Özal’ın oğlu İnegöl’e geldi

8’nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Saadet Partisi Mardin Milletvekili Adayı Ahmet Özal, geçtiğimiz Pazartesi akşamı Yeniceköy Mahallesi 500 Konutlar’da düzenlenen programda bölge sakinleriyle bir araya geldi.

Yayınlama: 03.06.2015
771
A+
A-

Programa SP Mardin Milletvekili Adayı Ahmet Özal’ın yanı sıra SP İl Karargâh Başkanı Salih Berber, SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, Bursa Milletvekili Adayları İsmail Özdemir, Özgür Öztürk, ilçe teşkilatı ve gençlik kolları da katılım gösterdi.

 

TÜRKİYE’NİN GİDİŞATINDAN MEMNUN DEĞİLİM






Meydan üzerinde kurulan kürsüde vatandaşlara hitap eden Ahmet Özal, “Öncelikle bugün hepinizin Berat Kandilini kutluyorum. Bu güzel gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu gibi zamanlarda bu bir fırsattır. Hepinizin dua etmesi lazım. Ülkemizin, çocuklarımızın geleceği için mutlaka bu gece dualarınızı bu ülke için eksik etmeyin. Ben bu akşam kandil dolayısıyla siyasi bir konuşma yapmayacağım. Ama sizlere şunu söylemek istiyorum; bu 7 Haziran seçimleri gerçekten ülkemizin geleceği için önemli seçimlerdir. Türkiye çok kritik bir noktada. Ben siyaseti 2002’de bırakmıştım, devam etmeyi düşünmüyordum. Bu seçimlere niye girdim? Türkiye’nin gidişatından memnun değilim. Rahmetlinin vasiyeti var, yapmak zorundayım. Benim milletvekili olup olmamam hiç önemli değil. Allah’a şükürler olsun ben milletvekili oldum. Hem de bağımsız kazanarak. 10 sene boyunca Başbakanlık köşkünü de Cumhurbaşkanlığı köşkünü de gördüm. Benim öyle mevki makam derdim yok. Bunlara ihtiyacım da yok. Ama vicdanen bunu yapmam gerektiğini biliyorum” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİYLE İLGİLİ HİÇ KİMSENİN KAYGISI OLMASIN

Babası olan 8’nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın “Bu topraklarda ölmüş ve yaşayan evliyaların duaları var. Hiçbir şey olmaz” sözlerini hatırlatan Ahmet Özal, “Rahmetliden öğrendiğimiz birçok şeyi onun ömrünün vefa etmediği, bitiremediği işleri bizim bitirmeye çalışmamız lazım. Tabi ki Allah’ın takdiri, milletin takdiriyle olur. Olursa olur, olmazsa da en azından biz vicdanen rahat etmiş oluruz. Ben bu seçimin ülkemize, insanımıza, komşularımızla ilişkilerimize, her şeye hayır getirmesini diliyorum. Türkiye’nin geleceğiyle ilgili hiç kimsenin kaygısı olmasın. Türkiye Cumhuriyeti sağlam bir cumhuriyettir. Yıllardan beri 60’larda, 70’lerde, 80’lerde rahmetli iktidar olmadan önceki Türkiye’nin halinden bahsediyorum, o zaman hep şunu söylerlerdi; Türkiye batıyor, çöküyor, parçalanacak. Ben de bir gün rahmetli babama sordum; ‘Türkiye çökecek çökecek diyorlar ama bir türlü çökmüyor, batmıyor. Neden?’ dedim. Bana; ‘Bu topraklarda ölmüş ve yaşayan evliyaların duaları var. Hiçbir şey olmaz’ dedi. Onun için bunu bilin, herkesin içi rahat olsun. Bu seçimlerde herkes Allah’ın verdiği aklı kullanırsa, ben Türkiye’nin çıkışının iyi olacağını düşünüyorum. Türkiye çok daha iyi şeylere layık… Rahmetli devam edebilseydi bugün çok farklı bir yerdeydik. Bunu herkes biliyor. İnşallah biz de elimizden geleni sizlerle beraber yapmaya çalışacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

 

Berat Kandili nedeniyle ilçe örgütü tarafından dağıtılan helva ikramından alan Özal, daha sonra Yeniceköy Mahallesi Merkez Camisi’nde yatsı namazı kıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş