İNEGÖL HALEP İÇİN MEYDANA ÇIKTI

Halep’te yaşanan katliamlarına İnegöllü vatandaşlar meydanlara çıkarak tepki gösterdi. İnegöl Gençlik Platformu’nun başlattığı “İnegöl Halep için toplanıyor” sloganı ile bir çok vatandaş Milli İrade Meydanı’na toplanarak hem tepkilerini gösterdi hem de dualar ettiler.

Yayınlama: 16.12.2016
566
A+
A-

İnegöl Gençlik Platformu öncülüğünde organize edilen Belediye önündeki programa 500’e yakın genç katıldı. Ellerinde dev Türk bayrakları ve Suriye bayrakları ile meydanlara çıkan gençler, katliamı yapanları kınadılar.

 

Aralarında Suriye uyruklu gençlerin de bulunduğu gençlik, şehitler ölmez vatan bölünmez nidaları atarak olaya tepkilerini gösterdiler.






 

İNSANLIK ADINA YAPILMAYACAK NE VARSA HALEP’E YAPILIYOR

Emekli imam İbrahim Kahraman tarafından yapılan duanın ardından İnegöl Gençlik Platformu Başkanı Enis Genci, “Dünya tarihinin en acımasız savaşını ve katliamını bu gün Halep’te maalesef görmekteyiz. Düşünün ki yaralı insanların bile dışarı çıkartılması için herhangi bir izin verilmemektedir. İnsanlık adına yapılmayacak ne kadar kötülük varsa bu gün Halep’te insanlara, insanlığa yapılmaktadır. Tüm dünya katliamlara, kıyımlara, toplu ölümlere sessiz kalmaktadır. Tüm dünya sussa da Türkiye’nin sesi hiçbir zaman kesilmeyecektir. O coğrafyada yaşayan insanlar ile bizlerin soy bağı vardır, din bağı vardır, kültür bağı hiçbir şey yoksa bile orada bu katliamı görenlerde insandır bizler insanlık adına susmayacağız.  Buradaki zulme, katliama, kıyıma, açlığa susuzluğa sessiz kalan herkes en az bu zalimliği yapanlar kadar sorumludurlar. Biz sessiz kaldıkça ne Halep son mazlumun şehri olacak nede bu kıyımı işleyenler son zalim olacaktır. Sessiz kaldıkça dünya bu tür olaylara aralıklarla şahit olacaktır. Bu nedenle hiçbir zaman susmayacağız, hiçbir ülke, hiçbir güç bizi susturmayacaktır. Tekrar haykırıyoruz! Halep’te katliam vardır, Halep’te ölüm vardır, Halep’te açlık ve susuzluk vardır. Tüm bu olup bitenlere sessiz kalanlar, taşın altına elini koymayanlar sizlerde insanlığın bu sorunlarından en az yapanlar kadar sorumlusunuz. Bizler tüm ilçe halkımızı buraya gelen, gelmeyen herkesi derneklerimizin, STK’larımızın ve siyasi partilerimizin başlattığı Halep’e yardım kampanyalarına destek vermeye davet ediyoruz. Oraya gidecek bir su bir insanı yaşatacaktır. Oraya gidecek bir çuval un, bir ekmek, bir sağlık malzemesi belki de aylardır aç olan, aylardır susuz olan, hastalık ile pençeleşen birçok insana hayat olacaktır. Sizleri dün akşam itibariyle buraya davet ettik Allah razı olsun katılım gösterdiniz biz sizleri şimdide Halep için başlatılan yardım kapmayanlarına ve bir insanı yaşatmaya bir insana hayat olmaya davet ediyoruz. Birleşmiş Milletler ve diğer sivil toplum örgütleri başta olmak üzere yetkililer gerekli adımları atmazsa, kısa bir süre sonra tarihin vakur şehri Halep’te dünyanın en büyük toplu mezarı oluşmuş olacak” dedi.

 

ANADOLU TÜRKLÜĞÜNE ÇAĞRI

Genci,“Ecdat yadigârı soydaşlarımızın her zaman yanında olan Anadolu Türklüğünü Halep için el ele vermeye çağırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yöneticilerini ve sivil toplum örgütlerini Halep’in sesini duyurmaya davet ediyoruz. Bu yönde oluşturulacak olan kamuoyu, soydaşlarımızın ayakta kalmasının tek şansıdır. Ne Halep’ten ne de uğruna binlerce şehit verdiğimiz ve bedel ödemeye devam ettiğimiz vatanımızın bir karışından vazgeçmeyeceğiz. Bu vesile ile başta Türkmen karargâhlarına yapılan menfur saldırılar sonucu şehit düşen soydaşlarımız, Fırat Kalkanı Operasyonu’nda şehadete varan askerlerimiz, 15 Temmuz’da Şehadete kavuşan vatandaşlarımız ve 10 Aralık 2016 günü İstanbul’da gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve büyük Türk milletine sabırlar diliyoruz.  İnanıyoruz ki, vatanları ve namusları için canlarını veren soydaşlarımız şehit, onların mücadelesini kaldıkları yerden devam ettirenler ise gazidir. Hak olan elbet batıla karşı galip gelecek ve Türk varlığına karşı soykırım uygulayanlardan bu vahşetin hesabı sorulacaktır. Zafer her zaman, Allah’a inananlarındır! Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmanın ardından gençler sessizce dağıldılar.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş