Mollaer projelerini Ağaç İş’de anlattı

Seçim çalışmaları kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştiren CHP Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer önceki gün Ağaç İş Sendikası İnegöl Şubesini ziyaret etti. Mollaer burada sendika temsilcilerine ve üyelerine İnegöl’e dair hazırladığı projelerini anlattı.

Yayınlama: 15.03.2014
982
A+
A-

Seçim çalışmalarını dernek ziyaretleri ile sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi, önceki akşam Ağaç İş Sendikası İnegöl Temsilciliğini ziyaret ederek sendika üyeleri ile bir araya geldi.

 

CHP Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer, İlçe Başkanı Turhan Neşe ve meclis üyesi adaylarının katıldığı ziyarette, Şevket Mollaer projelerini anlattı.






 

TAZMİNAT VE SOSYAL HAKLARIN VERİLMESİ HEPİMİZİN DİLEĞİ

Ziyarette konuşan Ağaç İş Sendikası İnegöl Şube Başkanı Ergin Çoban şunları söyledi: Bizim gönlümüzde İnegöl’ümüze, ülkemize en yararlı, en iyi hizmeti getirecek şahısların gelmesi var. Biz işçi kesimi olarak, işçinin gözünden bakıyoruz. Devlet İstatistik Enstitüsünün bin 200 lira açlık sınırı olarak açıkladığı bir ülkede 846 lira net asgari ücretin bir işçinin geçimi için veya kirada oturan, çocuğu olan bir insana ne kadar yeteceği ortada. Tabi işçi kesimi olarak bizimde sıkıntılarımız var. Bunlarında sizler tarafından gündeme getirilmesi, sesimizin daha fazla duyulması için elimizden geleni yapıyoruz. Sizden ricamız bu konuları belirli platformlarda gündeme getirmeniz. Taşeron işçiler yasası, onların da sendikal anlamda hak kazanmaları, tazminat ve sosyal hakların verilmesi hepimizin dileği. Ben ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, seçimlerde sizlere başarılar diliyorum.

 

OTOPARK YERLERİNİ BELİRLEYECEĞİZ

CHP Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer burada yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi: İşgalden dolayı İnegöl’ün ulaşımı bir türlü sağlanamıyor. Bu nedenle de Atatürk Bulvarı tek yönlü çalışmakta. İnegöl’ün bugüne kadar belediye tarafından 10 yıldan beri inşaat ruhsatı talep eden vatandaşlardan otopark katılım bedeli adı altında para alındı. Ama bugüne kadar Belediye hiç kimseye bir otopark teslim etmedi. Belediye tarafından imar planlarında bölge otoparklarının yerleri bile belirlenmemiş. Biz bu otopark yerlerini belirleyip, bölge otoparklarını tesis edeceğiz. Bu caddelerdeki araçları otoparklara koyup, Atatürk bulvarını çift yönlü olarak trafiğe açacağız. Halkın AVM’lere mahkûm olmadan çarşı esnafından rahat alışveriş yapabilmesi için bu otoparklara araçlarını park ederek rahatlıkla alışveriş yapmalarını sağlayacağız. Bu kaybolmayı önlemek için Atatürk Bulvarı, Ahmet Akyollu ve Nuri Doğrul caddesinde ki tüm araçları bölge otoparklarına koyduğumuz da Atatürk bulvarını tekrar iki yönlü trafiğe açacağız. Ben aday olduğum günün hemen ardından bu projemi açıklamıştım. Hemen arkadan da bakıyorum bugünkü gazetelerde Atatürk Bulvarını iki yöne açacağız diye belediye hemen takibe başladı. Bunlar da sonunda bunu anladılar. Yani doğru yoldayız demek ki, onlarda 10 sene sonrada olsa peşimize takıldılar.

 

BOĞAZOVA’DA PİKNİK ALANLARI DÜZENLEYECEĞİZ

İnegöl’de yapmayı planladıkları mesire alanları hakkında da bilgi veren Mollaer şöyle konuştu: İnsanlarımız hafta sonu olduğunda İznik’e mi gideyim, Gemlik’e mi yoksa Mudanya’ya mı gideyim diye planlar yapıyorlar. Eskiden piknik alanı olarak İnegöl çevresinde Cerrah’ımız vardı. O da şuan da tarumar olmuş durumda. Bunun dışında İnegöl’de, İnegöl halkının piknik yapabileceği, oturup dinlenebileceği bir alan maalesef bulunmamakta. Kentimizin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde bu piknik alanlarını öncelikle yapacağız. İnegöl halkımıza nefes aldıracağız. Doğu da Mezit deresi kıyısında düzenlemeler yapacağız. Kuzey’de Boğazköy barajı kıyısında yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, çay bahçeleri, restoranların bulunduğu çok geniş planlama çerçevesinde düzenleme yapacağız. Bu düzenlemeyle İnegöl halkı sadece hafta sonları değil, hafta içinde de oraya gidip, sağlıklı yaşam için sporunu yapabilecek, çay bahçesinde çayını içebilecek düzenlemeler yapacağız. Ayrıca Şibalı Çamlığında, kiralamalar yaparak düzenlemeler yapacağız. Cerrah’ı eski o hareketli günlerine getireceğiz. Orada piknik alanlarını düzenleyeceğiz. Ayrıca Boğazova’da da piknik alanları düzenleyeceğiz. Bu düzenleyeceğimiz alanlarda da köylü vatandaşlarımızın ürünlerini satabilecekleri pazarlar oluşturacağız.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş