HAFTANIN KONUSU CAMİ VE KİTAP

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenle başladı. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda “Cami ve kitap” konusunun işlenecek ve çeşitli etkinliklerle hafta tamamlanacak.

Yayınlama: 04.10.2016
1.012
A+
A-

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları, dün İshakpaşa Camii bahçesinde İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program İnegöl Tarihi Mehterinin programıyla devam etti. Düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katılım gösterdiler.

 

BU YILIN TEMASI “CAMİ VE KİTAP”






Programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Din Görevlileri Derneği Başkanı Osman Çiçekfidan, “Camiler haftasının gayesi, camilerin bilgi, birlik, sevgi ve muhabbet mekân’ olduğunu millete duyurmak ve Mescid-i Nebevi ruhunu camilere taşımaktır. Bu yıl haftamızın teması ‘Cami ve Kitap’. Camisiz kitap, kitapsız cami olmaz. Sevgili Peygamberimize gelen hitap ve o hitabın inşa ettiği kitap arasında cami vardır. Allah Resulü (SAS) İslam medeniyetine ilk harcı camiyle koymuştu. Onun inşa ettiği mescit hem Müslümanları bir araya toplayan bir ibadet mekân, hem de bir mektepti. Kürsüsüyle, mihrabıyla, minberiyle her cami, ilim ve hikmet beşiğidir. Kısacası cami-i şerif Kitab-ı Kerim ile buluşunca, zihinler hutbelerle, vaazlarla aydınlanır; gönüller mevlitlerle, ilahilerle, dualarla mest olur; rahleler sayfalara, ilimler taliplere kavuşur. Cehalet ve taassubun giderilmesi, hak ile batılın ayırt edilmesi, mağduriyetlerin sona ermesi, İslam toplumunun güçlenmesi, gönüllerin arınması, nefislerin tezkiyesi cami ile Kitabın buluşması sonucu gerçekleşir. Camileri yeniden ilimle, irfanla, hikmetle, kitapla buluşturmalıyız. Şahıs merkezli değil, hakikat merkezli; insan kâinat ve medeniyet merkezli okumaların peşinde olmalıyız. Çocuklara camilerimizin sadece namaz kılma mekanları olmadığını, İstiklal ve bağımsızlığımızın simgeleri olduklarını öğretmeliyiz.’ Camiyi kitapla, kitabı gençle, genci hikmetle buluşturmak için gayret sarf etmeliyiz. Ülkemizin ve İslam dünyasının içinden geçtiği en zorlu süreçlerin temelinde bilgisizlik, cehalet ve taassup olduğu açıktır. Kitapla aralarına mesafe koyanlar bir süre sonra hakikati insanların elinde görmeye başlamakta, şahısları hakikatin yerine ikame etmektedir. Kıymetli Misafirler; Camilerimiz yalnızca ibadethane değil, aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan, eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekânlardır. Dinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu camilerimiz aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır. Camilerimizi din görevlilerimizden ayrı düşünmek mümkün değildir. Nitekim, 15 Temmuz darbe kalkışmasında, milletimizin manevi önderleri olan din görevlilerimiz, Milli iradeyi, demokrasimizi, milletimizin hukukunu korumak için üzerlerine düşeni en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Özgürlüğümüzün sembolü olan minarelerden salalarla darbe kalkışmasına meydan okumuş, Kurtuluş savaşı, Çanakkale ruhunun yeniden oluşmasına öncülük etmişlerdir. Milletimizin manevi kahramanlar’ din görevlilerimize ve Yüce milletimize; vatanımıza, bayrağımıza. milli irademize, hukukumuza ve geleceğimize sahip çıkarak onurlu bir duruş sergiledikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu itibarla; Camiler ve din görevlileri haftasının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

CAMİLERİ SADECE İBADET YERİ OLARAK GÖRMÜYORUZ

İlçe Müftü Vekili Ömer Faruk Atan ise; “Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutladığımız Camiler ve Din Görevlileri Haftasının açılış programı için birlikteyiz. Ayrıca yeni hicri yılımız da hayırlara vesile olsun. İnsanlığa huzur ve barış getirmesini Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. Camilerimiz ve Kur’an Kurslarımız hiçbir ayrım gözetmeksizin insanımızın Allah’a yöneldiği, huzur bulduğu yerlerdir. Burada ruhlar temizlenir. Kardeşlik duyguları pekişir. Vatan, millet sevgimizin arttığı, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkılan özel mekânlardır. Birlik ve beraberliğimiz vurguladığımız müstesna yerlerdir. İlk emri‘oku’ olan dinin mensupları olarak camilerimizi sadece bir ibadet yeri olarak görmüyoruz. Camilerimiz ayrıca ilim irfan yerleridir” şeklinde konuştu.

 

EN BÜYÜK EKSİKLİĞİMİZ ÇOK OKUMAMAMIZDIR

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da yaptığı konuşmada;“Bu sene yine Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla beraberiz. Cami ve kadın, cami ve engelli konularının ardından bu yıl da ‘Cami ve kitap’ konusu işleniyor. Cami; içerisinde kulluk ettiğimiz, dua ettiğimiz, huzur bulduğumuz mekânlardır. Kitap konusunu da çok önemsiyorum. Çok okumuyoruz, en büyük eksikliğimiz bu. Okuyan insanın ufku, vizyonu genişler. Cehaletin olduğu yerde sorunların daha fazla olduğunu biliyoruz. Bunu aşmanın yolu da okumaktır” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından dua ve ikramlar ile program son buldu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş