YENİ TÜRKİYE İÇİN YENİ ANAYASA

Teşkilat İçi AK Parti İnegöl İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, geçtiğimiz gün düzenlenen program ile Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Bursa AK Parti Milletvekili Osman Mesten, “Yeni Türkiye” hedefi için yeni Anayasanın olması gerektiğini ifade etti.

Yayınlama: 02.05.2016
538
A+
A-

Teşkilat İçi AK Parti İnegöl İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, geçtiğimiz gün düzenlenen programla icra edildi. Programa AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, AK Parti İnegöl Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

 

SİYASETİN ANA MADDESİ İLETİŞİM






“Çarşamba dünü Bursa’da meydana gelen terör saldırısını, nefretle kınıyor ve patlamadan dolayı yaralanan vatandaşlara acil şifalar diliyorum” ifadeleri ile konuşmasına başlayan İlçe Başkanı Adem Demirel, “Bizler gibi AK Parti’ye gönül veren insanların en önemli önceliği büyük Türkiye davasıdır. Büyük davalar, fedakar olunup, ahlaklı erdemli insanların omzunda hedefe ulaşır. Yani sizlerin omuzlarında amacına ulaşacaktır. Vatandaşlarımızın özgür olması için çalışıyoruz. Yani işimiz hizmet, aracımız siyaset. Siyasetin de ana maddesi etkin iletişimdir. Yani insanlara dokunmaktır” dedi

 

İSTİKRAR İÇİN BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sisteminin artık kaçınılmaz olduğunu ifade eden Adem Demirel, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’ndan gelecek olan yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi ile ilgili bilgileri sabırsızlıkla bekliyoruz. Biz İnegöl İlçe Teşkilatı olarak göreve hazırız. Ülkemizin kaçınılmaz ve en büyük gerçeği Başkanlık Sistemi’dir. Doğrudan halktan yetkiyi almış bir başkan, hızlı karar mekanizmasının işlediği, suiistimalin olmayacağı ve hepsinden önemlisi istikrarlı bir ortamın temin edileceği tek sistem Başkanlık Sistemi’dir” şeklinde konuştu.

 

Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara ise, “Genel merkezimizin bizlere göstermiş olduğu hedefe, 2023 projesine yürekten inanmış, bu amaç doğrultusunda projeler üreterek destek veriyoruz. Nasıl ki ülkemiz bugün dünyanın en gelişmiş ülkeler arasına girmişse, bizlerde İnegöl’ümüzü marka şehirler standardına yükseltmeye çalışıyoruz. Başbakanımızın işaret ettiği yaşanabilir çevre ve marka şehirler hedefi doğrultusunda, Belediye Başkanımız Alinur Aktaş liderliğinde, belediye başkan yardımcılarımız, belediye meclis üyelerimiz, teşkilatımız ve belediye çalışanları ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

“Yapılacak çok iş olduğunu görüyoruz” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Kara, “Elbette eksik kalınan, eleştirilen yerlerde olacaktır. İnsanın ve çalışmanın olduğu yerde bunların olması gayet normaldir. Önemli olan iyi niyetle ve gayretle insanımızın yararına çalışmaya devam etmektir. Bugün ülkemiz  gerçekten çok zor dönemden geçiyor. Gerek ülkemizin doğu bölgelerinde cereyan eden olaylar, gerekse de sınır hatlarımızda yaşanan gelişmeler bizi asla yolumuzdan döndüremeyecektir. Devletimizin kararlı ve dik duruşu sayesinde zor günlerimizi de milletimiz ile birlikte en kısa zamanda aşacağımızdan kimsenin şüphesi yoktur” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karluk ise kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirerek, toplantının hayırlara vesile olmasın temennisinde bulundu.

 

Bursa Ak Parti Milletvekili Osman Mesten, Bursa’da yaşanan bombalı saldırı ile konuşmasına başlayarak, “Bu teröristler hiç bir zaman emellerine ulaşamayacak. Milletimiz terörden korkmaz. Camilere varıncaya kadar terörün hedefi olmamızın amacı çok açık. Mesele Türkiye’mizin eski Türkiye’den çıkıp, yeni Türkiye olmasıdır. Hedef Recep Tayyip Erdoğan veya AK Parti hükümetleri gibi gözükse de, gerçekte hedef milletimizin ta kendisidir” dedi.

 

Mesten, “İnsanların, medeniyetlerin bir imtihanı vardır. Osmanlı İmparatorluğu’nun bir yıkım sürecinden sonra maalesef gücümüzü kaybettik. Ama bu millet külleri içerisinde kalan kor misali, bu imanını, cihat aşkını, vatanını vatan yapan değerlerini hiç bir zaman unutmadı ve yaklaşık 80-90 yıllık bir süreç içerisinde, özellikle AK Parti iktidarlarının ortaya koyduğu misyonlar sayesinde belirli bir hedefe geldi. Belirli bir aşamaya geldi. Ve bugün yeni bir Türkiye’den bahsediyoruz. Yeni Türkiye dediğimiz zaman, hem bu topraklarda hem de çevremizdeki bütün mazlum milletlere umut olacak şekilde huzur ve adaletin tesis edildiği günleri hatırlayan ve o günleri misyon edinen yeni Türkiye’den bahsediyoruz. Çok şükür ki böyle bir teşkilatın, böyle bir davanın mensupları olarak, şu anda tarihi bir sürece hep beraber şahitlik ediyoruz. Bu tarihi süreçte hep birlikte görev alıyoruz. Bu dönem içerisinde de vazifemizi ne kadar güzel yapabilirsek, öbür tarafta da alnımızın o kadar ak olacağına inanıyoruz”

 

“Bin yıllık bir tarihin mensupları olduğumuzu bugün hatırladık ve dünyaya diyoruz ki artık; dünya 5’ten büyüktür. Bu Anadolu toprakları sizin sömüreceğiniz topraklar değildir.  Biz nasıl bin yıl boyunca bu topraklar üzerinde adalet ve huzuru temin ettiysek, geçmişte 22 milyon km2 üzerinde de nasıl adalet ve huzuru temin ettiysek, hiç şüpheniz olmasın en geç 2023’te aynı hedeflere ulaşacağız diye haykırıyoruz hep birlikte”

 

“Yeni Türkiye önündeki engelleri bir bir kaldırdık Allah’a şükür. Ancak önümüzde önemli iki mevzu var. Birincisi Anayasa, ikincisi de bürokratik oligarşi. 1. Dünya savaşından sonra ülkemize adeta bir deli gömleği giydirildi. Bu deli gömleğinde ülkemiz, Birleşmiş Milletler’in şemsiyesi altın hangi kanunları çıkaracak, hangi ekonomik politikayı uygulayacak, hangi kıyafeti giyecek, hangi takvimi kullanacak, hangi yazıyı kullanıncaya varana kadar hepsi bize ders olarak öğretildi ve biz bu deli gömleğini giydik. Bugün anlıyoruz ki bu gömlek bize dar geliyor. Diyoruz ki bunlar artık eski Türkiye’nin. Türkiye’de Osmanlı düşmanı kesilip, diktatör deyip Erdoğan’a düşman olan çevreler, Türkiye’ye Avrupa’dan bir kral geldiğinde en ufak bir şekilde onları eleştirebiliyorlar mı? eleştiremiyorlar. Çünkü dünyayı dizayn eden onlar, bizimkilerde onların yandaşları. Biz bu gömleğin bize dar geldiğini belirterek, kendi düzenimizi kendimize göre dizayn etmek istiyoruz. Başkanlık sistemi de bunun için gerekli” dedi.

 

CHP TEK BAŞINA İKTİDARA GELEMEZ

“Koalisyonlardan hiç bir şekilde başımızı kurtaramayacağımız ortamlar olabilir” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Mesten, “Bu ülkenin tarihinde geri gidişimizin özellikle nedenlerinden biri de koalisyon hükümetlerinin kurulmasıdır. Koalisyon hükümetin kendi içerisinde bile anlaşamadığı, sürekli kriz ortamlarının olduğu alanlardır” dedi. CHP’nin tek başına hiç bir zaman iktidar olamayacağını belirten Mesten, daha önce CHP’nin tek partili sistemde iktidar olduğunu, sonrasında ise hiç bir zaman tek başına iktidar olamadığını belirterek, “CHP tek başına iktidar olamaz. Bunu çok net söyleyebiliyoruz” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş