İnegöl Belediyesinin öncülüğünde, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kurşunlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde İnegöl Çileği ile ilgili ‘Coğrafi İşaret’ çalışması başlatıldı.
İnegöl tarımının öne çıkması noktasında sektörün ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere gelmesi için önemli adımlar atılmaya devam ediliyor. İnegöl Çileğinin kalitesi, ürün çeşitliliği ve pazarlama konularında istenilen düzeye gelmesi noktasında ‘Coğrafi İşaret’ alma noktasında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Ziraat Yüksek Mühendisi Samet Kınabaş, Kurşunlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adnan Satılmış ve İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürü Fevzi İnal, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili’yi ziyaret ederek gerekli resmi evrakları teslim ettiler. İnegöl Tarımında önemli markaların öne çıkmaya başladığını görmekten mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş; bu kapsamda İnegöl’ün çerezlik Ay çekirdeğine ”İnegöl Alası” adı ile marka tescili çalışması yaptırılmasından sonra, İnegöl’ün bir diğer önemli tarımsal ürünü olan İnegöl Çileği de ulusal ve uluslararası pazarlarda vitrine çıkartmak için çalışmalara başladıklarını, bu kapsamda da İnegöl Çileğini hak ettiği yere en kısa zamanda getireceklerini belirtti.
KIRSAL KALKINMA İÇİN HER TÜRLÜ ADIM ATILIYOR
İnegöl Çileğine coğrafi işaret çalışması hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl’ün Mobilyası, Köftesi, Oylat Kaplıcaları gibi marka değerlerimizin arasına özellikle son yıllarda İnegöl Tarımı da yerini almaya başladı. Her zaman söylüyoruz. İnegöl bir sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri. Gerek meyve üreticiliği, gerek fidancılık, gerek ay çekirdeği ve gerekse çöğür üretimiyle hem ülkemizde hem de dünya çapında tercih edilen bir marka. Tarım sektöründe güzel bir başarı yakalayan İnegöl Tarımının daha da gelişebilmesi, çiftçimizin ve tarım yatırımları yapan müteşebbis esnafımızın daha donanımlı olması adına, teknoloji ve yenilikleri daha yakından takip edebilmesi için bizlerde yaptığımız projelerle kendilerine destek oluyoruz. Özellikle köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahallelerimizi kalkındırmaya yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kırsal kalkınmanın sağlanması adına her türlü adımı atan belediyemiz, tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesi adına gerçekleştirilen eğitim seminerleri ile çiftçimizi daha donanımlı hale getirirken, tarımın hak ettiği yere gelmesi adına hayata geçirdiğimiz erken uyarı sistemleri ve ürün toplama merkezleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesinin destek ve katkılarıyla çiftçilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz desteklerimiz öne çıkan önemli çalışmalarımızdandır” dedi.
İNEGÖL ÇİLEĞİ COĞRAFİ İŞARETİNE KAVUŞUYOR
“Tarımsal verimliliğin artırılması ve İnegöl’ün bu alanda hak ettiği yere gelmesi noktasında her geçen gün sektörün bu alanda yeni açılımlara yöneldiğine yakinen şahit oluyoruz” diyen Aktaş, “Özellikle teknolojik veriler ışığında yürütülen tarımsal faaliyetlerin şehrimizin tarım değerini yükseltmesi açısından önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bu açıdan markalarıyla öne çıkan bir tarım olgusunu yerleştirme gayreti içerisindeyiz. Bu anlayışla yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz Çilek Çalıştayı ile İnegöl Çileğinin hak etiği yere gelmesi için çalışmalara başladık. Önemli kazanımlara ulaştığımız Çilek Çalıştayı sonrası, İnegöl Çileğinin istenilen noktaya getirmek için gereken ne varsa yapmaya başladık. Bu manada belediyemizin öncülüğünde, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kurşunlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde İnegöl Çileği ile ilgili ‘Coğrafi İşaret’ çalışması başlatıldı. İnegöl Çileğinin kalitesi, ürün çeşitliliği ve pazarlama konularında istenilen düzeye gelmesi noktasında ‘coğrafi işaret’ alma noktasında İçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Ziraat Yüksek Mühendisi Samet Kınabaş, Kurşunlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Adnan Satılmış ve İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürü Fevzi İnal, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili’yi ziyaret ederek gerekli resmi evrakları teslim ettiler. İnşallah atılan bu adımla ile İnegöl Çileği ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere gelecektir” dedi.
Aktaş son olarak, “İnegöl bir Tarım şehri, bir Ayçekirdeği Şehri, bir Çilek şehri. Bu Coğrafi İşaret çalışması ile; İnegöl’ün çerezlik ay çekirdeğine ”İnegöl Alası” adı ile marka tescili çalışması yaptırılmasından sonra İnegöl’ün bir diğer önemli tarımsal ürünü olan İnegöl Çileği de ulusal ve uluslararası pazarlarda vitrine çıkartılacaktır” dedi.
HABER: KURUM BÜLTENİ