İnegöl Belediyesi’nin DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) organizasyonu ile düzenlediği yamaç paraşütü kursunu başarıyla tamamlayan 11 kişi, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Her alanda sunduğu hizmetlerle örnek bir belediyecilik sergileyen İnegöl Belediyesi, DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) organizasyonuyla yamaç paraşütü kursu düzenledi. 2017 yılı Ağustos ayında başlayan eğitimler sonucunda 3 ayrı grupta temel eğitimlerini tamamlayan 11 kursiyer, sertifika almaya hak kazandı. Türkiye Hava Sporları Federasyonundan verilecek lisansla artık müsabakalara da katılabilecek olan 11 yamaç paraşütçüsü için sertifika töreni düzenlendi.
Belediye Başkanı Alper Taban ile Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit’in ve Belediyespor’lu yöneticilerin de katıldığı sertifika töreninde, kursiyerlerin eğitim süreçlerini içeren video gösterimi yapıldı. İnegöl Belediyesi olarak pek çok alanda hizmetler vermeye devam ettiklerini kaydeden Taban, “Kitap Fuarımız bugün 5’inci gününde ve toplamda 35 bin ziyaretçiye ulaşmış durumda. Yine ekonomik anlamda pek çok hizmetler vermek üzere adımlar atıyoruz. Beraberinde kırsal hizmetler anlamında birçok yatırımlar yapıyoruz. Sanatsal ve kültürel anlamda vatandaşımızı mutlu edebilmek adına özellikle son süreçte çok daha kaliteli programlar icra etmeye başladık” dedi.
DOSTUM’un gelecekte bugünden daha iyi olacağına da vurgu yapan Taban, “Bildiğiniz gibi DOSTUM bünyesinde sadece yamaç paraşütü yok. Beraberinde 13 tane branş var. Doğa yürüyüşü, okçuluk, motokros, bisiklet, atv safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balıkçılık, deniz bisikleti, foto safari, Oryantiring, off road ve kampçılık. İnşallah DOSTUM gelecekte bugünden çok daha iyi yerlerde olacak. Buna hepimiz şahit olacağız. Bununla alakalı ekibimiz de canla başla çalışıyor. Sürekli tanıtım çalışmaları da yapmaya çalışıyoruz. Bir yandan da kendi alt yapımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Gelip buradan faydalananların memnun kalıp dışarıda da bunu anlatmalarını arzu ediyoruz” diye konuştu.
İnegöl’ün bu alanda sahip olduğu özelliklerden de söz eden Taban, “Yamaç paraşütü ile ilgili, eski adı Kıran Tepe diye tabir ettiğimiz, son süreçte Aktaş Tepe adını verdiğimiz 2222 rakımlı, 3 yöne uçuş hakimiyeti olan bir tepeden bahsediyoruz. Türkiye’de yamaç paraşütü noktasında bu işin merkezi olmuş yerlerden daha fazla özelliklere sahip bir tepeden bahsediyoruz. İnşallah bugüne kadar yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız yatırımlarla, tanıtımlarla Türkiye içinden ve dışından pek çok sporcunun dikkatini çekeceğini düşünüyoruz” ifadelerinde bulundu.
Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.