanıyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. Çünkü Turan başkanımız gerçekten İnegöl’e yararlı projeler üreten bir başkandır. Ben bu projeleri meclise de yansıtacağını inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

MİLLETVEKİLİ ADAYIMIZI SEÇİLEBİLİR SIRAYA KOYACAĞIZ

CHP İnegöl İlçe Başkanı Engin Ekinci Başar, “Bu güzel ve nazik ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Dernek başkanlığının iyi biliyorum. Artvin Dernek Başkanlığı’nı daha önce yapmıştık. Dernekçiliğin ne kadar zor ve ne kadar da zevkli olduğunu bilen insanlardan biriyim. Çok güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkür ediyorum. İnegöl’e bir yerden başlamamız gerektiğini biliyorum. Bir yerden başlarken de Cumhuriyet’e inanan, tüm dernekleri, odaları, sendikaları, STK’ları ve bunun da adresinin CHP olduğu için burada birleşmeye davet ediyorum. İsim vermek istemiyorum ama bir Milletvekili adayımızı seçilebilir sıraya koyacağız. Öyle bir dileğimiz var. Bu olmazsa olmaz koşulumuz diyoruz. Teşekkür ederim” dedi.

 

LİDER VE ÖNDER BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ

Bursa CHP Milletvekili Aday Adayı Turan Neşe ise, “İnegöl’ümüzün güzide derneklerinden birisi olan, Abhaz Kültür Derneği Başkan ve Yönetimine hoş geldiniz diyorum. Biz farklı karşılıklı coğrafyaların göçüp gelerek Anadolu’ya yerleşen insanları olarak, birbirimizi biraz daha iyi anlıyoruz diye düşünüyorum. Çünkü Anadolu’nun herkese kucak açtığı, Kafkaslardan Abhazları, Gürcüleri, Çerkezleri, Ahıska Trükleri’ni, Dağıstanlıları, Çeçenleri ve bütün Kafkas kökenli yurttaşlarımı, Anadolu Cumhuriyeti kucaklamıştır. Bunu Atatürk’e borçluyuz. Ve Türkiye’nin laik düzenine borçluyuz. Yani hepimiz aynı Türk yurttaşlık bilinci ile eşit yurttaşlık bilinci ile bir araya geldik. Bizde sizin tam karşınızdan, Bakanlardan kopup gelmişiz. Ben Bulgaristan göçmeniyim. Rumeli’den kopup gelenleri de kucaklamış İnegöl. Ve Türkiye’nin 80 ilinden gelmiş, Cumhuriyet çimentosu ile harman olmuş çok lider ve önder bir şehirde yaşıyoruz. Ve biz Abhazların geleneklerini çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş