Engelliler AK Parti ile güldü

AK Parti İnegöl Sosyal İşler Başkanlığı tarafından engelli vatandaşlar için temin edilen 25 adet elektrikli tekerlekli sandalye düzenlenen kahvaltılı programın ardından ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Yayınlama: 03.06.2015
777
A+
A-

Dün saat 11.00’da Hikmet Şahin Kültürpark’ı içerisinde bulunan Safari Restoran’da düzenlenen programa AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı’nın çeşitli kademelerinde görev yapan temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katılım gösterdi.

 

ONURLU VE GURURLUYUZ






Gerçekleştirilen programın açılışında konuşan AK Parti İnegöl Sosyal İşler Başkanı Tülay Amuk, “AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı’nca düzenlenen akülü sandalye teslim törenine hoş geldiniz. Böyle güzel bir günde birlikte olmak bizleri onurlandırıyor. Yürek yüreğe vermenin ve engelli kardeşlerimizi hayata kazandırmış olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

İSTİKRAR SÜRDÜKÇE İMKÂNLAR ARTARAK DEVAM EDECEK

Programa iştirak eden herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ise, “Akülü arabaların temini esnasında çok büyük çaba sarf eden Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin Beye, Sosyal İşler Başkanımız Tülay hanıma ve bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlere hizmet eden, engelli kardeşlerimizi topluma kazandırarak onlara hak ettikleri değeri veren bir partinin ilçe başkanı olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. İnşallah AK Parti hükümetleri devam ettiği müddetçe, toplumumuzun refah düzeyi yükseldiği müddetçe sizlere sunulan bu imkânlar artarak devam edecek. Akülü arabalarınızın hayırlı olmasına, sağlıklı, huzurlu ve mutluluk içerisinde kullanmanızı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

SOSYAL HUZUR VE REFAHI ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Bundan 12-13 sene önce Türkiye’de bir iktidar değişikliği oldu. 5 partili mecliste seçime gittik ve o seçimde 5 tane parti baraj altında kaldı, yeni kurulan AK Parti sizlerin destekleriyle iktidar oldu. Genel Başkanı seçime girmeyen bir partiye destek verdiniz. Siyasette olması gereken, siyasette olağan olması gereken iş birileri tarafından hukuk düzeninin alt üst edilmesi ve hukukun siyasallaştırılması neticesinde seçime sokulmamıştı ve sizler AK Partimize destek vererek hükümet olmamızı sağlamıştınız. O dönemde Genel Başkanımıza 3 ay sonra milletvekilliği yolu açıldı ve Başbakanımız olmuştu. Ömürler biçilmişti, bırakacağı söylenmişti. Başbakanımız ve hükümetimiz sürekli kısıtlanmaya ve engellenmeye çalışıldı. Engeller koymaya çalışan bir zihniyet vardı ama Sayın Başbakanımız engelleri aşmasını bilen bir insan… Önce zihinlerdeki engelleri aşmak gerekiyor. 2002’ye kadar engellilere elini uzatan bir iktidar olmamış ama Türkiye’de nüfusun yüzde 15’e yakını engelli. Bu engellilerimiz aileleri tarafından evlerinde saklanan ve onların ailelerine yük getirdiğini düşündüğü için ailelerin külfet altında kaldığı, bakımlarında ve hastalıklarında zorlandığı, hastaneye gittiklerinde zorlandığı zor hayat şartları içerisindeler. Bir atasözü var; ‘Bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir ülkenin kaderini kurtarır ve değiştirir’. Bir komutan, bir adam, bir insan geldi ve insanımızın hayata bakış açısını düzelten bir sürü yasal düzenleme yaptı. Engellilerimizin ve ailelerinin hayata tutunmalarını sağlayacak bir sürü yasal düzenleme yaptı. Gördük ki hiç birimizin farkında olmadığı yaşamda ıskaladığımız birçok şey varmış. Aynı sokakta oturduğumuz, annesini-babasını tanıdığımız ama evinde engellisi olan aileler varmış. Siz o ailelerdendiniz ama biz bunun farkında değildik. Bu destekler AK Parti hükümeti tarafından planlanarak insanımıza ulaştırılmaya başlanınca bir bir yaşama yeni tutunan insanlar gördük ve bu insanlar için daha çok destek vermek gerektiğini onlara, onlara bakanlara, evde bakım hizmetine ve onların sigortalı sayılmasına, inşallah gelecekte onların seyahat etmesine, yeni yaptığımız kamu binalarında onların girişine, çıkışına, ihtiyaçlarını giderecek bütün sosyal donatı alanlarıyla ilgili planlamalar yaptık. Engelli memur seçme sınavı ile onları memur yapma imkânı oluşturduk. Onların iş kadrolarında yer almalarına imkân sağladık. Amacımız ailelerin huzurunu sağlamak ve o insanların yaşama tutunmalarını sağlayarak sosyal huzuru, sosyal refahı artırmaktır. Hamdolsun başardığımıza inanıyoruz. Daha çok şey başaracağız. Yapmak istediğimiz çok şey var. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın yarısı kadar bile değil” dedi.

 

ENGELLİLERE TOPLU TAŞIMA MÜJDESİ

Şahin, toplu taşıma araçlarında engellilerin iniş ve binişleriyle ilgili düzenlemeler yaptıkları müjdesini vererek bütün toplu taşıma araçlarının bu konu ile ilgili değişeceğini ifade etti.

 

“MUTLU İNSANLAR, MUTLU TÜRKİYE”

Türkiye’nin yeni bir anlayışla donatılacağını aktaran Şahin, “Türkiye yeni bir yaşam şekliyle tanışacak. Sizler ve sizin yakınlarınız Türkiye’de yaşamanın mutluluğunu hissedeceksiniz. Bu vatanda, bu topraklarda yaşamak Allah’ın bize bir lütfudur. Hamdolsun atalarımızın bize emanet bıraktığı bu güzel coğrafyada huzur içerisinde yaşıyoruz. Bunu ilerletmek ve pekiştirmek bizlerin elinde. O bir ordunun komutanı bütün bunların olmasına vesile oldu. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurduk. Türkiye’de ilktir. Bu bakanlığın sizlerle ilgili birimlerini ve genel müdürlüğünü kurduk. Dolayısıyla insanımızın kendiyle barışık olmasını, aile içerisinde huzuru, engellilerimizin yaşamdan haz almalarını sağladık. Onların ailelerini de toplumun içerisine entegre ettik. Bir komutan bütün bunları yaptı, bunun da tek adresi vardı; AK Parti. AK Partililerin hepsinde bu özellik vardır. Hiçbir partide olmayan Sosyal İşler Başkanlığı bizim partimizde vardır. İnsanımızın, engellimizin, yoksulumuzun, dullarımızın, yetimlerin, kimsesizlerin, yaşlıların hizmetine koşan biri, bunun Genel Başkan Yardımcılığı dahi vardır bizim partimizde. Önceliği sizlere vermek bizim Cumhurbaşkanımızdan başlayarak partimizin temel felsefesidir. Biz Türkiye’de yaşamanın daha güzel olacağı günleri hep beraber göreceğiz. Tek amacımız; mutlu insanlar, mutlu Türkiye. Çok eksiğimiz var. Anarşiden, ekonomik krizlerden, darbelerden çıktık, düzlüğü çıktık. Şimdi bize daha çok çalışmak, daha çok üretmek, insanımızı daha çok kucaklamak kalıyor. Bu anlamda AK Partimize güvendiğinizi biliyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

Vekil Şahin’in ardından söz alan bazı engelli aileleri desteklerinden dolayı AK Parti İlçe Teşkilatına teşekkürlerini sundular.

 

Konuşmaların ardından engelli vatandaşlar için temin edilen elektrikli tekerlekli sandalyeler sahiplerine teslim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş