“Köpek havlıyor diye vurulmaz”

Geçtiğimiz gün Bursa’nın Nilüfer İlçesinde yavrularını emziren bir köpeğin acımasızca yaralanmasının ardından İnegöl Doğa Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nilay Parlar Ateş’ten açıklamalar geldi. Parlar Ateş, “Köpek havlıyor diye vurulmaz” dedi.

Yayınlama: 27.01.2015
890
A+
A-

İDOHA olarak yetkililere seslenen Nilay Parlar Ateş, hayvanları acımasızca öldürmeye çalışan ve öldürenlere caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

CANİLERE VERİLECEK CEZALARIN CAYDIRICI OLMASI GEREKİYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Doğa Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nilay Parlar Ateş, “Bursa’nın Nilüfer İlçesi Tahtalı Mahallesi’nde oturan Ahmet ve Sevim Aydınlı çiftinin evlerinin bahçesinde baktığı Şımarık adlı köpek 20 gün önce üç yavru dünyaya getirdi.  Geçen perşembe akşamı saat 18.00’de Şımarık yavrularını emzirdiği sırada bahçeye elinde av tüfeğiyle gelen bir kişi tarafından acımasızca vuruldu. Tutuklanan zanlı ise “çok havladığından dolayı vurdum” demesi ise caniliğinin hangi derecede olduğunu göstermektedir. Köpek havlıyor diye vurulmaz. Bu nedenle biz İnegöl Doğa Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği olarak yetkililerden bazı taleplerimiz olacak. Bu caniler zevk olsun diye hayvanları öldürüyorlar. Ve bunu olayın sonrasında ise çeşitli bahaneler bularak örtbas etmeye çalışıyorlar. Hayvan sevgisinin toplumumuzda önemli bir konuma gelmesi için bu gibi şahıslara caydırıcı cezalar verilmelidir. Caydırıcı cezalar sonucunda bu gibi olayların yaşanması daha az görülebilir, hatta tamamıyla tarihe de karışabilir. Bu nedenle bir an önce gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş