İNESMEK DENETİMDEN GEÇTİ

Eğitim alanında yapılan denetlemeler devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, İNESMEK kurslarına yönelik denetleme çalışmaları gerçekleştirdi.

Yayınlama: 27.12.2016
715
A+
A-

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, beraberindeki Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir ve İNESMEK İnegöl Koordinatörü Koray Aykanat ile Tabakhane Pasajı üzerinde bulunan İNESMEK kurslarını inceledi.

 

KURSLARIMIZI DENETLEYİP KURSİYERLERİMİZLE İSTİŞARE EDİYORUZ






Denetimin ardından açıklamalarda bulunan Orhan Çelik, “Halk Eğitim nezdinde çok sayıda kursumuz var. Bu kursların içerisinde birçok alan mevcut… Okullarımızda, camilerimizde olanların haricinde İNESMEK adı altında Belediye fırsatlarıyla açılan kurslarımız da var. Bu kurslarımızda işlemlerin daha güzel ve verimli gerçekleşebilmesi için Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz ve yardımcılarımız ile beraber zaman zaman kurslarımızı denetleyip kursiyerlerimizle istişare ediyoruz. Buradaki idareci arkadaşlarımızla istişare ediyoruz. İş ve işlemlerin gidişatına, verimine, neler yapıldığına dikkat ediyoruz. Bugün 5 tane kurs denetledik, 5’i de ayrı ayrı dallarda çalışıyorlar. Biz bir usta öğretici kadar bu alanlardan anlamasak da yapılanları görebiliyoruz. Görsellerine bakıyoruz, çalışanları tek tek ziyaret ediyoruz. Biraz önce Suriyeli bir kızımızın yaptığı işleri inceledik. Kendisi 5 yıl önce Türkmen dağından gelip burada bizim gelinimiz olmuş. Kendisi ile konuştuk, makine öğrenerek muhteşem şeyleri hayata geçirmeye başlamış. Bu insanlar çok güzel şeyler öğreniyorlar, kendi işlerini görme konusunda bilgi sahibi oluyorlar. Belediyemiz, Halk Eğitimimiz ve biz Milli Eğitim olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ki ülkemizde güzel şeyler olsun”

 

KURSA 10 KİŞİYLE BAŞLAYIP 3 KİŞİYLE BİTİRMEK GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

“İstanbul’da bir kursa gittiğimde mesleki eğitimde çok gerilerde olduğumuzu görmüştüm. Finlandiya’dan daha gerideyiz. 52 ülke arasında sonran 6’ncıydık. Çok üzülmüştüm. Biz neden bir yerlere varamıyoruz, neyimiz eksik? Her şeyimiz var. Biz de bu işlemleri gerçekleştirelim. Son yıllarda ülkemizin dört bir yanında bu kurslara önem veriliyor. Eskisi gibi kursa 10 kişiyle başlayıp 3 kişiyle bitirmek gibi bir durum söz konusu değil. 2-3 kişi illa ki fire veriyor ama eskisi gibi düşük sayılara ulaşmıyor. Düzgün gitmesi için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz”

 

BAKIRCILIĞIMIZ, HALICILIK GİBİ MESLEKLER YENİDEN CANLANSIN

“Sizin iyi iş yaptığınız, ciddi iş yaptığınızı görürseler ona önem verirler. Buraya gelip işlerin ‘iş olsun diye’ yapıldığı görülürse kimse bir şey yapmaz. Bu hissi verirseniz randıman alamazsınız. İnsanlar artık burada bir şeyler öğrenildiğini, ciddi işler yapıldığını hissediyorlar. Dolayısı ile buraya önem veriyorlar. Meslek edineceklerini görüyorlar. Saz çalma kurslarımız var, folklor kurslarımız var, ney kurslarımız var, unutulmaya yüz tutmuş, tarihimizin ve kültürümüzün derinliğinden gelen birçok kursumuz var. Bunları 2-3 kişiyle de yaparsanız yapın ama yapın. Unutulmasın. Bakırcılığımız, halıcılık gibi meslekler yeniden canlansın. Anadolu’da her köyde en az 3-4 tane tezgâh olur, herkes birbirine imece usulü yardım eder halı dokurlardı. Şimdi var mı? Yok. Ülkemizi bu anlamda kalkındırmak hepimizin görevidir”

 

BELEDİYELERLE ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

“Hayat boyu öğrenmeyi nasıl artırabiliriz konusunda çalışmalar yapacağız. Hayat boyu öğrenme dediğimiz çağın yetişkin nüfus oranına ulaştığımız kesim olarak çok az seviyelerdeyiz. Yüzde 6-7 seviyelerinde bulunuyoruz. Şuan Türkiye’deki ortalaması bu seviyelerde. Bursa 7-8, Avrupa 11-12, Danimarka ise yüzde 32 seviyesinde. Bunlar yetişkin eğitimin hayat boyu öğrenmelere katılım oranlarıdır. Bunu yükseltme adına Belediyelerle çalışmalar gerçekleştireceğiz. Belediyelerin imkânları, hedef kitleye ulaşmadaki iletişim araçları yönünde fayda sağlayabilecek unsurları kullanmak istiyoruz. Bu anlamda İnegöl Belediyesi de 5 senedir sürdürdüğü İNESMEK kursları ile hayat boyu öğrenmeye müthiş bir katkı sağlıyor. Bu anlamda 8-10 yerde kurs merkezleri var. Belediye Başkanımıza hayat boyu öğrenmeye desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş