Yenisi mi yapılacak?

İTSO kayıtlarına göre İnegöl’ün en önemli 3. sektörü olan Tarım Sektörü, ilçemizde her geçen gün potansiyelini artırıyor. Tarım sektörünün ilçemizde potansiyelini yükseltmesi, akabinde bazı sorunları da beraberinde getiriyor. 60 Personeli ile hizmete devam eden İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çiftçi sirkülasyonunun hat safha da olduğu binada çalışmalarını sıkıntılar içinde sürdürüyor. Gerek binanın dış görünüşü, gerekse iç kısmı İnegöl’e yakışmıyor.

Yayınlama: 07.06.2016
1.274
A+
A-

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 60 personeli ile hizmete devam derken, bulundukları hizmet binasının eski ve kullanım alanlarının kısıtlı olması nedeni ile sıkıntılı günler geçiriyor.

 

TARIM KURULARI TEK ÇATI ALTINDA MI BULUŞUYOR?






Geçtiğimiz gün Okur Gazetesi olarak Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile bir röportaj gerçekleştirmiştik. Röportajda konuşan Başkan Sezai Çelik, Tarım kuruluşlarının bir arada toplanması gerektiğini, böylece çiftçinin daha rahat hizmet alması sağlanacağını belirterek, “İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzle aynı çatı altında çalışmalarımız var. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne yeni bir bina kazandırılacak. Biz de o binanın içinde olarak çiftçinin daha iyi hizmet almasını istiyoruz ve bu binanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 

TOPLAM 60 PERSONEL VAR

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre, kurum içerisinde toplam 60 personel bulunuyor. Bir dönem bazı personelin bina içerisinde masası bile olmadığı iddia edilirken, şimdilerde ise binanın hizmet verme misyonunun dolduğu, yeni bina yapılması gerektiği öngörülüyor.

 

18 BİN ÇİFTÇİ VAR

Edinilen verilere göre Ziraat Odası’na kayıtlı toplam 18 bin 300 çiftçi var. 116 Mahalleden çiftçilerin sürekli uğradığı İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları, çiftçilerin en iyi hizmeti alabilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Bina içi girişinde çiftçilerin bazen sıraya girdiğini görmek mümkünken, yeni binanın şimdiki bulunduğu alanda yapılabileceği bilgisine ulaşıldı.

 

ÇİFTÇİNİN RAHATLAMASI LAZIM

İlçemizden bulunan çiftçiler Ziraat Odası ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında sürekli gidip geliyor. Yeni yapılması planlanan binada hem Ziraat Odası’nın hem de İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün aynı çatı altında olması, çiftçileri büyük bir zahmetten kurtaracak.

 

YENİ BİNA İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI MI?

Edinilen bilgilere göre, çiftçilerin daha iyi hizmet alabilmesi noktasında yeni bina çalışmaları başladı. Anakara ile görüşmeler sürdürülürken, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in de konuyu yakından takip ettiği öğrenildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş