İSLAM’DA AİLE EĞİTİMİ

Haftalık seminerlerini sürdüren Aile Hayatını İyileştirme Derneği’nin bu haftaki konuğu Muzaffer Kartal oldu. Kartal seminerde “İslam’da aile eğitimi” konusuna değindi.

Yayınlama: 14.11.2016
747
A+
A-

Haftalık verdiği seminerler ile ailelerinin daha fazla kenetlenmesini ve İslami hassasiyetle yoluna devam etmesini amaçlayan Aile Hayatını İyileştirme Derneği, seminerlerini sürdürüyor.

 

Seminerde vatandaşlara seslenen Muzaffer Kartal, şu ifadeleri kullandı: “Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin, Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslüman’dan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslüman’ın ayıp ve kusurunu örterse, Allah Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter. (Hadis) Dünya sıkıntıları ile soluk alamaz hale gelmiş Müslüman kardeşinin sıkıntısını giderenin, hafifletenin,  Allah (CC) kıyamet günü sıkıntısını giderir. Bir komşusunun, arkadaşının çalışanının vs. sıkıntısını gidermek bu işlerdendir. Bir mümin kardeşinin bir sıkıntısını kaldıranın, Allah (CC), dünyada ve ahrette sıkıntısını kaldırır ve ona kolaylık diler. 1 Günlük itikafa giren kişinin, Allah (CC) cehennemle arasını doğu ile batı kadar açar. sıkıntıda olan bir Müslüman’ın sıkıntısını giderene, Allah (CC) 10 senelik itikaf sevabı verir”






 

“Bir alime soru sormak için huzuruna gelen bir kadın, istem dışı yellenmiş ve duyuldu diye çok mahcup olmuş. Durumu anlayan alim kadına sorusunu duyamadığını biraz yüksek ses ile sormasını istemiş, kadın soruyu sorunca alim biraz daha yüksek sesle sormasını, kulaklarının ağır işittiğini söyleyince, kadın rahatlayıp sorusunu sorup cevaplanınca oradan ayrılmış. Bu alim kişi burada Müslüman kardeşini mahcup etmeyip onun ayıbını örtmüş, Peygamber efendimizin tamda bize tavsiye ettiği gibi. Ama ne yazık ki şimdilerde TV’lerde evlenme programlarında bırakın ayıp örtmeyi, ne kadar ayıp var ise ulu ortaya seriliyor maalesef”

 

“Müslüman Müslüman’ın yardımında olduğu müddetçe, Allah (CC) onun yardımındadır. Rabbimizin yardımını diliyorsak, önce onun kullarına yardım edeceğiz, ondan sonra yardım isteyeceğiz. Dünyada iyilikte yarışın kötülükte ve zulümde değil. İlim öğrenmek birçok nafile ibadetten üstündür. Bir kişi ilim öğrenmek için yola revan olsa, Allah (CC) onu cennetin yoluna sevk eder, cennetin yolunu kolaylaştırır. Kişinin İlim meclisinde bir mesele öğrenmesi, onun 100 rekat nafile namaz kılmasından üstündür. Sohbet, ilim meclisinde oturana orada olduğu müddetçe günah yazılmaz. İlim meclisinde kullar toplanınca, Allah (CC) meleklerine o kullarının günahlarını almalarını emreder, oradan ayrılırlarken melekler Allah’a (CC)  aldıkları günahları iade edelimi diye sorarlar. Allah (CC) kullarımdan aldığım günahları tekrar iade etmem, benim şanıma yakışmaz buyurup onları atmalarını emreder. Seyyahin melekleri vardır yeryüzünde Allahın ilim sohbet meclislerindeki kullarını ararlar. Bulunca onları diğer meleklere gösterirler. İlim meclislerindeki kullar için istiğfar ederler”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş