MHP’nin önceliği ulaşım

MHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Koçdemir dün İnegöl’de medya mensupları ile buluştu. İnegöl’e ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koçdemir, “Şehirlerde kalp damar dolaşımı trafiktir bize göre. Öncelikle ulaşım sorununun çözülmesi gerekir” diye konuştu.

Yayınlama: 12.03.2014
989
A+
A-

MHP İlçe Teşkilatı tarafından dün Sedef Pastanesi’nde düzenlenen sabah kahvaltısında Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Koçdemir basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Programa MHP Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, MHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan, MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile MHP İnegöl Belediye Meclis Üyesi adayları katıldı.






 

TÜM İLÇELERDE SONUCA ULAŞACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ

Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Hasan Toktaş şunları dile getirdi: İnegöl bizim açımızdan son derece önemli. 250 bine yaklaşan nüfusu, ekonomik yapısıyla İnegöl’ümüzü çok ciddi anlamda önemsiyoruz. Burada da Fidan Fidan Bey ile İnegöl’de ciddi anlamda bir iddia ortaya koyduk. Bursa’da genel sloganımız ‘ezber bozacağız’ şeklinde. Doğru, kaliteli, işini bilen, yetişmiş adaylarla yola çıktığımızı ifade etmek istiyorum. 20 günlük süreçte tempomuzu artırmak üzere başta Büyükşehir olmak üzere diğer tüm ilçelerde sonuca ulaşacağımızı düşünüyoruz. Vatandaşlarımızdan adaylarımıza ciddi anlamda ilgi olduğunu görüyoruz. İnegöl’ü yakinen takip ediyorum. Burada büyük bir Fikret Fidan sevgisi var. Partimize ciddi bir yöneliş olduğunu görmekten de memnuniyet duyuyorum. İnşallah 30 Mart’ta Belediye Başkan Adayımızın, artık Belediye Başkanı olduğunu birlikte kutlayacağız.

 

SEÇİMLERİN İLÇEMİZE HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUM

Büyük bir teveccüh gördüklerini belirterek konuşmasına başlayan MHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan ise şöyle konuştu: Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız çok değerli bir insan. 30 Mart seçimlerimizin ilçemize, Bursa’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İnşallah bizim için güzel bir sonuç olacak. Zaten görüyoruz. Halkımızın ilgisi, teveccühü bunu gösteriyor.

 

BELEDİYE BAŞKANINI HALKA YAKIN OLMASI GEREKİR

Son olarak söz alan MHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı eski Vali Kadir Koçdemir ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bursa’mızın ve Türkiye’mizin önemli merkezlerinden olan, 236 bin nüfusuyla, Türkiye’de ciddi sanayi özellikleri taşıyan ve insanını müteşebbis gücüyle vilayet olma özeliliklerini birçok vilayetten daha çok taşıyan İnegöl’deyiz. Bugün yapacağımız çalışmalarla İnegöl’le ilgili fotoğrafımızı daha da netleştireceğiz. Bizler yerel yönetimlerde yeni bir anlayışı harekete geçirmek için aday olduk. Milliyetçi Hareket Partisi kadroları mevcut yerel yönetim adayları içerisinde bilgi, donanım ve karakter bakımından bu işe uygun kadrolar. Belediye Başkanlığında aranacak üç temel özellik vardır. Belediye Başkanının ehil olması gerekir. Görev alanıyla ilgili mevzuatı iyi bilmesi gerekir. Belediye Başkanı emin olmalıdır. Zaten belediye teşkilatının Osmanlıcadaki ismi şehremaneti, belediye başkanında adı şehreminidir. Yani karar verirken haktan başka mecralara götürmemesi gerekir. Yine Belediye Başkanını halka yakın olması gerekir.

ÖNCELİKLE ULAŞIM SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ GEREKİR

İnegöl’ümüz tabiat güzellikleri, sanayisi, eğitimi ve hepsinden önemlisi bir arada yaşamayı verimli kılan insanlarıyla gelecekte çok ciddi potansiyellere sahip. Ama biz öncelikle İnegöl’ü 2014 dünyasında modern bir şehrin sahip olduğu standartlara kavuşturmakla işe başlayacağız. Ben şehirleri vücuda benzetiyorum. İnsan vücudunun hastaneye geldiğinde öncelikle vücut fonksiyonlarının normale dönmesi gerekir. Kalp damar sisteminde, kan dolaşımında bir sıkıntı varsa, müdahale edilip açılması gerekir. Tansiyonu yüksekse düşürülmesi, düşükse normal seviyeye yükseltilmesi gerekir. Şehirlerde de benzer durumlar, kalp damar dolaşımı trafiktir bize göre. Öncelikle ulaşım sorununun çözülmesi gerekir. İnegöl’de de hem otopark bakımından, hem de ulaşım bakımından Bursa merkez de olduğu gibi ciddi bir ulaşım sorunu bulunmaktadır. Uludağ’ın eteğinde olduğumuz halde, Türkiye’nin su kaynağının olduğu bölge de kuyu suyu içilmektedir. Biz Bursa’nın genelinde en ucuz ve en kaliteli suyu sunmak istiyoruz. Hava kirliliği konusunda ciddi sıkıntılar var. Bunun normale çekilmesi gerekir. Vasfı uygun olmayan kömür yakılmasının önüne geçilmesi, atık yakılmasının önüne geçilmesi, doğalgaz kullanımının artırılması ve yeni imarların da İnegöl’ün topoğrafik yapısına uygun getirilmesi gerekiyor.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş