Hâkim ve Savcılar uğurlandı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesinin 2014 yılı Yaz Kararnamesi ile İnegöl’den başka bir şehre atanan hakim ve savcılar düzenlenen yemekle yeni yerlerine uğurlandılar.

Yayınlama: 26.06.2014
2.470
A+
A-

İnegöl Adliyesi, atamaları yapılan Başsavcı Mehmet Özel ve diğer atanan hakim ve savcılar için önceki akşam veda yemeği düzenledi.

 

Park Otel’de düzenlenen programa; Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan yardımcısı Alper Taban, Başsavcılar Mehmet Özel ve Osman Köse, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, savcılar ve hâkimler, adliye çalışanları ile avukatlar ve noterler katıldı.






 

ARKADAŞLARIMIZDAN COĞRAFİ OLARAK AYRILMIŞ OLACAĞIZ

Yemeğin ardından aynı kararname ile İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Osman Köse bir konuşma yaptı. Başsavcı Osman Köse şunları dile getirdi: Veda, özünde ayrılığı barındırması sebebiyle bu tür konuşmaların yapılması benim için hep zor olmuştur. Ancak her veda aynı zamanda yeni bir başlangıç olduğu da unutulmamalıdır. Hem bilgi birikimi hem de kişilikleri ile adliyemize değer katan ve bizlere örnek olan arkadaşlarımızdan ayrılmış olmak, bizleri hüzünlendirmekle birlikte, ifa ettiğimiz görev gereği bu tür tayinlere alışık olmamız ve yine bu tayinlerin arkadaşlarımızın talebi ve tercihi doğrultusunda çıkmış olması bizleri teselli etmektedir. Yaklaşık 2 yıllık bir süre ile aynı çatı altında adalet dağıtmak gibi zor bir işi yapmaya çalıştığımız arkadaşlarınızla, zaman zaman farkında olmadan bir birimizi incitmiş de olabiliriz. Bu tür programlar bir anlamda bizlere helalleşme imkanı da verdiği için anlamlı olduğunu düşünüyorum. Belki coğrafi olarak arkadaşlarımızdan ayrılmış olacağız, ancak, biz biliyoruz ki bundan sonra yolumuz Mardin’e, Manisa’ya, Siirt’e, Hendek’e, Maden’e düştüğünde, bu şehirlerde hiç tereddüt etmeden kapısını çalabileceğimiz ve bizi sıcak bir gülümseme ile karşılayacak dostlarımız bulunmaktadır. Aynı şekilde arkadaşlarımızın da bundan sonra yolu İnegöl’e düştüğünde hizmet verdikleri Adliyeye uğrayıp bir acı kahvemizi içmeden geçmeyeceklerini umuyor ve bekliyoruz. Burada ve bundan önceki görev yerlerinde sadece adaletin tecellisi saiki ile hareket eden arkadaşlarımızın, yeni görev yerlerinde de aynı azim, özveri ve samimiyetle çalışacaklarından şüphemiz yoktur. Yeni görev yerlerinin arkadaşlarımız, aileleri ve adalet teşkilatımız için hayırlı olmasını diler, siz değerli misafirlerimize de davetimize katılımınızdan dolayı teşekkür ederim

 

AĞIR CEZA MAHKEMESİ FAALİYETE GEÇİRİLDİ

Mardin Başsavcılığı görevine atanan İnegöl Eski Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Son yayınlanan adli yargı yaz kararnamesi ile Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına tayinim çıktı. Ben 2009 yılında yaz kararnamesi ile İnegöl’e Cumhuriyet Savcısı olarak gelmiştim. O dönemde hükümet konağının değişik katlarında Adliye olarak adli hizmet vermekteydik. Ben yaklaşık 2,5 yıl bu şekilde Hükümet Konağı içindeki adliyede Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptım. 2011 yılı sonunda yeni Adalet Sarayı inşaatının bitmesi ile adli hizmeti yeni Adalet Sarayı binasında vermeye başladık. Bu dönemde yani 2012 yaz kararnamesi ile İnegöl’e Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmamdan sonra İnegöl’de Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaya başladım. Yaklaşık bir yıl bu şekilde görev yaptıktan sonra İnegöl’deki iş hacmi yeni Adalet Sarayındaki fiziki yapısı da dikkate alınarak Adalet Bakanlığı’nın ve HSYK’nın olumlu görüşleri ve kararları sonucunda İnegöl Ağır Ceza Merkezi olarak ilan edildi ve 01.07.2013 tarihi itibariyle Ağır Ceza Mahkemesi faaliyete geçirildi. Yenişehir ve İznik de İnegöl’ün mülhakatı olarak belirlendi. Bu tarihten itibaren son yayınlanan kararnameye kadar da İnegöl’de Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcısı olarak göreve devam ettim. Yani İnegöl’de toplam 5 yıldır görev yapmaktayım. Görev yaptığım bu süre içerisinde önce İnsan felsefesini benimseyerek, empati kurarak olaylara yaklaştım.

 

EMİNİM İNEGÖL’E BİZDEN DAHA İYİ HİZMETLERİ OLACAKTIR

Atamaları yapılan diğer hâkim ve savcılara da yeni görev yerlerinde başarılar dileyen Mehmet Özel konuşmasını şöyle sonlandırdı: Kendilerine verilen bu görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceklerinden eminim. Yerime atanan değerli meslektaşımın da İnegöl’e eminim bizden daha iyi hizmetleri olacaktır. Kendisine başarılar diliyorum. Ayrıca, görev yaptığım süre içerisinde istemeyerek de olsa hizmet gereği kızdığımız, kalbini kırdığımız, gönlünü alamadığımız meslektaşlarımız, çalışanlarımızdan haklarını helal etmelerini istirham ediyorum.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da ayrılık gibi gözükse de mutlu bir birlikteliğin başlangıcı olarak da bu sürecin değerlendirilebileceğini belirterek; hâkim ve savcılara yeni görev yerlerinde başarılar diledi.

 

Kaymakam Ali Akça da İnegöl’den ayrılan tüm savcı ve hakimlere yeni görev yerlerinde başarılar diledi.

 

Programda İnegöl’den ayrılan savcı ve hâkimler de veda konuşmaları yaptılar.

 

Konuşmaların ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Mehmet Özel, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan İnegöl Cumhuriyet Savcısı Alparslan Ağcakale, Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan İnegöl Cumhuriyet Savcısı Adem Aydemir, Maden Cumhuriyet Savcılığına atanan İnegöl Cumhuriyet Savcısı Ali Erginer, Manisa Hâkimliğine atanan İnegöl Hâkimi Ercan Doğan ve Hendek Hakimliğine atanan Hakim Fatma Aydemir’e İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı ve İnegöl Belediyesi tarafından teşekkür plaketleri ile çeşitli hediyeler takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş