Ashlei Nemer Belediyespor’da

Transfer çalışmalarında hareketli günler geçiren İnegöl Belediyespor, Brezilyalı oyuncu Ashlei Nemer ile sözleşme imzaladı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 26.12.2014
721
A+
A-

Kübalı transferlerin takım için olumsuz etki yarattığını ifade eden Başkan Alinur Aktaş, bir yabancı daha trasfer hakkı olduğunu belirtti.

 

TÜRKİYE VOLEYBOL LİGİNE DE YABANCI DEĞİL






İmza töreni öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, “İnegöl’ü ticarette, ekonomide, kültür sanatta geliştirmeye çalışırken, beraberinde spor yatırımlarımız devam ediyor. Sporu özellikle çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Ve bu manada da salon sporlarına çok önem veriyoruz. Voleybolla alakalı 2009 yılında gerekse de Belediyespor uygulamasıyla başlattığımız hamleyi hepiniz biliyoruz. Yaklaşık 5 yıl oldu. Ve hamd olsun güzel işlere imza attık. Voleybol ana branşımız ve şuanda da birinci ligde 2 yıldır mücadele eden bir takımımız var. İlk yarısı Pazar günü itibariyle sona erdi ve 9’ncu sırada ilk yarıyı tamamladık. Tabi süreç devam ediyor. Bizim voleybol da önümüzdeki yıllarla alakalı Avrupa Kupalarında oynamak gibi bir hedefimiz var. İnegöl’ün ismini sadece futbolda, mobilyada, köfte de değil, voleybol sporunda da Avrupa ve dünya sathında duyurmak gibi bir hedefimiz var. Tabi bununla alakalı da gerekli takviyeleri, atılımları yapmaya çalışıyoruz. Hepinizin bildiği gibi sene başında iki Kübalı, bir de Estonyalı olmak üzere 3 oyuncuyla anlaşmıştık. Fakat Kübalılarla alakalı yaşadığımız sıkıntıyı biliyorsunuz. Biz de hemen yaptığımız çalışmalar neticesinde az önce sözleşmeyi imzaladığımız 1980 doğumlu Ashlei Nemer arkadaşımızla bir anlaşma yaptık. Ashlei gerçekten kariyeri çok zengin bir sporcu. 2009-2011 yıllarında da Galatasaray’da 2 sezon oynamış bir arkadaşımız. Yani Türkiye Voleybol Ligine de yabancı değil. Brezilya Süper Liginde, Rusya Süper Liginde, İtalya Süper Liginde, Almanya Süper Liginde, Polonya Süper Liginde oynamış. Polonya Süper Ligi dünyanın en güçlü voleybol liglerinden bir tanesi. Orada oynamış bir oyuncu. Tabi Romanya Liginde oynarken Challenge Kupasında en skorer oyuncu seçilmiş. Ve Dünya Kulüpler Şampiyonasında 2011 yılında da ikinci olan takımın önemli oyuncularından bir tanesiymiş. Ben bu vesileyle bu transferin hem kendisine hem de bizlere hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

BİR YABANCI TRANSFERİ DAHA OLACAK

Bir yabancı transferi daha olacağını ifade eden Aktaş, “Biliyorsunuz 3 yabancı oyuncu hakkımız var. Biz Federasyon nezdinde ve FIBA nezdinde şikâyetlerimizi de yaptık. En son iki gün önce de çok değerli Federasyon Başkan Yardımcımız bizlere ziyaret ettiler. Ve orada kendilerine de konuyla alakalı şikâyetlerimizi anlattık. Konuyu çok yakinen takip ediyorlar. İnşallah Belediyespor’un hiçbir zararı olmadan hatta bu işle ilgili tazminimizi alarak, biz yolumuza devam edeceğiz. Mevcut oyuncularımız ve Ashlei Nemer’in katılmasıyla beraber gelecek üçüncü oyuncumuzla beraber ikinci yarıda iyi bir performans sergileyip, ilk 8 arasında yer almayı çok arzu ediyoruz. Ama en azından düşmeyle alakalı herhangi bir korku yaşamak istemiyoruz. Onu özellikle ifade edeyim” dedi.

 

ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIM

Tercüman aracılığıyla bir konuşma yapan Ashlei Nemer ise, “Burada olduğum için mutluyum. Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Kulübümüz için en iyisini yapmaya çalışacağım. Kort içinde ve kort dışında belediye için, kulüp için ve kulübün başarısı için, kulübün ihtiyaçlarını karşılamak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Ve inşallah bu sezonun sonunda da başarılı bir şekilde tamamlamış oluruz. Kort içinde ve kort dışında bunu sağlamak için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş