Galibiyet abidesi yolunda devam ediyor

Bursa Genç Erkekler Klasman Ligi B Grubu temsilcimiz Çarşıspor, deplasmanda karşılaştığı rakibi Anadolu Asya’yı 70-38 gibi farklı bir skorla geçti. Çarşıspor bu skorla 6’da 6 yaparak namaglup unvanını korudu.

Yayınlama: 13.05.2015
741
A+
A-

Bursa Genç Erkekler Klasman Ligi B Grubu son maçında Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda Anadolu Asya takımı ile karşılaşan temsilcimiz Çarşıspor, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşma sonucunda sahadan 70-38 gibi farklı bir skorla galip ayrılmayı başardı. Bu sonuçla grubunda oynadığı 6 karşılaşmanın tamamını da kazanan Çarşıspor, klasman finallerinde mağlubiyeti olmayan tek takım unvanını da elde etmiş oldu.

 

SEZONU KUPA KALDIRARAK TAMAMLAMAK İSTİYORUZ






Klasman Ligi şampiyonluğu için çeyrek finalde Orhangazi Gençlik Spor Kulübü ile eşleşen temsilcimizde maç sonu açıklamalarında bulunan antrenör Kemal Başaran, “Tüm klasman maçlarımızı kazanarak grubu lider tamamladık. Artık eleme usulü çeyrek final maçı ile final periyoduna başlıyoruz. Bugün bizim için formalite maçıydı ancak final maçlarına ne kadar hazır olduğumuzu görmek içinde önemli bir fırsat oldu. Gayet iyi ve sert bir savunma yaptık. Rakibi faul çizgisine az götürdük. Yardımlaşmalarımız ve topa kurduğumuz baskı çok daha fazla top çalmamıza neden oldu. Hücum ribauntlarına saldırganlığımız da bizim daha fazla ofans yapmamıza sebep oldu. Bireysel olarak herkesin elinden gelen gayreti gösterdiğini gördüm. Bu da keyif verici… Bugün 2000’li oyuncularımıza da süre verdik. Hem hücum hem defansta ciddi katkılar verdiler. Aynı zamanda yine yıldız takım kategorisi yaşında olan ancak genç takımımızda oynattığımız bir diğer 1999 doğumlu oyuncumuz Hakan Demirhan da bugün ekstra bir performans gösterdi. Genel olarak takımımızın göstermiş olduğu bu reaksiyondan memnunum. Artık sezonun sonuna gelmişken amacımız o kupayı kaldırmak. Ancak sonuç ne olursa olsun bu sene göstermiş olduğumuz özveri ve doğru basketbol oynama gayretinin bir kupadan daha değerli olduğunun da altını çizmek istiyorum” dedi.

 

TÜM OYUNCULAR SKORA KATKIDA BULUNDU

Maçın kendileri adına güzel taraflarından birinin de herkesin skora katkıda bulunması olduğunu belirten Başaran, “Günümüz basketbolunda bir takımda rotasyona giren oyuncu sayısı son derece önemlidir. 40 dakika boyunca ayakta kalabilen bir takım olmak için kadroda bulunan tüm oyuncuların ne kadar süre alırsa alsın elinden geleni yapması ve pozitif bir verim ortaya koyması gerekmektedir. Ben, henüz otura otura basketbolcu olanına rastlamadım. Eğer bu işi amatör de olsa yapıyorsanız hakkını vermelisiniz. Bugün de tüm oyuncularımdan skor katkısı aldık. Eğer bunu sürekli hale getirirsek maçları kazanma ve daha fazla sayı atma ihtimalimizi çok daha yukarılara çekeriz” ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖL BU ÇOCUKLARLA GURUR DUYSUN

Sezon başından beri takımına maddi manevi destek veren herkese teşekkür eden Başaran, “İnegöl’de herkes ego müptelası… Başarısız olsa da konuşsak diye hayal kuranlar çok. Ben bunlara sadece gülüp geçiyorum. Bu zamana kadar kimse bana İnegöl basketbolunu nasıl daha iyi konuma getiririz diye sormadı. Burası işlenmeyi bekleyen maden ama maalesef basketbol hak ettiği değeri hala görmüyor. Biz, bu takımımız ile sadece kulübümüzü değil, ilçemizin adını da temsil etmek için çalışıyoruz. Üstelik imkânlarımızın ne kadar sınırlı ve kısıtlı olduğunu da cümle âlem biliyor. Bu çocuklar, onların yaptıkları fedakârlıklar, ortaya koydukları inanç ve geleceğini inşa etme sürecindeki gayretleri ile İnegöl’de yaşayan herkes büyük bir gurur ve mutluluk duymalı. Oyuncular, antrenörün yol arkadaşıdır. Ben de buradan her zaman aynı yolda yürüdüğümüz, beraber savaş verdiğimiz ve olgunlaştığımız oyuncularımıza sonsuz teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş