“Şeytandan ve siyasetten Allah’a sığındılar”

Bediüzzaman Said Nursî’nin Toplumsal Hayat ve İslâm Demokrasine bakışı konulu konferansında konuşan Yeni Asya Gazetesi Yazarı Şükrü Bulut, “Nur talebeleri şeytandan ve siyasetten Allah’a sığındılar. Hem bunu diyeceksin hem de siyasi partiler için siyasi mülahazalarda bulunacak, gazetende siyasi demeçler vereceksin…” diye konuştu.

Yayınlama: 26.03.2014
968
A+
A-

Yeni Asya Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği Sani Konukoğlu konferans salonunda Bediüzzaman Said Nursî’nin Toplumsal Hayat ve İslâm Demokrasine bakışı konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Yeni Asya Gazetesi Yazarı Şükrü Bulut katıldı.

 

DEMOKRASİYE İNSAN HAYATI KAYBOLMADAN GEÇEN TEK ÜLKE TÜRKİYE’DİR






Avrupa’nın insanı tanıyamadığını ve hayvanlık derecesine indirdiğini aktaran Bulut konuşmasında şunları söyledi: Bu anlayıştan dolayı Avrupa’da 80 milyondan fazla insan ölmüştür. İslam, isyan, ihtilal, değil barışı ön plana çıkartıyor. Kuran demokrasiyi emrediyor. Meşveret sünnettir bizim inancımızda. Ama biat farzdır. Türk tarihinde 2 acı ve önemli olay vardır. Birisi 31 Mart diğeri ise 12 Eylül. 31 Mart tarihinden sonra saltanat el değiştirdi. 31 Mart’ta Osmanlı sona ermiştir. Sonrası Selanikliler devridir. 12 Eylül’de de demokrasi asılmıştır. 1922-1950 dönemi arasında demokrasi rafa kalkmıştı. Bundan dolayı Üstad, Kurani meselelere yönelmiştir. Nur talebeleri bunu anladılar. Şeytandan ve siyasetten Allah’a sığındılar. Hem bunu diyeceksin hem de siyasi partiler için siyasi mülahazalarda bulunacak, gazetende siyasi demeçler vereceksin. Demokrasiye insan hayatı kaybolmadan geçen tek ülke Türkiye’dir. 14 Mayıs 1950’de demokrasiye geçerken hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır.

 

ŞİMDİ TEHLİKE İÇERİDEN GELİYOR

İnegöl Yeni Asya Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Beytullah Kurtoğlu da 45 yıldır Yeni Asya’nın Risale-i Nur’un gözü kulağı olduğunu vurgulayarak; “45 yıl dile kolay… Çıkaran, yayınlayan, yazarlık yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Son günlerdeki olayları da Bediüzzaman Hazretlerinin sözleriyle değerlendirmek gerekiyor; ‘Bana ızdırap veren, yalnız İslam’ın maruz kaldığı tehlikelerdir. Eskiden tehlikeler hariçten gelirdi; onun için mukavemet kolaydı. Şimdi tehlike içeriden geliyor. Kurt gövdenin içine girdi. Şimdi mukavemet güçleşti. Korkarım ki cemiyetin bünyesi buna dayanamaz. Çünkü düşmanı sezmez. Can damarını koparan, kanını içen en büyük hasmını dost zanneder. Cemiyetin basiret gözü böyle körleşirse iman kalesi tehlikededir. İşte benim ızdırabım, yegane ızdırabım budur” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş