“Milletimiz bu oyunları bozdu”

AK Parti Bursa Eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Gezi olaylarının anayasa reformunu ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu, 17 Aralık Operasyonu’nun ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmaması için oynanmış oyunlar olduğunu ifade ederek, “Milletimiz bu oyunları bozdu” dedi.

Yayınlama: 12.05.2014
949
A+
A-

İnegöl AK Parti Gençlik Kolları Turnuvası’nı izleyenler arasında bulunan Bursa AK Parti Eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, yerelden genele kadar birçok soruya cevap verdi. Kızılcıklı, Cumhur Başkanı için ise, “Gönlümden geçen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

 

BAŞBAKANIMIZIN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMASINI KENDİSİNE İFADE ETTİM






Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhur Başkanı olması gerektiğini ifade ettiğini söyleyenSedat Kızılcıklı, şu ifadeleri kullandı: Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Sayın Başbakanımız tarafından 900’e yakın büyük kongre delegeleri genel merkeze davet edildi ve kendi fikirleri soruldu. Orada 50-60 arkadaşımız konuşma yaptı. Orada konuşma yapanlardan biri de benim. Özet olarak şunu ifade edeyim; Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı adayı olmasını ben orada kendisine ifade ettim. Bunu niye istiyorum; çünkü bu Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye’nin ilk defa halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi. Ben orada Türkiye’de birçok reform yaptığımızı, ama Cumhurbaşkanını halka seçtirerek yaptığımız reformu halka çok anlatmadığımızı ifade ettim. Halkın Cumhurbaşkanını seçecek olması Türkiye için yeni bir başlangıçtır, yeni bir milattır. Çünkü Türkiye’de Cumhurbaşkanıyla halk arasında bir mesafe kurulmuştu. Biz bu mesafeyi ortadan kaldırıp direk halkın Cumhurbaşkanını seçmesi ve halkla Cumhurbaşkanının kaynaşmasını ortaya koyduk. Allah’a şükür de bunu başardık ve ilk seçim olacak.

 

BAŞBAKANIN GÖRÜŞÜ 3. DÖNEM KURALI DEVAM ETMESİ YÖNÜNDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3. dönem kuralının devam etmesi yönünde olduğunu ifade eden Kızılcıklı,Sayın Başbakan 3 dönem kuralının da devam etmesinden yana olduğunu işaret etti. Biz de aynı talepleri gündeme getirdik. Ama bu aslında aynı zamanda bir sistem değişikliğini de içermesi lazım. Bana göre Cumhurbaşkanını halk seçtikten sonra bir anayasa değişikliğine gidilmesi lazım. Bugüne kadar bize anayasa değişikliğini AK Parti’ye yaptırmadılar. 1’inci dönemde 365 milletvekili seçildi. Ama bize anayasa değişikliğini Cumhurbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi kanalıyla yaptırmadılar. 2’nci dönemde 336 milletvekili seçildi, yine yaptırmadılar. Son dönem 330’a yakın milletvekilimiz olmasına rağmen ve bütün siyasi partilerin anayasa reformu yapacağız sözüne rağmen anayasa değişikliği yapılmadı. Amaç şu, yeter ki Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmasın, yeter ki Tayyip Erdoğan Başkanlık sisteminde Devlet Başkanı olmasın. Bu ülkeye iyilik mi getirir, kötülük mü getirirden çok Tayyip Erdoğan olmasından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

 

GEZİ OLAYLARI ANAYASA REFORMUNU ORTADAN KALDIRMAYA YÖNELİKTİ

Gezi olaylarının anayasa reformunu ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu ve bunu Başbakan’a da ifade ettiğini söyleyen Sedat Kızılcıklı,Ben Sayın Başbakan’a da ifade ettim. Gezi olayları anayasa reformunu ortadan kaldırmaya yönelikti. 17 Aralık operasyonu da Sayın Başbakanı Cumhurbaşkanı yapmamaya yönelik olduğunu gördüğümü ifade ettim. Bu millet bu oyunların hepsini bozdu. Hem gezi olaylarında, hem de 17 Aralık operasyonu oyununu 30 Mart’ta millet bozdu. Bundan sonra benim beklentim Sayın Başbakanın halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olması, ama 2015 parlamentosunun da anayasa değişikliğini yapmalı. Çünkü isteseniz de istemeseniz de Çankaya’ya halkın en az yüzde 51 oyunu seçilecek güçlü bir Cumhurbaşkanı çıkacak. Dolayısıyla artık bir anayasa değişikliğine muhtacız, mecburuz. Kaldı ki gelişmiş ve gelişmekte olan bütün ülkeler Başkanlık ve Yarı Başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Türkiye niye bundan geri kalsın, niye 2-3 başlı yönetimlere mahkûm kalsın, niye koalisyon hükümetleri devam etsin” dedi.

 

BAŞKANLIK SİSTEMİ OLMALI

Başkanlık sisteminin olması gerektiğini ifade eden Kızılcıklı şu ifadeleri kullandı: Eğer bu seçim sistemi devam eder de AK Parti gibi güçlü bir parti ve Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider olmazsa AK Parti’den sonrası koalisyon hükümetleridir. Bu koalisyon hükümetleriyle Türkiye’nin hiçbir yol alamadığını da hepimiz gördük. O yüzden Başkanlık sistemi olmalı ki Başkan en az yüzde 50 oyla seçilip ülkesini de güçlü bir şekilde yönetmeli. Bu sistem değişikliğine doğru da Türkiye adım adım gidiyor.

 

BAŞKANLIK SİSTEMİNE GİDEN YOLUN AÇMASI LAZIM

AK Parti Bursa Eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, konuşmalarına şöyle devam etti: 82 anayasasının Cumhurbaşkanına verdiği yetkiler var, ama kullanılmamış. Ancak halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı kullanabilir, meclisi olağanüstü bir toplantıya çağırabilir. Başbakanını görevden alabilir, Başbakanını atayabilir, Genel Kurmay Başkanını atayabilir, YÖK Başkanını atıyor, Yüksek Yargı Mahkemesi’ni atıyor, Anayasa Mahkemesi üyelerini atıyor… Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak ben bu yetkileri kullanacağım dediğinde bu sistem ne diyecek, aman yapma bunları. Ama sen 82 anayasasına koymuşsun. O zaman anayasa değişikliğini yapmamız lazım. İşte o zaman Tayyip Erdoğan’ın da Cumhurbaşkanı olup Başkanlık sistemine giden yolu açması lazım. Bu Türkiye için yeni bir başlangıç olacaktır, yeni bir kalkınma ve sıçramanın eşiği olacaktır. Sayın Başbakan’da Afyon’daki toplantının sonunda bu konu hakkındaki düşüncelerini söyledi. İnşallah Sayın Başbakan bu istişarelerden sonra aday olmaya karar verir ve biz hep beraber destek veririz.

 

ŞUANDA ŞEKİLLENMİŞ BİR KANAATİM YOK

“2015 seçimlerinde yeniden aday adayı olmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna cevap veren Kızılcıklı, “Şuanda şekillenmiş bir kanaatim yok. Ama ben de Sayın Başbakan nasıl geçmişte görüşmeler yaparak 2007’de Cumhurbaşkanı adayı olmamışsa ya da bu dönem olacaksa yine bu görüşmeler neticesinde olacak; ben de Bursa’da il ve ilçe teşkilatımızla, genel merkezle görüşmelerimizi yapıp 2015 seçimleri için kararımızı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sonra veririz. Niye, çünkü şuanda gençlik kollarımız, teşkilatlarımız dinlenme döneminde. Adayımız belli olduğu an bütün teşkilatlarımız adayımızın Cumhurbaşkanı olması için çalışmaya başlayacak. Dolayısıyla hepimiz enerjimizi önce Cumhurbaşkanlığına vereceğiz. Ama ben şuanda Bursa ve İnegöl’e her geldiğimde Devlet Hastanesi’ni görüyorum, gurur duyuyorum. Sedat Kızılcıklı’nın imzası var. Halk Eğitim Merkezi’ni gördüm, Sedat Kızılcıklı’nın imzası var, Adliye binasının oradan geçtim, Sedat Kızılcıklı’nın imzası var. Allah’a şükür duble yollarda, okullarda, Fen Lisesinde, Öğretmen Lisesinde, İşletme Fakültesinde hep yaptığımız çalışmaların sonuçlarını görüyoruz. İnşallah biz Milletvekili olsak da olmasak da bu çalışmalara devam ederiz. AK Parti’nin böyle bir geleneği var. Kimin nerede olduğu önemli değil, önemli olan AK Parti için çalışmak. 2015 değerlendirmemizi de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yapacağız. İnşallah hepimiz için hayırlı olur” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş