Önceki gün Osmanbey Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir mobilya imalathanesinde yangın çıktı. Çıkan yangın kısa sürede 4 iş yerine daha sıçradı. Meydana gelen yangın sonucunda 4 iş yeri yanarken, 3 iş yeri ise kısmen zarar gördü.
Edinilen bilgilere göre olay önceki gün 11.45 sıralarında meydana geldi. Osmanbey Caddesi üzerinde faaliyet gösteren, alt katı mağaza üst katı ise imalathane olan iş yerinden alevler yükseldi. Yangının şiddetini arttırması ile 4 iş yeri daha alev aldı.
İNEGÖL’ÜN İTFAİYECİLERİ YETMEDİ
Olayı gören vatandaşlar durumu İtfaiye Ekipleri’ne bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışırken etkisiz kalınca, Bursa ve Bozüyük’ten ek itfaiye araçları ve personelleri geldi.
4 İŞYERİ YANDI 3 İŞYERİ KISMEN ZARAR GÖRDÜ
Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, 4 iş yeri küle döndü ve 3 iş yeri ise kısmen zarar gördü. Etrafta bulunan apartmanlar ise olası sıkıntılara neden olmaması için tahliye edildi.
3 SAATTE SÖNDÜRÜLEBİLDİ
Yangın yaklaşık 3 saat sonra söndürülebildi.
AKTAŞ YERİNDE İNCELEDİ
Gece saatlerinde meydana gelen yangının ardından sabahın ilk ışıkları ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu olay yerinde incelemelerde bulunarak, dükkanda işyerleri yanan esnafa geçmiş olsun diledi.
MOBİLYACILAR ODASI BAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ
Meydana gelen yangın ile ilgili açıklamalarda bulunan Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Maalesef itfaiye araçlarının 10 civarında olduğunu ve yetersiz personelin olduğunu öğrendik. Bu sanayi şehrinde bir işyerinde çıkan yangın. Bir ada değil, bir şehir değil. Eğer buraya Yenişehir´den, Bozüyük´ten tek bir yangın için araçlar geliyorsa demek ki bizim ilçemizde itfaiye araçları veya ekipman, eleman yetersiz olduğu görüşündeyiz. Buna sanayicimizde destek olmak şartıyla Büyükşehir ve İnegöl Belediyemizle nereye ne lazımsa, itfaiye araçlarımızı açmalıyız. Ve şubelerimizi de çoğaltmalıyız diye düşünüyorum. Bugün sanayicilerimizin çoğu aynı görüşte. Koltukçularımızda yangına hazır malzemeler kullanılmakta. Sünger, kumaş gibi malzemeler. Siz ne kadar tedbir alırsanız alın, kış aylarında ve yazın sıcağında ufak bir kıvılcımla yangın çıkabiliyor. Firmalarımızın kendi tedbirlerini de alması lazım. Yangın söndürme tertibatının ve ekipmanlarının olması lazım. Fakat Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yangın çıktığında anında müdahale edilseydi bina kurtulurdu. İtfaiye söndürürken bina yandı. Bunu birçok arkadaşımız burada gördü. İnşallah bu son olur. Buna karşı tedbirler almamız gerekiyor. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Ne türlü ekipmanların işyerinde bulunması gerektiğini anlatan bir mevzuat var. Her firmanın büyüklüğüne göre bu tedbirleri alması gerekiyor. Ancak bu yangın gece çıktı. Kimsenin olmadığı bir zamanda çıkan bir yangın. Burada itfaiye devreye giriyor. İtfaiye de maalesef yetersiz kalmış. Nereden başlayıp yangını söndüreceğini bilemezsen yangın büyür. Maalesef böyle olmuş. Yalnız itfaiyeyi de suçlamakla olmaz ama daha önceden tedbir alınıp, hangi noktanın söndürülmesi gerektiğini bilen eğitimli arkadaşların olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
HABER: SERHAT ÇİÇEK