Yeni bir parti geliyor

İnegöl ve Bursa siyasetinde 32 yıl hizmet ettikten sonra kısa bir süre önce siyasetten elini çeken Salim Kaplan, Ankara’da yeni bir siyasi oluşumun olduğunu, parti kurma aşamasına gelen oluşumun kendisi ile irtibata geçtiğini açıkladı.

Yayınlama: 08.07.2014
877
A+
A-

İsmi Demokrat Partisi ile özdeşleşen, yaşanan sorunlar nedeniyle kısa bir süre önce partisinden istifa eden İnegöl Rumeli Derneği Başkanı Salim Kaplan, önceki akşam İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği’nin ramazan sokağında düzenlediği ‘Ramazan Sohbetleri’ programına konuk oldu.

 

ANKARA’DAN TEKLİF VAR






İnegöl’de 32 yıldır siyasetin içinde olduğunu söyleyerek konuşmasını başlayan Kaplan, şunları söyledi: Bunun belli dönemlerinde yönetici olarak görev yaptım. 6,5 yıl Doğru Yol Partisi’nde İlçe Başkanlığı yaptım. 5-6 yıldır da Bursa’da Demokrat Parti’de İl Başkan Yardımcılığı yaptım. Seçim öncesinde de istemeyerek de olsa kendi partimden istifa ettim. Yani şu anda partimden, siyasetten istifa ettim. Ama genel merkeze sorarsanız partide benim ismim hala silinmedi. Bırakmak istemiyorlar. Ama ben istifada diretip bir daha o partiye dönmeyeceğimi de Genel Başkana ifade ettim. Şuanda hiçbir partiyle ilişkim yok. Ama ileriki günlerde zaman ne gösterir bilemeyiz. Şuanda Ankara’da yeni bir oluşum var. Sağın ve solun çok güçlü isimleri birlikte parti kurma aşamasına geldi. Parti sağa mı yakın olacak, sola mı yakın olacak onu bir görüp oturur değerlendiririz. Bu oluşum benimle irtibata geçti. Ben de kendilerine kimin yer alacağını, nasıl bir oluşum olacağını görmeliyim dedim. Bundan sonraki süreçte siyaset yapar mıyım yapmaz mıyım onu zaman gösterecek.

 

OLMAMASI DAHA İYİ

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Demokrat Parti’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceğini açıklamasını da değerlendiren Salim Kaplan açıklamasında şunları kaydetti: Böyle bir desteği sadece 45 kişilik Genel İdare Kurulu ile Genel Başkanın alması yanlış. Belki ben desteklemeyeceğim, belki İnegöl desteklemeyecek. Biz bunun en büyük sancısını geçtiğimi genel seçimlerde yaşadık ve bu yanlışın faturasını ödedik. Kimsenin bilgisi olmadan Haydar Baş ile birlikte onun partisiyle ittifak yaptık. Bizim partimiz bunun bedelini de ödedi, ama demek ki ödemesine rağmen kimseye sormadan kendi başlarına bu kararı alabiliyorlar. Bana göre yanlış yaptılar. Demokrat Parti’nin bundan sonra küllerinden doğması çok zor. Bence tabela partisi olarak kalacağına, kapatılsın daha iyi. Tabela partisi olacağına, kapanması daha hayırlı olur. Bu halde yaşamaktansa, olmaması daha iyi…



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş