MERAKLIYSA MUHALEFETTE GÖREV ALSIN

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demireli, gündemi ve son günlerde yapılan yardımlarla ilgili bilgiler verdi. İGİAD Başkanı Hakan Özdemir’in Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı karalayıcı sözlerinin sorulması üzerine Demirel, “Ben İGİAD Başkanından daha seviyeli bir açıklama beklerdim. Özellikle sonunda kullandığı cümleler kendisine de, başkanı olduğu sivil toplum kuruluşuna da yakışmadı. Kendisi muhalefetin olmadığından da bahsediyor. Kendisi bu konuda meraklıysa muhalefette herhangi bir parti de

Yayınlama: 01.07.2016
1.018
A+
A-

DEMİREL SON NOKTAYI KOYDU

AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan alınacağına yönelik söylentilerin sorulması üzerine Adem Demirel, “Bir arkadaşımız bunu yazdı diye, birilerinin canı böyle istedi diye AK Parti durup dururken ilçe yönetimini görevden almaz” dedi.

 






CERRAH’A KATILMIYORUM

Geçtiğimiz günlerde Haydar Cerrah’ın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili sözlerini de değerlendiren Demirel, Haydar Cerrah’ı sevdiklerini ama Büyükşehir ile ilgili yaptığı açıklamalara katılmadığını belirtti.

 

RAMAZANDA 50 BİNLİK YARDIM

Ramazan Ayı’nda İnegöl Belediyesi’nin toplam 9 bin erzak paketi dağıttığını belirten Demirel, “Teşkilatımız marifetiyle de 50 bin lira tutarında alışveriş fişi ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı” dedi.

 

—————————————————————————————————————————

 

AK Parti İnegöl İlçe Yönetimi, geçtiğimiz gün toplu olarak bir araya gelerek ülke ve yerel gündemi değerlendirdi.

 

Toplantıda ilk olarak açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, “26 Haziran Salı günü akşamı İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen menfur saldırıyı nefretle kınıyorum. Özellikle bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hem yakınlarının hem de bütün Türk milletinin başı sağ olsun. Rabbimden bu saldırıyı gerçekleştiren terör örgütünü kahhar ismi şerifiyle kahretmesini diliyorum. Malumunuz bu saldırıda 42 vatandaşımız hayatını kaybetti. 238 vatandaşımızda yaralandı. Bunların 41 tanesi ağır durumda. 130 vatandaşımızda hala hastanelerde tedavi görmekte. Şuana kadar da yaralanan veya vefat eden vatandaşlarımız arasında bir İnegöllünün olduğu bilgisi gelmedi. İsmi ne olursa olsun, ister DAEŞ, ister PKK, YPG, PYD olsun, ister DHKP-C veya FETÖ olsun, hangi terör örgütü olursa olsun şu mübarek Ramazan gününde bir İslam ülkesinde böyle bir terörü gerçekleştirmeleri onların İslam diniyle ne kadar ilgilerinin olup olmadığının en açık göstergesidir. Bu saldırılar bizim tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan söylemimizi asla ortadan kaldırmayacaktır. Bundan bizim şüphemiz yok” dedi.

 

“Öncelikle Ramazan iftarları konusunda çok kalabalık ortamlardan ziyade Belediye Başkanımızla, başkan yardımcılarımızla, meclis üyelerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla genelde fakir ailelerin sofralarına iştirak ettik” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Demirel, “Bununla beraber yetim ailelerinin, şehit yakınlarının, gazilerimizin ve Suriyeli ailelerin sofralarına ortak olduk. Kendilerinden büyük bir destek aldık ve çok memnun oldular. Ramazan ayında erzak yardımlarında bulunduk. Belediyemiz marifetiyle İnegöl’de 9 bin paket erzak yardımı yapıldı. Teşkilatımız marifetiyle de 50 bin lira tutarında alışveriş fişi ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Belediye Başkanımızla, başkan yardımcılarımızla, meclis üyelerimizle ve yönetim kurulu üyelerimizle her akşam başka bir camide teravih namazlarını kıldık. Cami çıkışında kahvehanelerde vatandaşlarımızla sohbet ettik. Mümkün olduğunca bizi davet eden sivil toplum kuruluşlarının iftarlarına, sahurlarına katıldık. Belediye Başkanımızla, başkan yardımcılarımızla, meclis üyelerimizle kardeş şehirlerimizde düzenlenen iftar çadırlarına ve erzak dağıtımı programlarına katıldı. Yaptığımız bütün programlar ilçe halkımızın da büyük beğenisini kazandı. İlçe Başkanlığımızın bayramlaşması 5 Temmuz 2016 Salı günü saat 18.00’de Hatıra Çay Bahçesinde yapılacaktır. İlçe halkımız şimdiden davetlidir” diye konuştu.

 

Görevden alınma söylentileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Demirel “Bununla alakalı İl Başkanımız geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı. Bir arkadaşımız bunu yazdı diye, birilerinin canı böyle istedi diye AK Parti durup dururken ilçe yönetimini görevden almaz. Öncelikle şunu söylemek istiyorum; değil görevden almak yani İnegöl siyaset tarihinde yüzde 70,4 oranında rekor bir oy aldığı için iltifat ve takdire maruz kalması gerekiyor diye düşünüyorum. Ne benim, ne belediye başkanımın, nede yönetim kurulundan bir arkadaşımın bunu gerektirecek bir hareket veya tavrı yok. Birilerinin canı böyle istiyor olabilir onların takdiri. AK Parti kurumsal bir parti. Kurulduğu günden beri girdiği tüm seçimlerden birinci çıkan bir parti. Ben bu konuşulanları çok kale almıyorum. İl başkanımız da gerekli cevabı verdi. Şuan İnegöl’de 30 bin 300 üyemiz var. 325 bin civarında Bursa İl Başkanlığının üyesi var. Türkiye genelinde de 10 milyona yakın üyesi olan büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Böyle kurumsal çalışan bir sivil toplum kuruluşu birileri dedi diye böyle şeyler yapmaz” ifadelerini kullandı.

 

Haydar Cerrah’ın Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yaptığı eleştirilere değinen Demirel, “Öncelikle Haydar Cerrah, imam hatip lisesinden bizim kardeşimiz. Ben açıklamalarına katılmıyorum. İnegöl’ün gerek Büyükşehir’den gerek Ankara’dan aldığı yardımların yeterli olmadığı konusuna katılmıyorum. Yapılan yatımlar ortada. Bunları açıklamak için iyi bir zaman ayırmak gerekir. Kastını aşan bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Biz o arkadaşımızın iyi niyetinden ve samimiyetinden şüphe etmiyoruz. İnsanlar bazen böyle farkına varmadan kastını aşan açıklamalar yapabilir. Onu hatası olarak kabul ediyoruz. Ama neticede kendisini seviyoruz. Samimi ve dürüst bir arkadaşımız olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

İGİAD Başkanı Hakan Özdemir’in Aktaş’ı karalayıcı konuşmalarının sorulması üzerine ise Demirel, “Ben İGİAD Başkanından daha seviyeli bir açıklama beklerdim. Özellikle sonunda kullandığı cümleler kendisine de, başkanı olduğu sivil toplum kuruluşuna da yakışmadı. Oradaki söylemde ben kimin fön yaptırdığına, kimin estetik yaptırdığına bakmam, icraata bakarız. Keşke İnegöl’ün yararına bir açıklama yapsaydı. Bir sivil toplum kuruluşunda kendisinin böyle bir açıklama yapmasını yakıştıramadım. Neden? Kendisi muhalefetin olmadığından da bahsediyor. Kendisi bu konuda meraklıysa muhalefette herhangi bir parti de görev alabilir. Bizde kendisini karşımızda görmekten mutluluk duyarız” dedi.

 

İGİAD Başkanı Hakan Özdemir’in açıklamasının sorulması üzerine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Cevap verilecek şeylere cevap verilir. İnegöl tarihinde bu kadar talihsiz açıklamaların olduğu bir dönem olduğunu zannetmiyoruz. Ben cevap bile vermeyeceğim. Eğer susuyorsak bilin ki, suçluluğumuzdan değil, biz söylenen sözlerinde şekline şemaline bir bakar ondan sonra konuşuruz” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş