Gezici Müze’de tarihe yolculuk

Gaziler Vakfı’nın projesi kapsamında İnegöl’e gelen Çanakkale Gezici Otobüs Müzesi’ni ziyaret eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gezici otobüs müzesinde incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Aktaş, “Ben ilçe halkımız tarafından, Çanakkale savaşları eserlerinin yer aldığı bu gezici müzenin çok büyük ilgi göreceğine eminim. Amacımız, tüm İnegöl’e Çanakkale ve Çanakkale’de yaşananları anlatabilmek” dedi.

Yayınlama: 23.04.2014
1.018
A+
A-

 

Çanakkale Gezici Otobüs Müzesi’ni rehber eşliğinde inceleyen Başkan Aktaş, Gaziler Vakfına teşekkür etti.

 






BİRÇOK MATERYALİN YER ALDIĞI ESER SERGİLENMEKTE

Sergilenen eserler hakkında bilgi veren Aktaş, “Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere hazırlanan bir sosyal sorumluluk projesi olan Gaziler Vakfı 1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi Otobüsü, Belediyemizin himayesinde 22-30 Nisan 2014 tarihleri arasında İnegöl Heykel önünde halkımızın ziyaretine açık olacak. Çanakkale Savaşı’nın her detayı anlatılan Gezici Otobüste, Çanakkale Savaşında kullanılan Malzemeler, Tabancalar, Mermiler, Haritalar, Resimler ve Çanakkale’ye dair birçok materyalin yer aldığı eser sergilenmekte” dedi.

MÜZENİN ÇOK BÜYÜK İLGİ GÖRECEĞİNE EMİNİM

İlçe halkının sergilenen eserlere yoğun ilgi göstereceğini ifade eden Aktaş, “1915 yılındaki Çanakkale savaşlarından kalan tarihi parçalar ile oluşturulan bu serginin, Çanakkale’de yaşanan o ruhu anlatıp, yaşatırken bu ruhu yaşatmak için gezici müzede bulunan görevliler de anlatımları, bilgilendirmeleriyle destek vermekte. Ben ilçe halkımız tarafından, Çanakkale savaşları eserlerinin yer aldığı bu gezici müzenin çok büyük ilgi göreceğine eminim. Amacımız, tüm İnegöl’e Çanakkale ve Çanakkale’de yaşananları anlatabilmek. Tarihin buram buram koktuğu bu gezici sergiye tüm İnegöllüleri davet ediyorum. 1915 Çanakkale Savaşı’ndan kalan birbirinden değerli 70 bin parçadan oluşan eserler, 30 Nisan akşamına kadar 8 gün süreyle Heykel önündeki meydanda ücretsiz sergilenecek” ifadelerini kullandı.

MÜZE GEZİSİ ÜCRETSİZ

Müzenin ücretsiz olduğunu ve bu projelerinden dolayı Gazi Vakfı’na teşekkür ettiğini diel getiren Aktaş, konuşmalarını şöyle sonlandırdı: İlçemizdeki okullarda bu konuda gerekli duyurular yapıldı. Bu vesile ile özellikle öğrencilerin ücretsiz olarak Gezici Müzeyi gezebileceklerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ücretsiz olarak bu hizmeti veren, gezici otobüs müzesinden dolayı, proje sahibi Gaziler Vakfına güzel projelerinden ve İnegöl’ü de programlarına dâhil ettiklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş