MOBİLYACILARDAN TAM DESTEK

Yılın ilk dört ayında 8.4 milyar TL’lik çekin karşılıksız çıkmasının ardından 2012 yılında kaldırılan “Karşılıksız çeke hapis cezası” düzenlemesi yeniden gündeme gelmesinin ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Bu yasanın çıkmasına tam destek veriyoruz” dedi.

Yayınlama: 14.06.2016
1.057
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, insanların herhangi bir yaptırım olmadığı için çek keserken çok rahat davrandığını, çeklerin karşılıksız çıkması ile de çok sayıda üreticinin ciddi anlamda zarar gördüğünü belirtti.

 

TAM DESTEK VERİYORUZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayhan şu ifadeleri kullandı; “Bizde kanunun eskisi gibi olması bizim açımızdan çok olumlu. İnsanlar o kadar gevşedi ki çekleri keserken, nasıl olsa bir yaptırım yok, hapis kararı yok, evindeki temel ihtiyaçlarına dokunulmuyor. Bundan aşırı derece de mağdur olan esnafımız, sanayicimiz ve tarımla uğraşan üretici çiftçimiz var. Ve bu nedenle sıkıntılı günler geçirdi İnegöl. Ellerimizde çekler var Avukata gidip, icra takibi de yapamıyoruz, malını mülkünü zaten başkasının üstüne yapmış, kötü niyetli ise. İflas ettiyse zaten elinde bir şet kalmamış. Yani çok rahat bir şekilde başkasının parasını harcamış vatandaş, elini kolunu sallayarak geziyor. Yani en azından bir hapis kararı olursa, bundan sonra kesilecek olan çeklerde, insanlar ödeyemeyeceği çeki kesmezler. Bu da bir tedbir olur. Biz sonuna kadar bu yasanın tekrar çıkmasını ve bu görüşe tam destek veriyoruz”

 

MOBİLYACILAR RAHATLAYACAK

Tekrar hapis cezasının gelmesi ile İnegöllü mobilyacıların rahatlayacağını belirten Ayhan, “Tekrar hapis cezasının gelmesi ile İnegöl Mobilyası’nın da bu anlamda bir rahatlama yaşayabileceğini ifade eden Özcan Ayhan, “Tabi dediğimiz gibi insanlar çekleri keserken çok rahatlardı. Çünkü bir yaptırım yok. Bu nedenle adamlar çek keserken yaptırım olmadığını, hapis olmadığını bildiği için art niyetli davranıp, esnafı mağdur edebiliyordu. İnegöl’de bir çok esnaf arkadaşımız çeklerin dönmesi nedeni ile iflasın eşiğine geldi ve iflas eden de oldu. Bu yasanın gelmesini destekliyoruz ve bunun da İnegöl mobilyacısını biraz daha garantiye alacağını düşünüyorum” ifadelerini kullanarak konuşmalarını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş