İlçeler için düzenleme geliyor

Bütünşehir yasası ile birlikte zorlu günler geçiren büyük ilçelerin yaşadığı sıkıntılara çözüm bulunması yönündeki çalışmalar netlik kazanmaya başladı. Büyükşehir sayısının artacağı yönünde açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “İlçeler içinde belki farklı düzenlemeler gündeme gelebilir” diye konuştu.

Yayınlama: 10.12.2014
668
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın geçtiğimiz gün İnegöl’deki medya mensupları ile buluştuğu toplantıda dile getirdiği, 24 ilçe belediyesinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi hususu ile ilgili Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da açıklamalarda bulundu.

 

İLÇELER İÇİN FARKLI DÜZENLEME






Büyükşehir sayısı ile ilgili yaptığı değerlendirmede büyükşehir sayısını arttıracaklarını ifade eden Arınç, şöyle konuştu: 2019 yılı seçimlerine giderken Türkiye’deki Büyükşehir sayısı daha da artacak. Mevcut 30 büyükşehrimiz nüfusun yüzde 72’sini taşıyor. Yüzde 72 veya 76’sı o bant içinde bir rakam. Milyonlarca insanın büyükşehirde yaşadığını düşünüyoruz. Herhalde ilk düzenleme ile bu rakam yüzde 80’lere 85’lere çıkacak. İlerisini bilemem ama 2019 seçimlerinde Büyükşehirlerin en az 40 olacağını söyleyebilirim. İlçeler içinde belki farklı düzenlemeler gündeme gelebilir. Büyükşehir yasası ile iyi bir iş yaptığımıza inanıyoruz. Anayasaya aykırılıktan tutun, aklın mantığın kabul edemeyeceği pek çok itirazlar oldu ama bunlar politik itirazlardı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş