Stratejik oy birliği

İnegöl Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Bir aylık aranın ardından gerçekleştirilen meclis toplantısında yoğun bir gündem ele alınırken, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ameliyat olduğu için toplantıya katılamadı. İnegöl Belediyesi tarafından 2019 yılına kadar uygulanacak olan 5 yıllık stratejik planla ilgili görüşmeler neticesinde plan oy birliği ile kabul edildi.

Yayınlama: 05.09.2014
973
A+
A-

İnegöl Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı, dün saat 14.30’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın geçirdiği ameliyat nedeniyle katılamadığı toplantıya Belediye Başkan Vekili Turgay Yel başkanlık yaptı. Meclis toplantısını Saadet Partili Belediye Meclis eski üyesi Özgür Öztürk de takip etti.






 

ARSA SATIŞLARI İÇİN BAŞKANA YETKİ VERİLDİ

Gündemde yer alan 9 adet parselin satışı ile ilgili olarak; Orhaniye Mahallesi’nde 225,15 metrekare, Akhisar Mahallesi’nde 356,64 metrekare, Akhisar Mahallesi’nde 242,79 metrekare, Akhisar Mahallesi’nde 143,65 metrekare, Akhisar Mahallesi’nde 198,37 metrekare, Alibeyköy Mahallesi’nde 10,600 metrekare, Edebey Mahallesi’nde 431,35 metrekare ve Alanyurt’tan 92,68 metrekare olmak üzere toplamda 1 milyon 898 bin 17 metrekare alanın ihale ile satışı için Başkana yetki verilmesi yapılan oylama sonucu oy çoğunluğu ile kabul edildi.

 

50 ADET DAİRE AÇIK ARTTIRMA İLE SATILACAK

Baykoca Mahallesi’nde bulunan TOKİ 2. Etap konutlarında arsa karşılığında İnegöl Belediyesi’ne devredilen toplam 50 adet dairenin satışı için meclis oylaması gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucu dairelerin açık arttırma usulü ile satışa sunulması kararlaştırıldı.

 

STRATEJİK PLAN IY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

2015-2019 Stratejik Planının görüşmesi esnasında söz alan MHP’li Meclis Üyesi İsmail Karaman, planı incelediklerinde İnegöl Belediyesi’nin yeni dönemde sosyal belediyeciliğe daha çok önem vereceğini algıladıklarını ifade etti. AK Parti grubu adına konuşan Berat Ertopuz ise stratejik planın hazırlanma gerekçesiyle evrelerini aktararak planın İnegöl’ün tüm katmanlarının görüşlerinin alınarak hazırlandığını vurguladı. MHP grubu eksik bulduğu plana yine de olumlu oy verdi ve 2015-2019 stratejik planı oy birliği ile kabul edildi.

 

KATLI OTOPARKTA TARİFE BELİRLENDİ

Atatürk Bulvarı üzerinde yapılan yeni katlı otoparkın fiyatları belediye meclisinde görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucu 0-2 saat arası 1 TL, 0-4 saat arası 2 TL, 0-6 saat arası 3 TL, 0-8 saat arası 5 TL 0-12 saat arası ise 7,5 TL, 24 saat ise 10 TL olarak belirlendi. Katlara göre aylık abonman ücretleri 1. kat 75 TL, 2. kat 70 TL, 3. kat 65 TL ve teras kat 30 TL olarak belirlendi. Ayrıca yıllık abonman ücretlerinde peşin ödenme durumunda yüzde 20 peşin ödeme iskontosu yapılacağı ve zemin ile bodrum katlarında abonmanlık uygulanmayacağı ifade edildi. Yapılan oylama sonucu oy birliğiyle kabul edildi.

BELDELERDE İNEGÖL OTOPARK YÖNETMELİĞİ

Tüm beldeleri kapsayan Otopark Yönetmeliği, İnegöl Belediyesi’ne bağlanan Yenice, Cerrah, Kurşunlu ve Tahtaköprü Belde Belediye sınırları içerisinde İnegöl Otopark yönetmeliği hükümlerinin uygulanması ve otopark bedelleri ile ilgili uygulamada 06.04.2007 tarih ve 56 sayılı İnegöl Belediye Meclis Kararına göre tüm caddelerin 4. gruptan ücretlendirilmesi, tüm sokakların ise 6. Gruptan ücretlendirilmesi hususunda konunun görüşülmesi komisyona arz edildi.

 

KARAMAN’DAN BÜYÜKŞEHİR ELEŞTİRİSİ

MHP’li meclis üyelerinden oluşan heyet, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a 15 milyon TL’ye kadar borçlanma yetkisinin verilmesi konusundaki maddeye de olumsuz oy kullandılar. Büyükşehir Yasası’nın İnegöl’ü olumsuz etkilediğini kaydeden İsmail Karaman, maddi anlamda yaşanan düşüşe dikkat çekerek Büyükşehir’in kaynak getiren otogarı alırken; hali almak istememesini, mezarlık düzenlemesini almamasını eleştirdi. Karaman, Büyükşehir Belediyesi’ni kendi şehir yasasını uygulamakla suçladı.

 

VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLECEK

AK Partili Berat Ertopuz ise borçlanmayı hiçbir zaman arzu etmediklerini fakat millete verdikleri sözleri yerine getirme adına borçlanmak durumunda kaldıklarını belirtti. İnegöl Belediyesi’nin yeni yasa ile yaklaşık 50 milyon TL’lik kaynağı yitirdiğini ve halka verilen sözlerin yerine getirilmesi adına borçlanmaya gidilmesi gerektiğini aktaran Ertopuz’un konuşmasının ardından yapılan oylamada madde oy çokluğu ile kabul edildi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş